English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Coders > Coders. System

 
 
Thread Tools
Old 02 March 2014, 04:25   #861
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: digital hell, Germany, after 1984, but worse
Posts: 3,095
The OS4 ARGB data is preserved by WB icon snapshot, only saving with icon information converts these icons into the OS 3.5 format.

Update: If you are referring to the OS4 style icons created by IconDesigner, these icons are all DualPNG icons. And saving icons after snapshot in PNG format will never be supported by my icon.library. No discussion

No comment anymore to your silly 2. request, regardless how often you repeat it.

Last edited by PeterK; 04 March 2014 at 20:23.
PeterK is offline  
Old 02 March 2014, 15:37   #862
Michael
A1260T/PPC/BV/SCSI/NET

Michael's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Moscow / Russia
Posts: 782
Yes, the WB snapshot works fine, but all other operations convert them.
DOpus5 converts them even on snapshots, that's understandable why.
Hopefully the new upcoming 5.9 will solve some issues there, or in the next update.
So I guess question 1 solved.

As for the second one. Dare to make a pole ? And see what Amigan's say ?
Michael is offline  
Old 10 March 2014, 15:17   #863
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: digital hell, Germany, after 1984, but worse
Posts: 3,095
Update to icon.library 46.4.335

A nice little improvement for the WB 3.0/3.1 users in the 68000 CPU version:
The selected images of all color icons are now also generated delayed like it has already been done before under WB 3.5+. This saves a lot of ChipMem and also displays the color icons a bit faster because no colormapping and c2p for the second image is required until you really click on an icon.
PeterK is offline  
Old 10 March 2014, 17:27   #864
gulliver
BoingBagged

gulliver's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: The South of nowhere
Age: 44
Posts: 2,339
Thank you, this is indeed great!

Will start testing it now
gulliver is offline  
Old 10 March 2014, 18:17   #865
gulliver
BoingBagged

gulliver's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: The South of nowhere
Age: 44
Posts: 2,339
I did some simple tests using GlowIcons on an A500 (512KB chip + 512KB fast) with 46.4.335 (comparison is against v334):

I get about 10 % speed increase when I open a drawer with many icons.
I save 1760 bytes of precious ram, just by implementing the update (just by loading workbench without doing anything else).
I also managed to save 32KB on a screen full of icons.

Looks good!

Last edited by gulliver; 10 March 2014 at 18:32. Reason: Updated information
gulliver is offline  
Old 15 March 2014, 14:27   #866
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: digital hell, Germany, after 1984, but worse
Posts: 3,095
Thanks for your feedback, gulliver


Icon.library 46.4.336 has been released on Aminet:

Aminet - util/libs/IconLib_46.4.lha
PeterK is offline  
Old 16 March 2014, 02:05   #867
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: digital hell, Germany, after 1984, but worse
Posts: 3,095
Update to icon.library 46.4.337:

This time I've tried to speed up the chunky to planar converter a little bit (maybe 3-5% faster) in both CPU versions. Best improvements should be possible with 8 bitplanes or 68000 systems, because these systems should get the most profit from my replacements of shift instructions with simple Adds. But I did no speed tests, since I don't have any working real Amiga.

Last edited by PeterK; 16 March 2014 at 10:35.
PeterK is offline  
Old 17 March 2014, 17:59   #868
Michael
A1260T/PPC/BV/SCSI/NET

Michael's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Moscow / Russia
Posts: 782
Looks like a new bug/feature (WB/Show All)

Open a drawer where you have some real and fake drawers
and some real and fake projects (eg.txt file)

Now what happens when you select all of them ?
all ok, fakes are 'transparent'

If we drag any icon on it's own, it's transparent too
all, ok

But now drag a group of them. Things start to become funny.
fake project icons remain transparent, and selected icon too
but for some reason fake drawers become solid.

Possibly effects other types like tool, ets.

