English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Search Forums

Showing results 1 to 36 of 36
Search took 0.01 seconds.
Search: Posts Made By: amiga_amigo
Forum: support.WinUAE 25 March 2021, 19:51
Replies: 7
Views: 755
Posted By amiga_amigo
I don't think the clock drops to 7MHz when...

I don't think the clock drops to 7MHz when accessing 16bit memory (chip or fast).
The manual mentions that appropriate waitstates are inserted to slow down the 68030 while accessing "A2000...
Forum: support.WinUAE 24 March 2021, 09:10
Replies: 7
Views: 755
Posted By amiga_amigo
Thanks for responding - here's the config.

Thanks for responding - here's the config.
Forum: support.WinUAE 22 March 2021, 17:09
Replies: 7
Views: 755
Posted By amiga_amigo
Problem with configuring memory

Hello all,

i'd need some help from the Amiga gurus - so please halt your meditation for a second...
I recently got an A2630 for my aged Amiga2000 and now wanted to emulate my real system using...
Forum: support.WinUAE 06 March 2021, 10:19
Replies: 29
Views: 1,772
Posted By amiga_amigo
Tested again - all parity settings work. ...

Tested again - all parity settings work.

Thank you!
Forum: support.WinUAE 05 March 2021, 11:32
Replies: 29
Views: 1,772
Posted By amiga_amigo
Ok - just tested this. I intentionally swapped...

Ok - just tested this.
I intentionally swapped the two flags in my code for testing => all parities work as should.

You must have the bitorder of the two flags reversed!

(Please tell me i'm...
Forum: support.WinUAE 04 March 2021, 21:21
Replies: 29
Views: 1,772
Posted By amiga_amigo
All parities ok - except Space. Space is still...

All parities ok - except Space.
Space is still the same (gives N with my program and E with Term4.8).

I'd say we both interpret the flags the same way - right?

So maybe windows specific part...
Forum: support.WinUAE 04 March 2021, 20:30
Replies: 29
Views: 1,772
Posted By amiga_amigo
Sorry Toni - but it's not working. This time...

Sorry Toni - but it's not working.

This time it's parity Odd and Space that seem to be wrong.
Odd opens the port as N (both my own program and term4.8).
Space opens the port as N (my program) or...
Forum: support.WinUAE 03 March 2021, 21:17
Replies: 29
Views: 1,772
Posted By amiga_amigo
OK - parity tested. Two things: - parity...

OK - parity tested.

Two things:
- parity Space works, Mark doesn't - it's opened as space as well.
- for enabling mark and space you currently have to set not only the io_ExtFlags but also...
Forum: support.WinUAE 03 March 2021, 19:11
Replies: 29
Views: 1,772
Posted By amiga_amigo
Wow - thanks Toni! Do you actually still have...

Wow - thanks Toni!
Do you actually still have to think while coding or are your hands typing autonomously?
Will test tonight.
Forum: support.WinUAE 03 March 2021, 15:25
Replies: 29
Views: 1,772
Posted By amiga_amigo
Ooohh - Forget everything i said about parity...

Ooohh - Forget everything i said about parity mark and space.
I guess it's not supported by uaeserial.device?
Even Term4.8 cannot set it. It claims to do so, but checking with Eltima virtual serial...
Forum: support.WinUAE 03 March 2021, 13:52
Replies: 29
Views: 1,772
Posted By amiga_amigo
As always - tried 100 things but obviously the...

As always - tried 100 things but obviously the wrong ones.
The number of bytes transmitted does indeed change with baudrate.
I always tried baurates <=62500 and had 14 of 13760 bytes transmitted....
Forum: support.WinUAE 03 March 2021, 11:33
Replies: 29
Views: 1,772
Posted By amiga_amigo
Well, should have been more careful with my...

Well, should have been more careful with my wording.
It didn't crash with a bluescreen or something.
On a very poor notebook (2 Core Intel Pentium, 4GB Ram, Win10 Home) i had this setup:
WinUAE...
Forum: support.WinUAE 01 March 2021, 23:16
Replies: 29
Views: 1,772
Posted By amiga_amigo
Something is really odd... According to...

