English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Other

 
 
Thread Tools
Old 18 September 2022, 20:19   #1
crobin
Registered User

 
Join Date: Mar 2021
Location: King's Lynn norfolk
Posts: 6
cybergraphics.library

Hello
This is my first post here so bare with me pls.
i'm trying to connect my 1200/blizzard 1260 to the internet. 3.1.4 os with better WB and Roadshow/Roadie with plipbox.
not getting any where trouble sorting addresses so i am running snoopdos to find out where things are going amiss. Getting reports of cybergraphics.library
in ramlib fails and tooltypes on Roadie fails. are they connected.
I have no graphic card so why is the amiga looking for this library.
crobin is offline  
Old 18 September 2022, 20:26   #2
Thomas Richter
Registered User
 
Join Date: Jan 2019
Location: Germany
Posts: 1,974
If you have no graphics card, what use is cybergraphics? Besides, Cybergraphics is a dead project which is no longer developed. If you are looking for RTG graphics, I suggest to get P96 which includes an emulation of cybergraphics.
Thomas Richter is offline  
Old 18 September 2022, 20:29   #3
waldheimer
Registered User

 
Join Date: May 2018
Location: STG
Posts: 5
Hi crobin

did you start ibrwose at the same time or is it running in the background. that would explain the access to the cybergfx.lib (PNG encoder)
cheers w.
waldheimer is offline  
Old 18 September 2022, 20:54   #4
No.3
Registered User

 
Join Date: Sep 2022
Location: Switzerland
Posts: 3
It is quite "common" that "a lot of" software is looking for cybergraphics.library. So far I never investigated why and if there is a system e.g. all the affected programs open a special library and this library looks for cybergraphics.library.

To make a long story short, for sure your problems (by the way, what is actually the problem you are trying to solve ??) are not because of the cybergraphics.library.

Beside OS 3.2 and no BetterWB I have a similar system and also use Roadshow/Roadie and have "a lot of" programs which are looking for cybergraphics.library and fail to do so but everything runs fine.
No.3 is offline  
Old 18 September 2022, 21:43   #5
crobin
Registered User

 
Join Date: Mar 2021
Location: King's Lynn norfolk
Posts: 6
i think that it is to do with new mode or windowtiler as when i disable them in excange at start up that fail is not reported.What im trying to do is get online. but i think i have messed up the addresses in roadshow sorry to have wasted your time
crobin is offline  
Old 19 September 2022, 09:32   #6
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 6,630
Quote:
Originally Posted by crobin View Post
I have no graphic card so why is the amiga looking for this library.
Not every fail in SnoopDOS is an error. If a library fails to open it does not mean the program needs it. It only means that the program could utilise it if it was there.

There is no other way to find out if a graphics card is available than to open the RTG API library. If the lib cannot be opened, there is no gfx card. That's all.

Same with tooltypes. A missing tooltype will just get it's default value. There is no other way to find out whether a tooltype is present than to search for it.
thomas is online now  
Old 19 September 2022, 11:32   #7
Thomas Richter
Registered User
 
Join Date: Jan 2019
Location: Germany
Posts: 1,974
Small addition/correction: You can open P96 aka rtg.library on a non-RTG setup, and it is potentially useful as it allows to blit from fast memory and hence reduce chip memory usage.

But otherwise (the other) Thomas is right on this: Failing to open cybergraphics is not necessarily an indication of error. It may indicate that chunky pixel formats are not supported, but if you are working on native graphics only, that is not a loss as native video only supports planar.
Thomas Richter is offline  
Old 19 September 2022, 14:35   #8
crobin
Registered User

 
Join Date: Mar 2021
Location: King's Lynn norfolk
Posts: 6
Thank you both for your answers it is very welcome now just got to sort out the addresses
yes i might look at P96 been following the discusion on here about the native screen modes.
crobin is offline  
Old 20 September 2022, 12:58   #9
Snoopy1234
Registered User

 
Join Date: Apr 2022
Location: Australia
Posts: 52
A few demos required cybergraphics.library that were on my A1200 and I looked high and low but couldn't source it. I tried P96 at the time but that didn't seem to work out. I finally found a CD on ebay and the final update on Aminet. The Update requires the commercial Cybergraphics 4 CD-Rom and installs a new v42.5 cybergraphics.library which is patched over the v4 version. The demos I wanted to run required the latest version.

Last edited by Snoopy1234; 20 September 2022 at 13:51.
Snoopy1234 is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SnoopDOS cybergraphics.library fail messages Warty Coders. C/C++ 0 26 June 2021 18:01
Cybergraphics plugin vampire v4 help Jay22 support.Apps 2 16 April 2020 19:11
gcc and cybergraphics zeGouky Coders. C/C++ 3 20 November 2016 04:08
cybergraphics.library v41 LuMan support.Other 5 07 December 2010 15:53
CyberGraphics 4.2 CU_AMiGA request.Other 12 07 October 2006 16:20

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 12:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09510 seconds with 15 queries