English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.FS-UAE

 
 
Thread Tools
Old 04 January 2015, 03:19   #181
tlosm
Registered User

 
Join Date: Sep 2014
Location: italy
Posts: 189
Hi just need to wait the admin will gave you the privilage for the zone
In the zone there is the Fsuae for OsX PPC made by SnakeCoils .
tlosm is offline  
Old 04 January 2015, 16:30   #182
FrodeSolheim
FS-UAE Developer
FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 40
Posts: 3,989
Quote:
Originally Posted by amigamia View Post
How do I gain access to the FS-UAE Devs PPC MAC Binaries in the "zone"?
http://eab.abime.net/faq.php?faq=vb_faq ("How do I get access to the zone?")
FrodeSolheim is offline  
Old 06 January 2015, 20:53   #183
amigamia
 
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by FrodeSolheim View Post
http://eab.abime.net/faq.php?faq=vb_faq ("How do I get access to the zone?")
Awesome! Thank you Frode!
 
Old 22 January 2015, 22:05   #184
SnakeCoils
Registered User

 
Join Date: Mar 2014
Location: Italy
Posts: 163
The new 2.5.25dev binary for OSX PPC platform is ready and available in The Zone.
I also confirm a SLIGHTLY improvement in speed, although far from the very good performances of the stable 2.4.1 version.
SnakeCoils is offline  
Old 22 January 2015, 23:52   #185
SnakeCoils
Registered User

 
Join Date: Mar 2014
Location: Italy
Posts: 163
Just after few minutes from source release the fresh 2.5.26dev is ready in The Zone for all the good OSX PPC fellows :-)
SnakeCoils is offline  
Old 25 January 2015, 11:45   #186
SnakeCoils
Registered User

 
Join Date: Mar 2014
Location: Italy
Posts: 163
FS-UAE 2.5.27dev for OSX PPC now available in The Zone for download.
SnakeCoils is offline  
Old 26 January 2015, 19:26   #187
rafaelj
 
Posts: n/a
Crash with Amiga os4/PPC Config

Sorry, but the last versions (25 to 27) Crash direct after start.
The other Config (a500 to A4000 works with OS39) Works.

The Config for OS4 is empty! Only one line - machine setting!

Mac is PowerMac Dual g5 with OS X 10.5.8
 
Old 26 January 2015, 20:40   #188
SnakeCoils
Registered User

 
Join Date: Mar 2014
Location: Italy
Posts: 163
The Mac OSX PPC binaries in The Zone are built for 68k Amigas emulation only (Workbench range from 1.2 to 3.9) but for OS4 support a special plugin is needed for proper PPC emulation on Amiga side.
At present this plugin is still in experimental stage but a really motivated G5 user around (tlosm) is actively trying to make it fully working and available for the still alive an kickin' Mac PPC users around (like you and me).
We can only hope his efforts will be rewarded by a fully functional FS-UAE PPC, he will be for sure the first to tell us when the goal is reached :-)
SnakeCoils is offline  
Old 27 January 2015, 21:02   #189
tlosm
Registered User

 
Join Date: Sep 2014
Location: italy
Posts: 189
here is my dev 23 with qemu ppc plugin...
note: you need macports installed
note2 when you turnon the emulation with cyberstormppc you need to fast press esc and disable all the luns on the cyberstorm ppc scsi :

https://www.dropbox.com/s/rih2cdoioz...Dev23.zip?dl=0

ths days i have not toomuch time for fs uae because im try to all the way for have RadeonHD running on Quad G5 on debian ,i made it run on ubuntu mate :-)
and was working for have kvm-pr working too..and did it :P

ah frode i have on g5 the same error that i have on intel atom
green screen and ppc emulation error this was on lastest dev on linuxPPc too.

edit:I fixed it when i copy the plugin qemu-uae.so directly in fsuae folder and not in user documents plugin

Last edited by tlosm; 28 January 2015 at 23:31.
tlosm is offline  
Old 27 February 2015, 20:05   #190
tlosm
Registered User

 
Join Date: Sep 2014
Location: italy
Posts: 189
here the FsUae 27 with Qemu PPC plugin for PowerMacs
Enjoy
https://www.dropbox.com/s/xknj82xcl6...Dev27.zip?dl=0
tlosm is offline  
Old 02 April 2015, 21:15   #191
tlosm
Registered User

 
Join Date: Sep 2014
Location: italy
Posts: 189
FsUae Dev 2.5.30 dho!

how to fix it?!?!?!?