Something is really odd...

According to serial.h, io_Length is of type ULONG (4 bytes)
And "serial.doc" says:

serial.device/CMD_WRITE

NAME
Write -- send output to serial port
Forum: support.WinUAE 01 March 2021, 20:55
Replies: 29
Views: 1,772
Posted By amiga_amigo
It didn't hang - transmission just stopped and my...

It didn't hang - transmission just stopped and my program ended.
Same with the port-handler. The shell immediately displayed a new line prompt.
So i don't know what to expect if nothing is...
Forum: support.WinUAE 01 March 2021, 20:02
Replies: 29
Views: 1,772
Posted By amiga_amigo
Ha - Big UPDATE! got it working. I...

Ha - Big UPDATE!

got it working.
I compiled my own little tool - my first Amiga C-program - to communicate directly with uaeserial.device.
The example i found earlier was for OS4+ (should have...
Forum: support.WinUAE 28 February 2021, 15:10
Replies: 29
Views: 1,772
Posted By amiga_amigo
Good tip about the echo option, Tomislav! If i...

Good tip about the echo option, Tomislav!
If i do

set echo OFF
echo "Hello" >uaeser:

i get:
"Hello\n"

:-)
Forum: support.WinUAE 28 February 2021, 10:55
Replies: 29
Views: 1,772
Posted By amiga_amigo
Hello Toni, thanks for coming back to this. ...

Hello Toni,
thanks for coming back to this.

First of all: 'echo' indeed adds a linefeed at the end.
But you can do
echo "Hello" NOLINE >ser:

Back to my problem - i've experimented a bit:...
Forum: support.WinUAE 23 February 2021, 19:43
Replies: 29
Views: 1,772
Posted By amiga_amigo
Thanks Toni, so if i understand correctly,...

Thanks Toni,

so if i understand correctly, then sending data with parity is impossible from within WinUAE using serial.device due to this Paula thing?
Maybe using uaeserial.device? I read...
Forum: support.WinUAE 22 February 2021, 14:23
Replies: 29
Views: 1,772
Posted By amiga_amigo
Serial port problem

Hello all,
i can't seem to get my serial connection with WinUAE 4.4.0 to work as it should - maybe someone can give me hint.
I need to send data to a piece of hardware using the following settings:...
Forum: request.Apps 11 December 2020, 18:12
Replies: 2
Views: 844
Posted By amiga_amigo
Thanks for your reply. The thread you linked is...

Thanks for your reply.
The thread you linked is the encryption part i mentioned.
You are right - Carl Sassenrath was (at least) responsible for the Assembler "handyasm". It's one of the very few...
Forum: request.Apps 11 December 2020, 12:02
Replies: 2
Views: 844
Posted By amiga_amigo
Handy Devkit files

Hello all,
i'm searching for any amiga programs, example sources, assembler files, ... from the original Atari Lynx devkit software.
If anyone out there can share a piece of this software or point...
Forum: support.WinUAE 11 December 2020, 10:18
Replies: 778
Views: 208,919
Posted By amiga_amigo
Hi! Bug(?) with beta12 (beta11 is ok): A4000...

Hi!
Bug(?) with beta12 (beta11 is ok): A4000 (68040) quickstart configuration (just added a workbench hd).
Boots fine with emulation speed "fastest possible" but refuses to do anything when...
Forum: support.WinUAE 11 October 2020, 15:14
Replies: 778
Views: 208,919
Posted By amiga_amigo
Amiga side is just a plain A2000/OCS config. ...

Amiga side is just a plain A2000/OCS config.
The only RTG in this system is the bridgeboard vga.
I have no hdf with a RTG-enabled workbench to test with - sorry.
Forum: support.WinUAE 11 October 2020, 13:45
Replies: 778
Views: 208,919
Posted By amiga_amigo
Hi Toni, i have an issue with the 4500 betas...

Hi Toni,

i have an issue with the 4500 betas (all beta 1-4):

Bridgeboard vga (both CL-GD5426 and CL-GD5429) seems to have a problem with mode switching(?) - at least in windowed mode, haven't...
Forum: support.WinUAE 25 September 2018, 21:48
Replies: 499
Views: 47,470
Posted By amiga_amigo
Ok - thanks Toni for clarifying. If i...

