English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.OtherUAE

 
 
Thread Tools
Old 28 February 2012, 23:11   #1
Washac
Junior Member
Washac's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: UK Southern End
Posts: 678
E-UAE & Joysticks

Has anybody managed to get a joystick working under E-UAE, it seemed to work once when first used, then that
was its lot, not managed to get it working correctly since.

Stick is a Competition Pro USB thing that I am not a lover of anyway, and never was even in the old days. Using the
keyboard in anyway instead of a stick does my old fingers in

Last edited by Washac; 29 February 2012 at 03:06.
Washac is offline  
Old 29 February 2012, 07:13   #2
nexusle
Banned
 
Join Date: Jul 2010
Location: Earth
Age: 43
Posts: 500
You can use USB joysticks/-pads with SDL library. It's build in. But: You must plug in your joystick/-pad BEFORE you start E-UAE.
nexusle is offline  
Old 29 February 2012, 10:54   #3
Washac
Junior Member
Washac's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: UK Southern End
Posts: 678
Quote:
Originally Posted by nexusle View Post
You can use USB joysticks/-pads with SDL library. It's build in. But: You must plug in your joystick/-pad BEFORE you start E-UAE.
That is what I do, I did state it sort of works.

USB Competition Pro all plugged in load games, screen says -

" PRESS FIRE TO START " nothing does not work.
Washac is offline  
Old 29 February 2012, 11:29   #4
nexusle
Banned
 
Join Date: Jul 2010
Location: Earth
Age: 43
Posts: 500
Have you set the right config option for a real joystick in .uaerc?
nexusle is offline  
Old 29 February 2012, 12:46   #5
Washac
Junior Member
Washac's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: UK Southern End
Posts: 678
Gave up on this last night.

This morning I thought matbe just maybe it is the bloody stick, it has never given me trouble before.

So how to test it, I fired up the Spectrum emulator ZXSP which has a Kempston Joystick Interface
screen that shows what is being pressed.

All fired up, now to test, U = OK D = OK L = OK R = OK, so far so good

Right Button = Nothing Left Button = Intermittant

So after all that it is a dodgy stick.

Sorry to waste peoples time who replied, thanks anyway.
Washac is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Does FS-UAE suport 3 button joysticks? Treco support.FS-UAE 1 09 November 2012 21:47
AMiga A600 HD + Games & Joysticks hfz3 MarketPlace 3 07 February 2012 20:24
FS Joysticks & Joypad Megamix MarketPlace 0 19 April 2010 22:54
Joypads & Joysticks - Which one? Peter MarketPlace 64 12 March 2009 20:20
old joysticks with UAE brasse support.WinUAE 15 18 May 2001 04:48

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 15:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.16299 seconds with 13 queries