English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Requests > request.Old Rare Games

 
 
Thread Tools
Old 08 May 2021, 14:18   #41
stainy
Zone Friend
stainy's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Concord, NC, USA
Age: 50
Posts: 1,588
Send a message via ICQ to stainy Send a message via MSN to stainy
From his most recent email. " Do either of you know if it possible to make Amiga disk images using a Linux or MAC OS? I could buy a cheap floppy drive for $30 and try making the images from there."
Anyone have the best idea how to get round that?
stainy is offline  
Old 08 May 2021, 14:18   #42
DamienD
Banned
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 45
Posts: 20,421
Quote:
Originally Posted by stainy View Post
Hi.. I`m in contact with him. I got the manual scanned and sent to me. There are lock downs still in effect in Canada ( where his parents ( and disks are )) so when that eases he can get to the disks, image them and send them to me!
Awesome news and work stainy
DamienD is offline  
Old 08 May 2021, 17:09   #43
Zapotek
Registered User

Zapotek's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Haugesund / Norway
Age: 42
Posts: 85
Thanks for the update and good work.

Can't help with the question unfortunately.
Zapotek is offline  
Old 08 May 2021, 20:18   #44
kriz
Junior Member

kriz's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: No(R)Way
Age: 40
Posts: 2,998
[Adfread 1.1] Read Amiga formatted floppies using “2-drive trick” on Windows 2000 or later. NOTE: Requires mainboard that supports 2 floppy drives, feature that hasn’t existed for over 10 years. https://www.winuae.net/download/ Other solutions need hardware ..
kriz is offline  
Old 08 May 2021, 20:55   #45
stainy
Zone Friend
stainy's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Concord, NC, USA
Age: 50
Posts: 1,588
Send a message via ICQ to stainy Send a message via MSN to stainy
Quote:
Originally Posted by kriz View Post
[Adfread 1.1] Read Amiga formatted floppies using “2-drive trick” on Windows 2000 or later. NOTE: Requires mainboard that supports 2 floppy drives, feature that hasn’t existed for over 10 years. https://www.winuae.net/download/ Other solutions need hardware ..


NOTE: Linux or Mac
stainy is offline  
Old 04 January 2022, 13:31   #46
stainy
Zone Friend
stainy's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Concord, NC, USA
Age: 50
Posts: 1,588
Send a message via ICQ to stainy Send a message via MSN to stainy
Got an update not the best.. and a request from you knowledgable folks.
"It seems like I did all of the development on the A500 using a SupraDrive 500XP with a 20MB drive and memory expansion. I had to order an SVGA converter from some guy in Italy to get them working with the newer monitors but both of them power up fine (they were both stored in a cold Canadian house so maybe the temperature helped preserve the capacitors). .. My copies of Riamel have some corrupted sectors on them too so I have my work cut out for me. The hard drive (which has everything important on it) spins up but the access light never comes on so I suspect the SCSI controller on the SupraDrive has failed. It's possible the hard drive itself is OK (which would be awesome) and it's just a controller issue but that's going to take some work figuring out.
"
What are his options here? I can send him WB... thanks in advance..
stainy is offline  
Old 04 January 2022, 13:36   #47
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 48
Posts: 8,396
Quote:
Originally Posted by stainy View Post
Got an update not the best.. and a request from you knowledgable folks.
"It seems like I did all of the development on the A500 using a SupraDrive 500XP with a 20MB drive and memory expansion. I had to order an SVGA converter from some guy in Italy to get them working with the newer monitors but both of them power up fine (they were both stored in a cold Canadian house so maybe the temperature helped preserve the capacitors). .. My copies of Riamel have some corrupted sectors on them too so I have my work cut out for me. The hard drive (which has everything important on it) spins up but the access light never comes on so I suspect the SCSI controller on the SupraDrive has failed. It's possible the hard drive itself is OK (which would be awesome) and it's just a controller issue but that's going to take some work figuring out.
"
What are his options here? I can send him WB... thanks in advance..
The cheapest and quickest way would be for him to buy a cheap SCSI to USB type adaptor box that plugs into the hard drive, and connect to PC. He can then use Winuae to image the hard drive.

Would need to remove hard drive from case.
Galahad/FLT is offline  
Old 04 January 2022, 15:42   #48
stainy
Zone Friend
stainy's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Concord, NC, USA
Age: 50
Posts: 1,588
Send a message via ICQ to stainy Send a message via MSN to stainy
Amiga

Quote:
Originally Posted by Galahad/FLT View Post
The cheapest and quickest way would be for him to buy a cheap SCSI to USB type adaptor box that plugs into the hard drive, and connect to PC. He can then use Winuae to image the hard drive.

Would need to remove hard drive from case.
Something like this Galahad?https://www.ebay.com/itm/22472350740...3ABFBM6IvL2MRf

Last edited by stainy; 04 January 2022 at 16:10. Reason: url change
stainy is offline  
Old 27 January 2022, 00:50   #49
stainy
Zone Friend
stainy's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Concord, NC, USA
Age: 50
Posts: 1,588
Send a message via ICQ to stainy Send a message via MSN to stainy
Got some news.
He managed to get his Supra working.. and found the sources.
To quote " I've been relearning how to compile and link my old assembly code (along with the old text editors) but I haven't got it working yet. I suspect it's a memory allocation or usage thing but debugging assembly code I wrote 30 years ago is not easy!"
So if it comes to it.. maybe someone could help him out? Galahad maybe?
Thanks
stainy is offline  
Old 05 May 2022, 17:01   #50
stainy
Zone Friend
stainy's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Concord, NC, USA
Age: 50
Posts: 1,588
Send a message via ICQ to stainy Send a message via MSN to stainy
More news today.

He`s still having issues getting the compiled source to run but.....
His brother visited him with his A1000 and 10 copies of the game. Steve hasn`t had the time to do a lot recently with going back to work and life.
But he said he`s check out the copies and hopefully send me a copy of the game so I can GW them and make them available with the manual for the game.
stainy is offline  
Old 05 May 2022, 22:41   #51
rygar
Registered User

 
Join Date: Nov 2007
Location: Poland
Posts: 378
WOW...great news
rygar is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ween: The Prophecy (Spanish) Gaula92 request.Old Rare Games 8 21 January 2017 17:28
Perihelion - The Prophecy [Save Disk] DamienD support.Games 3 29 January 2016 21:24
Music in Prophecy I - The Viking Child trainer by Alcatraz absence request.Music 6 21 July 2012 11:48
Ripping - Perihelion: The Prophecy blindfold project.Sprites 6 14 September 2005 17:35
Perihelion: The Prophecy Freakyweakywoo request.Old Rare Games 8 02 November 2004 15:24

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09128 seconds with 15 queries