Code:
/opt/local/bin/ranlib: file: .libs/libmpeg2convertarch.a(libmpeg2convertarch_la-rgb_mmx.o) has no symbols
/opt/local/bin/ranlib: file: .libs/libmpeg2convertarch.a(libmpeg2convertarch_la-rgb_vis.o) has no symbols
libtool: link: ranlib .libs/libmpeg2convertarch.a
ranlib: file: .libs/libmpeg2convertarch.a(libmpeg2convertarch_la-rgb_mmx.o) has no symbols
ranlib: file: .libs/libmpeg2convertarch.a(libmpeg2convertarch_la-rgb_vis.o) has no symbols
ranlib: warning for library: .libs/libmpeg2convertarch.a the table of contents is empty (no object file members in the library define global symbols)
libtool: link: ( cd ".libs" && rm -f "libmpeg2convertarch.la" && ln -s "../libmpeg2convertarch.la" "libmpeg2convertarch.la" )
/bin/sh ../../libtool  --tag=CC   --mode=link gcc -Wall -Wpointer-arith -Wcast-align -Wcast-qual -Wstrict-prototypes -Wshadow -Waggregate-return -Wmissing-prototypes -Wnested-externs -Wsign-compare -faltivec -maltivec -O3 -fomit-frame-pointer -fno-common -std=gnu89  -faltivec -maltivec -no-undefined  -o libmpeg2convert.la -rpath /usr/local/lib rgb.lo uyvy.lo libmpeg2convertarch.la 
libtool: link: (cd .libs/libmpeg2convert.lax/libmpeg2convertarch.a && ar x "/Volumes/Packs 1/C++Src/src/fsuae230/fs-uae/libmpeg2/libmpeg2/convert/./.libs/libmpeg2convertarch.a")
../../libtool: line 1720: cd: .libs/libmpeg2convert.lax/libmpeg2convertarch.a: No such file or directory
make[5]: *** [libmpeg2convert.la] Error 1
make[4]: *** [all-recursive] Error 1
make[3]: *** [all-recursive] Error 1
make[2]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: *** [all] Error 2
make: *** [bundle] Error 2
tlosm is offline  
Old 02 April 2015, 23:34   #192
tlosm
Registered User

 
Join Date: Sep 2014
Location: italy
Posts: 189
Fixed! ... stupid filesystem bug!!!! APPLE I HATE YOU!
tlosm is offline  
Old 03 April 2015, 00:30   #193
vulture
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Athens , Greece
Posts: 1,373
Glad you've overcame this! I hope you'll release the new build soon for all to enjoy! Thx for your work man!
vulture is offline  
Old 03 April 2015, 09:59   #194
tlosm
Registered User

 
Join Date: Sep 2014
Location: italy
Posts: 189
here is the dev 29 with Qemu uae plugin and example configurations

https://www.dropbox.com/s/6k29r9zt9b...Dev29.zip?dl=0
tlosm is offline  
Old 05 April 2015, 15:09   #195
vulture
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Athens , Greece
Posts: 1,373
@tlsom

I've tried dev29 and I get the following message after it crashes on launch:

--------------------------------------------------------------------------------
Process: fs-uae [303]
Path: /Users/user6/Desktop/fs-uaeDev29/FS-UAE.app/Contents/MacOS/fs-uae
Identifier: no.fengestad.fs-uae
Version: ??? (???)
Code Type: PPC (Native)
Parent Process: launchd [101]

Interval Since Last Report: 54741 sec
Crashes Since Last Report: 1
Per-App Interval Since Last Report: 0 sec
Per-App Crashes Since Last Report: 1

Date/Time: 2015-04-05 15:06:11.051 +0300
OS Version: Mac OS X 10.5.8 (9L31a)
Report Version: 6
Anonymous UUID: 98CBFC40-E734-4842-B531-C0B6F6E06AA9

Exception Type: EXC_BREAKPOINT (SIGTRAP)
Exception Codes: 0x0000000000000001, 0x000000008fe0105c
Crashed Thread: 0

