English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 04 February 2006, 12:40   #1
Ebster
Registered User
Ebster's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Frankfurt / Germany
Age: 46
Posts: 312
Crappy Noise

hi there,

just yesterday i set up the latest winuae and wb3.1 on a 200 mb hdf to play some whdload-games as i used to some time ago. back then i never had sound issues, but this time i´m experiencing a crappy metallic noise about every 15 seconds when music or similar is played. after raising sound buffer to 7ms the problem disappears but the synchronisation is wrong, e.g. in sensi soccer a ball is being kicked and in one second delay you actually hear the kick.

any suggestions?

thanks!
Ebster is offline  
Old 04 February 2006, 13:52   #2
Ironclaw
Banned
Ironclaw's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: ...
Age: 43
Posts: 3,313
The sound buffer should be set to 4 (original) or under, never above... above will as you say cause audio sync problems.

If you experience crappy noise with the sound buffer at 4 and under, but not above, then it seems like your computer isn't fast enough to handle the emulation. Try to decrease stuff, like resolution. Maybe you are running a cpu intensive program in the back or maybe you are using the wrong settings in winuae that requires lots of cpu power or too little.... but I mainly think that your computer isn't fast enough.
Ironclaw is offline  
Old 13 February 2006, 22:23   #3
Ebster
Registered User
Ebster's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Frankfurt / Germany
Age: 46
Posts: 312
i have finally set sound driver lag compensation to -0.5% and the noise disappeared. don´t quite know what that means but my cpu should not be the problem. it is an athlon 64bit 3200+. 2gb ram. thanks anyway!
Ebster is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
crappy direct X in winuae 2.30? trydowave support.WinUAE 1 06 January 2011 18:30
Need a little help with my own crappy frontend ! kirk Amiga scene 2 01 September 2009 01:24
Your favourite crappy games Predseda Retrogaming General Discussion 37 24 March 2009 08:55
Replacing Crappy BPPC Fan With Better One CU_AMiGA support.Hardware 1 11 September 2006 14:53
Crappy CyberVision64 ? astuermer support.Hardware 4 17 October 2005 15:43

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 03:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06900 seconds with 13 queries