Ok - thanks Toni for clarifying.

If i understand correctly, the only way to fully reset the bridgeboard including bridgeboard expansions is to actually quit WinUAE then.
This makes testing...
Forum: support.WinUAE 25 September 2018, 19:55
Replies: 499
Views: 47,470
Posted By amiga_amigo
Hello, Sounds reasonable - guess...

Hello,



Sounds reasonable - guess you're right.
I checked available options for the jemmex memory manager yesterday. There's an option to enable/disable VCPI (whatever this is).
Disabling it...
Forum: support.WinUAE 24 September 2018, 15:21
Replies: 499
Views: 47,470
Posted By amiga_amigo
Hello Toni - yet another issue in beta6: ...

Hello Toni

- yet another issue in beta6:

Mouse driver fails to load when resetting PC-bridgeboard with ALT_GR+DEL or CTRL+ALT+DEL (driver loads fine if reset via PCReset - thanks to your fix...
Forum: support.WinUAE 24 September 2018, 13:26
Replies: 499
Views: 47,470
Posted By amiga_amigo
Hello Toni, wanted to give feedback on the...

Hello Toni,

wanted to give feedback on the last beta6 and your changes to the brigdeboard reset and memory management.

Mouse driver works fine after PCReset now - Thanks!

I also found out...
Forum: support.WinUAE 22 September 2018, 00:54
Replies: 499
Views: 47,470
Posted By amiga_amigo
Hi Toni, here's my testing result with the...

Hi Toni,

here's my testing result with the latest beta you uploaded:

- scanline issue is fine now.

Unfortunately the rest of my testing wasn't very successfull:

- The mouse driver is...
Forum: support.WinUAE 21 September 2018, 13:02
Replies: 499
Views: 47,470
Posted By amiga_amigo
No - still broken. Tried different browsers and...

No - still broken. Tried different browsers and cleared cache first. Just to be safe...
Forum: support.WinUAE 20 September 2018, 17:25
Replies: 499
Views: 47,470
Posted By amiga_amigo
Sorry - haven't tested yet. I need to download...

Sorry - haven't tested yet.
I need to download fixed version first - but where? Sorry, i'm still new to this...
If it's the file at http://www.winuae.net/files/b/winuae.7z, then no luck - zip file...
Forum: support.WinUAE 20 September 2018, 13:02
Replies: 499
Views: 47,470
Posted By amiga_amigo
Wow - you're unbelievable :bowdown Thanks...

Wow - you're unbelievable :bowdown

Thanks Toni!
Forum: support.WinUAE 20 September 2018, 12:02
Replies: 499
Views: 47,470
Posted By amiga_amigo
Toni - I've uploaded a zip-file...

Toni - I've uploaded a zip-file "A2386sx_findings.zip" with screenshots, a bootdisk and my config to the zone.



There are two screenshots in the zip-file to show the scanline issue i described....
Forum: support.WinUAE 20 September 2018, 00:12
Replies: 499
Views: 47,470
Posted By amiga_amigo
Thanks for your reply and sorry for posting...

Thanks for your reply

and sorry for posting this in the wrong thread at first.



Ok then - just thought the pc screen would look more like a crt-monitor with "scanlines" since there were no...
Forum: support.WinUAE 17 September 2018, 23:07
Replies: 499
Views: 47,470
Posted By amiga_amigo
Thanks Toni for the fix! Some more random...

Thanks Toni for the fix!

Some more random findings:

I usually like to enable scanlines - reminds me of my old crt-monitor and adds some nostalgia.
The "scanlines" setting under Host->Display...
Forum: support.WinUAE 17 September 2018, 10:37
Replies: 105
Views: 36,309
Posted By amiga_amigo
Hello - great work on the bridgeboard emulation! ...

Hello - great work on the bridgeboard emulation!

I have a question though - the configfile for my bridgeboard machine used to work fine in beta4. Now, in beta5 the x86 hardfile isn't booting...
Showing results 1 to 36 of 36

 
Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 04:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.10426 seconds with 10 queries