English Amiga Board

English Amiga Board (http://eab.abime.net/index.php)
-   Coders. General (http://eab.abime.net/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Why is it missing ? (http://eab.abime.net/showthread.php?t=25079)

-Rob- 20 August 2006 17:40

Quote:

Originally Posted by Galahad/FLT
I haven't chucked it through an assembler yet, thats just what I could spot.

Its missing a raw file for me to assemble so if you chuck across all files it needs, I can assemble and check.

RAW file is in The Zone.

Origianl menu code was done by A1, ok to credit you for additional coding ??

Galahad/FLT 20 August 2006 18:47

Update in the Zone, test.s

I have assembled it on my A12oo and its been slightly optimized and certain bits changed, startup and shutdown should operate properly.

I use Devpac, so you will have to change any DCB references to BLK

-Rob- 20 August 2006 19:13

Thanks for the fix!
It still didn't fix the PB yet.
I upped the assembled trainer, applied to the game, to The Zone, if you will have a closer look at it.

mr.spiv 20 August 2006 20:05

This was a strange problem. MUsashi tried some of my old intros and there was no problem of disappearing sprite in the game.

Galahad/FLT 20 August 2006 20:52

Its copperlist related, I'm just trying to track down which line is causing the problem.

Galahad/FLT 20 August 2006 21:02

Found the problem
 
COP: DC.W $0106,$0000,$01FC,$0000
DC.W $0120,$0000,$0122,$0000,$0124,$0000,$0126,$0000
DC.W $0128,$0000,$012a,$0000,$012c,$0000,$012e,$0000
DC.W $0130,$0000,$0132,$0000,$0134,$0000,$0136,$0000
DC.W $0138,$0000,$013a,$0000,$013c,$0000,$013e,$0000
DC.W $008e,$2c81,$0090,$2CC1,$0092,$0038,$0094,$00D0
DC.W $0108,$0000,$010A,$0000,$0104,$0000,$0102,$0000


Remove the line in red, sprites will now work correctly.

Ironclaw 20 August 2006 21:05

:crazy

-Rob- 20 August 2006 21:14

Quote:

Originally Posted by Galahad/FLT
COP: DC.W $0106,$0000,$01FC,$0000
DC.W $0120,$0000,$0122,$0000,$0124,$0000,$0126,$0000
DC.W $0128,$0000,$012a,$0000,$012c,$0000,$012e,$0000
DC.W $0130,$0000,$0132,$0000,$0134,$0000,$0136,$0000
DC.W $0138,$0000,$013a,$0000,$013c,$0000,$013e,$0000
DC.W $008e,$2c81,$0090,$2CC1,$0092,$0038,$0094,$00D0
DC.W $0108,$0000,$010A,$0000,$0104,$0000,$0102,$0000


Remove the line in red, sprites will now work correctly.

Just tried removing the line, but then trainers graphics is totally messed up... :confused

Galahad/FLT 20 August 2006 21:17

What machine are you displaying it on?

-Rob- 20 August 2006 21:18

A1200..

Galahad/FLT 20 August 2006 21:20

Ok, give me a few secs, I'm doing this on WinUAE! I'll go back to the A12oo now....

[A1] 20 August 2006 21:21

lol... i would like to help you rob but i don't know anymore what i coded there 11 years ago ;P

Galahad/FLT 20 August 2006 21:23

remove

$104,$000
$102,$000

I over extended on the removal

mr.spiv 20 August 2006 21:37

$0104 heh.. yes. the playfield & sprite priorities :P

-Rob- 20 August 2006 21:49

Quote:

Originally Posted by [A1]
lol... i would like to help you rob but i don't know anymore what i coded there 11 years ago ;P

Hehe.
Even thogh its 11 years old, I think its the best source a trainermaker can ask for. Easy to use and small in size :bowdown

-Rob- 20 August 2006 21:51

Quote:

Originally Posted by Galahad/FLT
Ok, give me a few secs, I'm doing this on WinUAE! I'll go back to the A12oo now....

Got it working now.
Thanks.
I credited you for code updating, hope its ok.

Galahad/FLT 20 August 2006 21:51

No worries :)

bobbybearing 20 August 2006 22:22

Quote:

Originally Posted by -Rob-
Hehe.
Even thogh its 11 years old, I think its the best source a trainermaker can ask for. Easy to use and small in size :bowdown

you use always this one !! :banghead
can you change sometimes? (the big size is the music)

10-15 years ago, games had differents trainers...
please, change when you can

musashi5150 20 August 2006 22:23

Cool, glad it's all wrapped up :)

-Rob- 20 August 2006 22:33

Quote:

Originally Posted by bobbybearing
you use always this one !! :banghead
can you change sometimes? (the big size is the music)

10-15 years ago, games had differents trainers...
please, change when you can

Hehe.

It will need a few things..

First of all, it is a GOOD trainer code. I haven't yet seen a better one or just one that comes close.
I also like the idea of having a "red line" in the trainers,
rather than using a lot of diffrent ones. People knoe the menu well now.
But I'am always open to new ideas, so if you got any sources, please send away!

BTW..
If anyone is good a playing Twinworld, and willing to help out on tesing the game from A -Z, plese PM me.
Thanks


All times are GMT +2. The time now is 19:59.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.

Page generated in 0.05062 seconds with 11 queries