English Amiga Board

English Amiga Board (http://eab.abime.net/index.php)
-   support.FS-UAE (http://eab.abime.net/forumdisplay.php?f=122)
-   -   FS-UAE wrong Amiga machine parameter (http://eab.abime.net/showthread.php?t=91659)

Hacky 02 April 2018 00:33

FS-UAE wrong Amiga machine parameter
 
Hello

I tried some WHDload things with FS-UAE 283 and the latest release 297 but I still have some problems.

My Windows tablet is not very fast so I try to run most games with A600 config.

Using command line parameters (cmd/ Lauchbox) I have some strange results:

For example:

fs-uae-launcher.exe --amiga_model=a600 --accuracy=-1 d:\Arcade-Emu-Files-Roms\Amiga\WHDload_Archive\Toki_v2.3_0040.lha
->will work and start Toki as expected (a600).

fs-uae-launcher.exe --amiga_model=a600 --accuracy=-1 d:\Arcade-Emu-Files-Roms\Amiga\WHDload_Archive\Agony_v1.3_0960.lha
->will result in an A1200 machine

Why ? Agony is ECS/OCS.

I have a lot of more game which have these strange behavior (need only ECS/OCS but start as A1200 AGA)
AGA games ignore my setting too and start with A1200 (which is good) but why (I wrote amiga_model=a600).

I want to be sure WHDload ECS/OCS games start on a A600 because my cpu is slow...
Also need the --accuracy=-1/1 parameter working in my frontend config to get some speed in some cases.

jbl007 02 April 2018 12:00

This should do it with 2.9.7dev:
fs-uae-launcher --config:amiga_model=A600 --config:accuracy=-1 d:\Arcade-Emu-Files-Roms\Amiga\WHDload_Archive\Agony_v1.3_0960.lha

If not, also insert
--no-auto-detect-game
(Disable the use of data from openretro.net)

Hacky 02 April 2018 13:25

Quote:

Originally Posted by jbl007 (Post 1231726)
This should do it with 2.9.7dev:
fs-uae-launcher --config:amiga_model=A600 --config:accuracy=-1 d:\Arcade-Emu-Files-Roms\Amiga\WHDload_Archive\Agony_v1.3_0960.lha

If not, also insert
--no-auto-detect-game
(Disable the use of data from openretro.net)

If I try it exactly in that way I have a problem my WHDLoad archive(s) will not start but you gave me two other great hints.

--no-auto-detect-game .. I did not know that one

and to use --config:accuracy=-1 instead of only --accuracy=-1

It looks like this will work ok for me:

fs-uae-launcher.exe --config:amiga_model=a600 --config:chip_memory=2048 --config:fast_memory=8192 --config:accuracy=-1 d:\Arcade-Emu-Files-Roms\Amiga\WHDload_Archive\Toki_v2.3_0040.lha

Toki for example is a good test to check accuracy, -1 will cause Blitter errors, +1 is ok (need that to speed up as many games as possible).

Agony ist now starting with the A600 :great

Check it now with Lauchbox too.

Thank you.


All times are GMT +2. The time now is 06:34.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.

Page generated in 0.06603 seconds with 11 queries