Can we do something with this?
Michael is offline  
Old 17 March 2014, 18:07   #869
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: digital hell, Germany, after 1984, but worse
Posts: 3,095
Quote:
Originally Posted by Michael View Post
Looks like a new bug/feature (WB/Show All)

... but for some reason fake drawers become solid.

Can we do something with this?
Since you asked "Can we ...",
NO, not me, but if YOU like, try to fix WB
PeterK is offline  
Old 17 March 2014, 20:16   #870
matthey
Banned
 
Join Date: Jan 2010
Location: Kansas
Posts: 1,284
Quote:
Originally Posted by Michael View Post
Looks like a new bug/feature (WB/Show All)

...

But now drag a group of them. Things start to become funny.
fake project icons remain transparent, and selected icon too
but for some reason fake drawers become solid.

Possibly effects other types like tool, ets.

Can we do something with this?
Quote:
Originally Posted by PeterK View Post
Since you asked "Can we ...",
NO, not me, but if YOU like, try to fix WB
LoadWB SIMPLEGELS

Quick fix?

Last edited by matthey; 17 March 2014 at 20:23.
matthey is offline  
Old 18 March 2014, 05:19   #871
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: digital hell, Germany, after 1984, but worse
Posts: 3,095
Update to icon.library 46.4.338:

Just a few more very small tweaks to improve the chunky to planar code.
PeterK is offline  
Old 18 March 2014, 17:27   #872
Michael
A1260T/PPC/BV/SCSI/NET

Michael's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Moscow / Russia
Posts: 782
LoadWB SIMPLEGELS did not help.... Changing the workbench library did.
Looks like newer versions handle this different for some reason.
So it's a workbench.library feature, not the icon lib.

My further experiments gave me shock. Have you tried to open a window with showall in text mode? Well, my C: dir has 892 files. And WB eats 11 MB, yes! 11 MB !!! just to render the window, crazy.
That's why OPUS5 lists are better.
Michael is offline  
Old 01 May 2014, 23:30   #873
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: digital hell, Germany, after 1984, but worse
Posts: 3,095
Update to icon.library 46.4.340:

The memory consumption for the zlib tables and decoding buffers has been reduced a little. There are 3 different versions available now: 68000, 68020 and a version with AfA_OS support.

The library for the 68020 systems saves about 15 kByte memory and the other two versions will need about 8 kByte less than before. Only the AfA_OS version has support for MoreLibSpace (7 kB are reserved).
PeterK is offline  
Old 02 May 2014, 15:00   #874
ozymandias
Registered User
 
Join Date: Jan 2014
Location: Italy
Age: 46
Posts: 38
Hi,
I don't know if it's the correct forum. Using icon. Library with scalos consume chipmem, with wb consume fastmem. Tried all patch from other posts but the only way to use fastmem is avoid scalos and use wb. Is it correct?
ozymandias is offline  
Old 02 May 2014, 23:00   #875
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: digital hell, Germany, after 1984, but worse
Posts: 3,095
Hi ozymandias,

first let me tell you that I'm not an expert for Scalos, since I don't use it at all.

Scalos has its own icon handling which is based on the iconobject.library and the iconobject datatypes, no matter which icon.library is installed in Libs:. As far as I could test it under AmiKit it seems that Scalos requires indeed a small amount of ChipMem for every icon, and I couldn't find an environment setting to change that. Best thing you could do is to ask a real Scalos user for help.
PeterK is offline  
Old 03 May 2014, 14:24   #876
Michael Sykes
WinUAE end user

Michael Sykes's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Bremen
Age: 42
Posts: 649
Here is the requested Scalos user. ^^

First of all some questions:
Wich version of Scalos is used?
Why using an external icon lib when (latest)Scalos handles any kind of icon just fine?
I had some trouble with the icon lib from Afa OS too.So I guess Scalos does not like other Icon rendering systems at all.

This is what the official Scalos FAQ says about chip ram use.....
3.2 Scalos is using lots of chip ram for every directory window I open.

