English Amiga Board

English Amiga Board (http://eab.abime.net/index.php)
-   support.Hardware (http://eab.abime.net/forumdisplay.php?f=20)
-   -   OS 3.2 Amiga 4000D IDE spliter AtapiMagic (http://eab.abime.net/showthread.php?t=107290)

Laine 10 June 2021 21:07

OS 3.2 Amiga 4000D IDE spliter AtapiMagic
 
HW: Amiga 4000D/3660 16megs fast Onboard, ZZ9000 Bios 1.8, 4 way splitter for an Amiga 4000D

Installed 3.2 on formatted CF card,
(installed the drivers for the ZZ9000/P06/roadshow and AExplorer to move files)

move CD0 from Storage\DOSDrivers to Devs:DOSDrivers

Downloaded AtapiMagic followed the instruction of editing startup-sequence and moving the atapimagic file to LIBS:modules
dir this edit to the start chaning the 46 to 47 like it says

If Exists C:LoadModule
C:Version exec.library version 47 >NIL:
If Warn
C:LoadModule LIBS:modules/AtapiMagic ROMUPDATE
Else
C:LoadModule LIBS:modules/AtapiMagic
EndIf
EndIf

rebooted and the amiga gurus, used WinUAE recover startup- sequence

So to make it work Change tooltype to from scsi.device to atapi.device
find an atapi.device place in devs:

edited the startup-sequence to leaving what was there and add

C:LoadModule LIBS:modules/AtapiMagic


what mine looks like


;Version exec.library version 47 >NIL:
;If Warn
LoadModule L:System-Startup ROMUPDATE
EndIf

C:LoadModule LIBS:modules/AtapiMagic

SetPatch >NIL:




reboot CD roms read fine, hope this helps someone

thomas 10 June 2021 21:16

atapi.device is part of IDEfix. It handles IDE splitters out of the box, it does not need AtapiMagic.

Laine 10 June 2021 21:38

Thank you Thomas,

I wasn't sure if the IDEFix was compatible with 3.2 so used what I read in the FAQ

I'll make an other install using IDEFix and see how that goes :)

thomas 10 June 2021 21:44

You don't need IDEfix to run a CD drive. You can use atapi.device with 3.2's CD file system. IDEfix will undo the improvements introduced with 3.2.

Laine 10 June 2021 21:50

So using Thomas's advice I removed the 'C:LoadModule LIBS:modules/AtapiMagic'

just using the atapi.device from IDEfix (with the tooltype change of CD0)

it all works fine

Thanks again Thomas


All times are GMT +2. The time now is 02:21.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.

Page generated in 0.04332 seconds with 11 queries