English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 17 December 2013, 22:38   #1
M[u]ddy
 
Posts: n/a
WinUAE 2.7.0 crashes DDL and DTSC

Since 2.7.0 I loose my surround encoded signal when starting WinUAE. I have to restart my PC to get the sound back.

The details:
My soundcard is an Auzentech X-Fi Prelude, connected to an AVR. The S/PDIF can only output 2.0 uncompressed PCM audio or compressed 5.1/7.1 surround sound, so in order to get surround sound I have to encode the signal with Dolby Digital Live or DTS Connect.
To make the computer do this the card pretends to use the analog ports (speakers are set as default device) while the encoder sends the encoded audio through the S/PDIF(the S/PDIF is activated but not the default device). When trying to access the S/PDIF while an encoder is active there is no sound coming out of it.

When I start WinUAE 2.7.0 the first time, I just stop getting sound.
If I then start it again the display of the AVR shows that it's not receiving an encoded signal anymore.
 
Old 18 December 2013, 08:09   #2
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 46
Posts: 25,040
WinUAE 2.6.1 vs 2.7.0 does not have any low level sound changes. You really sure 2.6.1 does not cause same problem? (Using exact same config)

Driver not working is 99.9% surely driver problem, unfortunately Auzen X-FI cards haven't got any driver updates for ages.

What Windows version?
Toni Wilen is online now  
Old 18 December 2013, 19:45   #3
M[u]ddy
 
Posts: n/a
It somehow fixed itself. Here is what I did:
Get the ziped versions of 2.6.1 and 2.7.0 for quick testing.
Use the uninstaller.
Unzip 2.6.1 and try it. It works fine.
Delete 2.6.1, unzip 2.7.0 and try it. Now it is working fine too.

No idea what caused the issue, but thanks for your help anyway.
 
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WinUAE crashes tahseen support.WinUAE 7 13 November 2007 20:48
Two WinUAE crashes thor support.WinUAE 5 06 November 2007 20:15
WinUAE crashes with Multiview vroom6sri support.WinUAE 7 23 April 2007 22:46
WinUAE 1.2 Crashes Anubis support.WinUAE 6 27 February 2006 19:05
Winuae 0.8.24 crashes... Piramania support.WinUAE 8 08 February 2004 16:33

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 08:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06859 seconds with 15 queries