Scalos needs, normally, more chip ram than the original WorkBench desktop. However IPrefs can be causing some memory wastage as it is still loading window patterns too (as used by the original Workbench).

Scalos uses multiple tasks when working, a window is a seperate task from the desktop - hence the ability to multitask. If usually you have all graphics in fast RAM using Fblit when using Workbench you will need to configure the FBlit patch to also work with Scalos.

Solution: Remove all pictures in 'WBPattern' preferences.
Ensure both 'Scalos_Window_Task' and 'Workbench' are in the include list for FBlit.
I use Picasso96 so I have no chipram problems at all.
But on AGA you should get FBlit,no matter what OS is used.

Complete FAQ can be found here...

scalos-manual-FAQ
Michael Sykes is offline  
Old 03 May 2014, 14:27   #877
ozymandias
Registered User
 
Join Date: Jan 2014
Location: Italy
Age: 46
Posts: 38
I'm using Scalos v1.2d on OS3.1 (real A1200, AGA).
Is there a new version which handles all icons?
WHDload dirs have many files which can consume all chipmem, so I used icon.library 46.4. I would just know if there is a way to use it with Scalos.

Last edited by ozymandias; 03 May 2014 at 14:35.
ozymandias is offline  
Old 03 May 2014, 14:48   #878
Michael Sykes
WinUAE end user

Michael Sykes's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Bremen
Age: 42
Posts: 649
You can try to get rid of the internal icon system of Scalos by deleting the icon datatypes. But that would most likely break some other stuff,too.

For an 060+gfx board I would say try to get a later but more buggy,bloated and slower version of Scalos(V41.7).
On AGA you are better with 1.2 or Workbench.

At least Peters icon library will work like a charm on good old Workbench. But you will have to install a lots of tools comodities and Arexx/cli script stuff,to get back most of the lost Scalos functions.

I never used it but iirc Bloodwych's ClassicWB uses Scalos(1.2) and Peters icon.library.
Michael Sykes is offline  
Old 04 May 2014, 18:23   #879
Bloodwych
Moderator

Bloodwych's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: I'm behind you!
Posts: 3,763
As mentioned above it's possible with Scalos, you need PeterKs Scalos pack:

http://eab.abime.net/showthread.php?...=scalos+peterk

It's been integrated neatly into the ClassicWB packs which run Scalos 1.2d:

http://eab.abime.net/showthread.php?t=13494
Bloodwych is offline  
Old 04 May 2014, 18:33   #880
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: digital hell, Germany, after 1984, but worse
Posts: 3,095
Quote:
Originally Posted by Michael Sykes View Post
On AGA you are better with 1.2 or Workbench.

At least Peters icon library will work like a charm on good old Workbench. But you will have to install a lots of tools comodities and Arexx/cli script stuff,to get back most of the lost Scalos functions.

I never used it but iirc Bloodwych's ClassicWB uses Scalos(1.2) and Peters icon.library.
@ozymandias
If you want to use WB 3.1 with my icon.library then you could try out my IconDemoADF image (1. post) and boot that to see what's possible. Just replace the OS 3.0 files from the ADF with OS 3.1 versions on your system and use the latest icon.library.

If you prefer Scalos 1.2d then check out ClassicWB (ADVSP for example):
http://eab.abime.net/showthread.php?t=13494
http://classicwb.abime.net/
But don't change the iconobject* files on a ClassicWB system. You have to live with the fact that this older Scalos requires some ChipMem for the icons.
PeterK is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ClassicWB Full and icon.library 46.4 Retroplay project.ClassicWB 8 05 August 2018 13:57
WB library conflict/versions Akira support.Apps 3 22 July 2010 18:47
PNG Icon to Color Icon Converter? Leandro Jardim request.Apps 1 24 May 2010 04:39
What's the latest version of icon.library for OS3.9? NovaCoder support.Apps 3 30 June 2009 15:43
Requesting icon.library v44+... nikvest request.Other 2 16 September 2007 01:58

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 03:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.22733 seconds with 16 queries