English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 31 January 2023, 01:50   #21
psoma
Registered User

psoma's Avatar
 
Join Date: Nov 2019
Location: Melbourne, Australia
Posts: 193
Thanks for the other things to try - Buster is the only thing I haven't done there now... unfortunately I don't have access to a MOS one (current one is CSG), but I did notice if I disable the 8MB GottaGoFast RAM, this thing is stable. I'm thinking it's some kind of DMA issue to the FastRAM. Performance isn't a big issue, it goes from 1.8MBps to 1.5MBps which I can handle... so can I permanently force DMA to ChipMem instead?

I've tried changing the Mask to 0xfffff, but that doesn't seem to work. Any other tricks to force DMA to Chip?
psoma is offline  
Old 31 January 2023, 19:58   #22
LIV2
Tinkerer

 
Join Date: Jan 2020
Location: Sweden
Posts: 69
Strange that there are any issues with DMA, the board was tested extensively with my A500+A590 and A2091 in the 2000.

Amiga.resource mentions some kind of "U605 patch" has this been applied?

Not sure about DMA mask etc unfortunately
LIV2 is offline  
Old 31 January 2023, 20:41   #23
Thomas Richter
Registered User
 
Join Date: Jan 2019
Location: Germany
Posts: 2,270
Note that you have only 8MB of autoconfig space, plus a little bit of IO space. Thus, if the RAM under the CPU takes 8MB, there is no (large) autoconfig block left. There are then only 64K I/O blocks left which may or may not be sufficient.

Also check whether a board-upgrade has been applied. This implies moving a resistor pack o the bus drivers driving the Zorro slots. No matter the board upgrade, my experience with Rev.4 boards are relatively "mixed" in the sense that I never got them working stable. The rev.6 work better.
Thomas Richter is offline  
Old 01 February 2023, 01:50   #24
psoma
Registered User

psoma's Avatar
 
Join Date: Nov 2019
Location: Melbourne, Australia
Posts: 193
Quote:
Originally Posted by LIV2 View Post
Strange that there are any issues with DMA, the board was tested extensively with my A500+A590 and A2091 in the 2000.

Amiga.resource mentions some kind of "U605 patch" has this been applied?

Not sure about DMA mask etc unfortunately
Yeah, have applied the U605 patch (pullup resistor between pins 11 and 20) - I don't think it's a DMA issue with the GottaGoFast so much, reading a few other posts, people have had issues with the HardFrame on early revision 2000s, so I think it's just unfortunate that this particular SCSI card (which is apparently the fastest Zorro II option) doesn't like 4.0 as per @Thomas Richter's comment.

With regard to the upgrades, I followed the guide at https://pastebin.com/CR7WBXxW and have completed those mods, though none were around a resistor pack relocation... happy to try it if you have any more details?!?

Thanks!
psoma is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Using GottaGofastRAM with A590 MartinCummings support.Hardware 6 01 October 2022 18:12
How does autoconfig actually work? TroyWilkins support.Hardware 24 15 April 2018 19:13
Autoconfig + /DTACK Graz Hardware mods 4 04 October 2015 22:29
indirect Filesystem autoconfig Leandro Jardim support.WinUAE 5 09 September 2015 13:54
Local slot autoconfig - how? Heiroglyph Hardware mods 13 14 August 2011 16:17

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 22:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07962 seconds with 14 queries