English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 01 March 2003, 20:38   #1
Big-Byte
Long time member

Big-Byte's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: UK
Posts: 753
WinUAE bugs..

I havent tried out this latest release yet but I found this interesting thread highlighting some bugs on the retrogames message boards

http://www.retrogames.com/cgi-bin/ww...sb=7#Post68345

Just thought you would like to know and check it out..
Big-Byte is offline  
AdSense AdSense  
Old 02 March 2003, 10:49   #2
Paul
RIP Friends
Paul's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK
Posts: 2,157
Re: reset bug

Well that's not a real bug as you must click eject first before changing disk images.
Paul is offline  
Old 02 March 2003, 11:08   #3
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,657
Quote:
Well that's not a real bug as you must click eject first before changing disk images
It is a bug. Recent WinUAE versions automatically eject old image, wait 2 seconds and insert new image when user changes disk image(s).
Toni Wilen is offline  
Old 02 March 2003, 11:14   #4
Paul
RIP Friends
Paul's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK
Posts: 2,157
Quote:
Originally posted by Toni Wilen
It is a bug. Recent WinUAE versions automatically eject old image, wait 2 seconds and insert new image when user changes disk image(s).
Oh sorry I thought this was normal so I did not say anything during the betas.
Paul is offline  
Old 02 March 2003, 13:19   #5
startrash
 
Posts: n/a
Question is this a WinUAE bug?

Hello everybody, i have posted on that thread on RG and was pointed to this forum to hopefully find help, so please let me describe my problem with the new WinUAE:

When I use the "compatibility mode" in the Input settings it´s only possible to use my adaptoid (which is displayed 2 times in the "Input"-Menu (Adaptoid, Adaptoid, Maus, Keyboard). It seems like WinUAE tries to see the Adaptoid as both a Joystick and secondly as a mouse. Both mouse and keyboard inputs are not working when booting a game in "compatibility mode". Trying to setup the controls manually always leads to the adaptoid not working at all. I checked my Controller Settings under windows and it works correct (the Adaptoid is the only Joy I use and it´s only listed once).

My setup:
------------

AMD Athlon 550 Mhz
Matrox G400 Max
Soundblaster Live
Win 98 SE
Nintendo 64 Joypad connected via Adaptoid ( more info at http://www.wishtech.com )


My settings in WinUAE:
-----------------------------

Chipset:
OCS
Fast Copper
Collision Level: Sprites Only

Sound:
Enabled
22050Hz
Stereo
Buffer size 2
Lag Compensation 0.0%
Interpolation Disabled

Ram:
8MB Chip

CPU:
Type : 68000
CPU Emulation Speed: Match A500 Speed

Display:
640x480x32bit Full Screen
Horizontal & Vertical Centering checked
Line Mode: Doubled
Refresh: Every Frame

ROM:
Kickstart 1.3


Here is my winuaebootlog.txt:
--------------------------------------

(c) 2000-2001 Bernd Meyer - JIT engine.
(c) 2000-2001 Bernd Roesch - MIDI input, many fixes.
Press F12 to show the Settings Dialog (GUI), Alt-F4 to quit.
End+F1 changes floppy 0, End+F2 changes floppy 1, etc.
CLOCKFREQ: QPF 1.19MHz
CLOCKFREQ: RDTSC 555.51MHz (busy) / 550.03MHz (idle)
Testing MM-timer resolution:
1.92ms 1.94ms 1.95ms 1.95ms 1.95ms 1.95ms
Testing Sleep() resolution:
4.77ms 4.91ms 0.08ms 4.82ms 5.03ms 4.80ms
Using MultiMedia timers (resolution < 2.5ms)
NATMEM: Our special area is 0x11000000
Adaptoid:
0 'X axis' (-99)
4 'Y axis' (-98)
Adaptoid:
48 'A' (48)
49 'C-Down' (49)
50 'C-Right' (50)
51 'B' (51)
52 'C-Left' (52)
53 'C-Up' (53)
54 'L' (54)
55 'R' (55)
56 'Start' (56)
57 'Z' (57)
58 'D-Up' (58)
59 'D-Down' (59)
60 'D-Left' (60)
61 'D-Right' (61)
Adaptoid:
0 'X axis' (-99)
4 'Y axis' (-98)
8 'Lenkrad' (-97)
Adaptoid:
12 'A' (12)
13 'C-Down' (13)
14 'C-Right' (14)
Maus:
0 'X-Achse' (-99)
4 'Y-Achse' (-98)
8 'Lenkrad' (-97)
Maus:
12 'Taste 0' (12)
13 'Taste 1' (13)
14 'Taste 2' (14)
shmget of size 65536 for rtarea


Thanks for reading
 
Old 02 March 2003, 13:53   #6
oldpx
 
Posts: n/a
Attaching your configurattion file to your message is possible.Saves a lot of time
 
Old 02 March 2003, 14:16   #7
startrash
 
Posts: n/a
here it is, sorry
Attached Files
File Type: uae startrash01.uae (6.7 KB, 114 views)
 
Old 02 March 2003, 15:56   #8
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 43
Posts: 5,858
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
@startrash

I saw you writing something about backspace used for changing ammunition in Twinworld at retrogames.com.
I *think* you remember the key wrongly!

It's SPACE you change your ammunition with, not backspace.
No wonder it doesn't work.
andreas is offline  
Old 02 March 2003, 16:09   #9
startrash
 
Posts: n/a
you are correct, i meant Space (not Backspace), i blame my limited english for that ). However, i got it somewhat working now, i mapped Space to a Button on my Joy and i can change the ammo now. However its still not possible to use the keyboard (Mouse is working) which makes playing Faery Tale Adventure impossible (you need to enter the correct passwords to continue to the game) . Here are some screenshots from the Input Tab (maybe that helps a bit).
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	winuae01.png
Views:	376
Size:	12.0 KB
ID:	4804  
 
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WinUAE 1.3 known bugs Toni Wilen support.WinUAE 22 05 August 2006 14:45
WinUAE 1.0.0 Bugs! Dary support.WinUAE 19 26 June 2005 21:41
WinUae bugs PiCiJi support.WinUAE 17 09 April 2005 11:39
WinUAE 0.8.26 bugs Toni Wilen support.WinUAE 10 02 June 2004 23:36
Possible WinUae bugs Nyarlathotep Retrogaming General Discussion 1 05 August 2002 13:39

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 08:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.18021 seconds with 12 queries