Dyld Error Message:
Library not loaded: @executable_path/../Frameworks/libgthread-2.0.0.dylib
Referenced from: /Users/user6/Desktop/fs-uaeDev29/FS-UAE.app/Contents/MacOS/fs-uae
Reason: no suitable image found. Did find:
/Users/user6/Desktop/fs-uaeDev29/FS-UAE.app/Contents/MacOS/../Frameworks/libgthread-2.0.0.dylib: mach-o, but wrong architecture
/Users/user6/Desktop/fs-uaeDev29/FS-UAE.app/Contents/MacOS/../Frameworks/libgthread-2.0.0.dylib: mach-o, but wrong architecture
--------------------------------------------------------------------------------


I'm on a G5 with 10.5.8.
Any idea what this could be about?

Many thx!

EDIT:

dev27 starts ok - haven't configured properly yet to run os41, but doesn't crash at start up like dev 29.

Last edited by vulture; 05 April 2015 at 16:16.
vulture is offline  
Old 05 April 2015, 16:20   #196
tlosm
Registered User

 
Join Date: Sep 2014
Location: italy
Posts: 189
please download again it ... i dont know why i had the x86 version of some library framewors installed on my G5 ... but rebuild it again and re upladed

Luigi
tlosm is offline  
Old 05 April 2015, 18:54   #197
vulture
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Athens , Greece
Posts: 1,373
thx Luigi!
vulture is offline  
Old 05 April 2015, 19:09   #198
tlosm
Registered User

 
Join Date: Sep 2014
Location: italy
Posts: 189
Quote:
Originally Posted by vulture View Post
thx Luigi!
let me know if there be some errors more ... i will try to fix it
tlosm is offline  
Old 05 April 2015, 21:10   #199
vulture
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Athens , Greece
Posts: 1,373
Here's the new error report:

-----------

Process: fs-uae [224]
Path: /Users/user6/Desktop/fs-uaeDev29/FS-UAE.app/Contents/MacOS/fs-uae
Identifier: no.fengestad.fs-uae
Version: ??? (???)
Code Type: PPC (Native)
Parent Process: launchd [107]

Interval Since Last Report: 188 sec
Crashes Since Last Report: 1
Per-App Interval Since Last Report: 0 sec
Per-App Crashes Since Last Report: 1

Date/Time: 2015-04-05 21:08:32.509 +0300
OS Version: Mac OS X 10.5.8 (9L31a)
Report Version: 6
Anonymous UUID: 98CBFC40-E734-4842-B531-C0B6F6E06AA9

Exception Type: EXC_BREAKPOINT (SIGTRAP)
Exception Codes: 0x0000000000000001, 0x000000008fe0105c
Crashed Thread: 0

Dyld Error Message:
Library not loaded: @executable_path/../Frameworks/libgthread-2.0.0.dylib
Referenced from: /Users/user6/Desktop/fs-uaeDev29/FS-UAE.app/Contents/MacOS/fs-uae
Reason: no suitable image found. Did find:
/Users/user6/Desktop/fs-uaeDev29/FS-UAE.app/Contents/MacOS/../Frameworks/libgthread-2.0.0.dylib: mach-o, but wrong architecture
/Users/user6/Desktop/fs-uaeDev29/FS-UAE.app/Contents/MacOS/../Frameworks/libgthread-2.0.0.dylib: mach-o, but wrong architecture

---------------

which looks much like the previous one.

Thx for your help Luigi!
vulture is offline  
Old 05 April 2015, 22:44   #200
tlosm
Registered User

 
Join Date: Sep 2014
Location: italy
Posts: 189
Uploaded again , can you try another time?
Probably now everything will work
tlosm is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS-UAE for G4 ppc OSX 10.5.8 elowan support.FS-UAE 35 10 November 2014 20:22
[QUESTION] Will we see PPC support in FS-UAE too? amigafreak68k support.FS-UAE 39 09 September 2014 23:28
JIT on E-UAE PPC? _ThEcRoW support.OtherUAE 8 07 May 2011 00:55
PPC Emulation in UAE Beakster support.WinUAE 9 15 March 2008 12:28
PPC UAE on os 3.9 DDNI request.UAE Wishlist 7 26 October 2006 20:09

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 11:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.11826 seconds with 14 queries