English Amiga Board

English Amiga Board (http://eab.abime.net/index.php)
-   support.Hardware (http://eab.abime.net/forumdisplay.php?f=20)
-   -   A590 and RAM question (http://eab.abime.net/showthread.php?t=39830)

totimato 29 September 2008 15:09

A590 and RAM question
 
Hi!

I have an A590 attached to A500, all working as it should. A500 has ram board so there is 1Mb of RAM.

I could get additional 512Kb RAM board for A500 and was wondering: what kind of chips goes to A590? If i desolder ram chips on spare 512Kb board and put them in A590, could i get 1,5Mb on Amiga 500?

Thanks for any information!

Kind regards,

alexh 29 September 2008 15:36

Quote:

Originally Posted by totimato (Post 463224)
what kind of chips goes to A590?

4, 8 or 16 chips of 256Kx4 DIP DRAM E.G. M514256A-80R

Quote:

Originally Posted by totimato (Post 463224)
If i desolder ram chips on spare 512Kb board and put them in A590, could i get 1,5Mb on Amiga 500?

Probably but it would be easier to get 2Mbytes of spare chips off the internet and get 3Mbytes.

totimato 30 September 2008 09:51

Would these be ok?
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?...m=260292179742

Thank you for your help!

alexh 30 September 2008 10:47

Yes, the auction is for 9 pieces so you'll have 1Mbyte (two total) and 1 chip left over.

The guy has lots and lots for sale, ask if he can find you 16 pieces, preferably the same make but not essential.

Speed grade does not really matter as long as it is 80ns or lower.

Overdoc 04 October 2008 22:58

No need to desolder the rams from the card,you an combine the 512KB card and the 1MB in the A-590 and then have 2MB over all (512KB chip in A-500, 512KB slowram on card, and 1MB fastram in A-590)

alexh 05 October 2008 01:00

@Overdoc

You misread the post. He has not got any RAM in his A590 (yet)!


All times are GMT +2. The time now is 04:00.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.

Page generated in 0.04395 seconds with 11 queries