English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.FS-UAE

 
 
Thread Tools
Old 21 September 2022, 20:32   #1
DisasterIncarna
Registered User

DisasterIncarna's Avatar
 
Join Date: Oct 2021
Location: England
Posts: 534
Steam Deck + FS-UAE

lucily got mine to play around with now and ofc yes, i instantly put on FS-UAE and set the launcher as a non steam game so it runs fine, which it does.

I can already see "things" need to be tweaked/changed somewhere tho, the setup/config i use for my Pi400 and Winblows setup when used without change on the steam deck causes...... perfect boot, fast as fudge workbench desktop, blazing fast icons, the usual/expected behaviour.

Just for some reason any audio sounds like slow motion, so need to mess with any/all my options that might be causing that, if anyone else had that issue and fixed it, consider throwing solutions my way
DisasterIncarna is online now  
Old 21 September 2022, 21:02   #2
DisasterIncarna
Registered User

DisasterIncarna's Avatar
 
Join Date: Oct 2021
Location: England
Posts: 534
hmm, its 1 of the CPU related advanced settings, bulk disabled the whole lot and i have no issues, the whole things runs like a dream

now to setup the controller/button/mouse options in the steam controller settings.
DisasterIncarna is online now  
Old 22 September 2022, 02:48   #3
lmimmfn
Registered User

 
Join Date: May 2018
Location: Ireland
Posts: 399
Did you disable all but one core in CPU config? For other emulators the recommendation is to just disable 1 core and have 3 active. WinUAE probably only uses 1 but good to have 2 or 2 for OS etc.
lmimmfn is offline  
Old 22 September 2022, 03:06   #4
Pyromania
Moderator

Pyromania's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Dallas, TX
Posts: 3,032
Thanx for the tips, I’m getting one of these sometime later this year.
Pyromania is offline  
Old 22 September 2022, 20:03   #5
DisasterIncarna
Registered User

DisasterIncarna's Avatar
 
Join Date: Oct 2021
Location: England
Posts: 534
ok so i have 2 shortcuts added to the steam deck, 1 to run the launcher, 1 to run FS-UAE directly.

For running directly I am launching "FS-UAE /home/deck/Downloads/Emulation/FS-UAE/Configurations/OS32.fs-uae"

and the config does indeed run, however i noticed i am hearing the floppy drive clicking sounds which i had disabled in the global config in the launcher.

So does this mean as i am bypassing the launcher, this means global settings arent read before the custom config and I need to add all the global config settings to the custom config? Or have i launched it the wrong way?

Guesing i have done it wrong given that when i launch the custom config direct my mouse/controller/other options are on defaults/nothing.
DisasterIncarna is online now  
Old 22 September 2022, 20:32   #6
Pyromania
Moderator

Pyromania's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Dallas, TX
Posts: 3,032
Thanks awesome news, I can't wait to try this.
Pyromania is offline  
Old 23 September 2022, 00:32   #7
DisasterIncarna
Registered User

DisasterIncarna's Avatar
 
Join Date: Oct 2021
Location: England
Posts: 534
Ok, i just passed the config option to the launcher instead of FS-UAE and it autoboots with everything working except moving my bluetooth mouse causes the mouse pointer to jump to the bottom right of the screen, the steam controls all work tho and they are emulating a mouse.

Apart from that issue, everything seems to be working just fine now. the onscreen virtual keyboard it glitchy in many places and in many other programs so im using a bluetooth keyboard and its working perfectly fine as well.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	SteamDeckSnap.jpg
Views:	11
Size:	91.0 KB
ID:	76627  
DisasterIncarna is online now  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Steam Deck endre1952 support.OtherUAE 30 23 September 2022 13:28
FS-UAE on Steam deck!! NunoUFO support.FS-UAE 12 27 July 2022 19:25
Steam and FS-UAE? wolverine4500 support.FS-UAE 9 23 August 2016 11:45
using FS-UAE with Steam In-Home Streaming profo support.FS-UAE 2 16 June 2015 10:07

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 02:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.11553 seconds with 15 queries