English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 28 December 2017, 16:28   #1
DDNI
Targ Explorer

DDNI's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Northern Ireland
Age: 44
Posts: 5,173
Send a message via ICQ to DDNI Send a message via MSN to DDNI
Create HDF of just first CF card partition from WinUAE?

If I have my CF Card connected in WinUAE, I am only able to create a hard disk image of the full 8GB. Is it possible to only image the boot partition?

thanks.
DDNI is offline  
AdSense AdSense  
Old 28 December 2017, 16:59   #2
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,661
http://thomas-rapp.homepage.t-online...oads/tsgui.lha
thomas is offline  
Old 28 December 2017, 17:54   #3
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 21,374
WinUAE imager by design ignores all partition tables and always copies everything. Drive may have damaged RDB, or have custom partition table.
Toni Wilen is online now  
Old 28 December 2017, 18:02   #4
DDNI
Targ Explorer

DDNI's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Northern Ireland
Age: 44
Posts: 5,173
Send a message via ICQ to DDNI Send a message via MSN to DDNI
Quote:
Originally Posted by thomas View Post
Thanks Thomas,

I tried TSGUi but the resulting image file results in immediate software failure and guru. ?

Thanks Toni. I take it then that WinUAE cannot image single partitions?
DDNI is offline  
Old 28 December 2017, 18:16   #5
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 21,374
Quote:
Originally Posted by DDNI View Post
Thanks Toni. I take it then that WinUAE cannot image single partitions?
No, by design. It is a backup option, it will always copy everything.

Copying single partition without also copying partition table information can result in partition image that is useless without exactly knowing how to mount it, especially if it has non-FFS filesystem.
Toni Wilen is online now  
Old 28 December 2017, 18:20   #6
DDNI
Targ Explorer

DDNI's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Northern Ireland
Age: 44
Posts: 5,173
Send a message via ICQ to DDNI Send a message via MSN to DDNI
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
No, by design. It is a backup option, it will always copy everything.

Copying single partition without also copying partition table information can result in partition image that is useless without exactly knowing how to mount it, especially if it has non-FFS filesystem.
Thanks, that explains my failures at grabbing just the boot partition with pfs3_aio filesystem on it.
DDNI is offline  
Old 28 December 2017, 18:30   #7
meynaf
son of 68k
meynaf's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Lyon / France
Age: 45
Posts: 2,892
If i had to do this i'd just create a new disk image and copy all files on it.
meynaf is offline  
Old 28 December 2017, 18:45   #8
DDNI
Targ Explorer

DDNI's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Northern Ireland
Age: 44
Posts: 5,173
Send a message via ICQ to DDNI Send a message via MSN to DDNI
Quote:
Originally Posted by meynaf View Post
If i had to do this i'd just create a new disk image and copy all files on it.

I would too, but this is a special situation where I am sharing the drive for bug hunting so need to preserve the partition as is.
DDNI is offline  
Old 28 December 2017, 19:00   #9
meynaf
son of 68k
meynaf's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Lyon / France
Age: 45
Posts: 2,892
Then perhaps you can try making a new disk image with the exact same size as your partition, and use normal disk copy (like if they were just floppies).
meynaf is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP Partition CF card with Amiga 1200 or WinUae iowtheme support.Hardware 9 04 September 2014 07:45
Create dual boot (AmigaOS/AmigaSYS) CF card with WinUAE JackTheKnife support.WinUAE 14 29 November 2012 06:00
HOW TO: Create a boot floppy disk to load a bootable partition NubeCheCorre support.Other 3 18 February 2012 14:05
HDF image to System partition? UK-Wobbie support.Other 11 30 November 2011 08:41
create autobooting hdf images from games lostfriend New to Emulation or Amiga scene 4 28 February 2006 12:50

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 14:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07005 seconds with 12 queries