English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 24 October 2017, 00:07   #1
utri007
mä vaan
 
Join Date: Nov 2001
Location: Finland
Posts: 670
Netsurf 3.7 released for Amiga OS3.5/9 & 4

From amiga.org / Chris Young

NetSurf is a small, fast, CSS-capable web browser for multiple platforms including AmigaOS.

NetSurf 3.7 features performance improvements, improved page layout, and many fixes. Also new is a treeview search feature, which allows Hotlist (Bookmarks), History and Cookies to be searched. We recommend all users upgrade to NetSurf 3.7.
Netsurf 3.7 beta Amiga OS3.5/9
Netsurf 3.7 Amiga OS4

Requirements are AmigaOS 3.5 or 3.9, 32MB RAM. Guigfx and Render libraries from Aminet.
utri007 is offline  
AdSense AdSense  
Old 24 October 2017, 02:28   #2
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 2,148
It works well on AFA OS

Last edited by AMIGASYSTEM; 11 November 2017 at 22:59.
AMIGASYSTEM is online now  
Old 24 October 2017, 04:53   #3
honx
Registered User

honx's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Klagenfurt / Austria
Posts: 788
if i try to rezize window on workbench 3.9 controls, adressbar and searchbar are missing.
screenshot attached.
browser works as long in full size. but full size is not very useful on 1920x1080 resolution.
and what is this fixfonts about which has been run during installation of netsurf browser?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	netsurf_resize.PNG
Views:	107
Size:	75.0 KB
ID:	55145  

Last edited by honx; 24 October 2017 at 05:06.
honx is online now  
Old 24 October 2017, 10:17   #4
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,638
Send a message via Skype™ to Retrofan
AmigaSystem, is there another button's theme to select better than the default?
Retrofan is offline  
Old 24 October 2017, 11:21   #5
E-Penguin
Banana

 
Join Date: Jul 2016
Location: Darmstadt
Posts: 369
Will / does this support RTG?
E-Penguin is online now  
Old 24 October 2017, 11:32   #6
utri007
mä vaan
 
Join Date: Nov 2001
Location: Finland
Posts: 670
Quote:
Originally Posted by Retrofan View Post
AmigaSystem, is there another button's theme to select better than the default?
It is Netsurf, so all the Netsurf themes work.

Here you can found Firefox theme

https://www.unsatisfactorysoftware.c...php?pg=netsurf

Quote:
Will / does this support RTG?
It can be opened any public screen at least 8bit colors, so yes it does. It doesn't need a special versions for different setups. It uses system libraries, so when requirements are full filled it works, no matter is it AGA or RTG.
utri007 is offline  
Old 24 October 2017, 12:01   #7
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 2,148
Quote:
Originally Posted by Retrofan View Post
AmigaSystem, is there another button's theme to select better than the default?
Yes change Theme works
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	NetSurf-3.7.jpg
Views:	869
Size:	106.9 KB
ID:	55146  
AMIGASYSTEM is online now  
Old 24 October 2017, 12:12   #8
demolition
Unregistered User
demolition's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Copenhagen / DK
Age: 37
Posts: 3,342
Does the 3.5/3.9 version require FPU? It doesn't seem to specify that in the readme. And if it does, have anyone tried this version yet on a Vampire with Femu?
demolition is offline  
Old 24 October 2017, 14:39   #9
ExiE
Registered User

 
Join Date: Apr 2016
Location: T/C
Posts: 43
Readme file of 68k version says Netsurf 3.8 beta. So it is 3.7 or 3.8?
ExiE is offline  
Old 24 October 2017, 18:41   #10
utri007
mä vaan
 
Join Date: Nov 2001
Location: Finland
Posts: 670
Quote:
Originally Posted by ExiE View Post
Readme file of 68k version says Netsurf 3.8 beta. So it is 3.7 or 3.8?
End of that readme has a Chris' email address. You can ask that from him.
utri007 is offline  
Old 24 October 2017, 19:52   #11
utri007
mä vaan
 
Join Date: Nov 2001
Location: Finland
Posts: 670
Quote:
Originally Posted by demolition View Post
Does the 3.5/3.9 version require FPU? It doesn't seem to specify that in the readme. And if it does, have anyone tried this version yet on a Vampire with Femu?
In theory it doesn't require FPU, but guigfx and render libraries do require FPU.

So practically it requires FPU. There are nofpu version of both of those libraries but at least some time ago they didn't work with Vampire.

PS. Bug reports and feedback is important to this Project, so send you bug reports and feedback to Chris. Email address is on readme file.
utri007 is offline  
Old 25 October 2017, 17:21   #12
TrashyMG
Registered User

 
Join Date: Nov 2016
Location: Vermont - USA
Posts: 41
@demolition - This appears to work fine on my V600 V2 with gold 2.5 core.

Also bonus this doesn't suffer from the yellowing of the screen Arti's RTG port has when you have a 24-bit color WB enabled.
TrashyMG is offline  
Old 25 October 2017, 18:18   #13
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 2,148
Quote:
Originally Posted by TrashyMG View Post
Also bonus this doesn't suffer from the yellowing of the screen Arti's RTG port has when you have a 24-bit color WB enabled.
On WinUAE With UAE Zorro III in addition to the version of Chris Young also version by Arti RTG works at 32Bit

Last edited by AMIGASYSTEM; 11 November 2017 at 22:59.
AMIGASYSTEM is online now  
Old 25 October 2017, 20:39   #14
Michael
A1260T/PPC/BV/SCSI/NET

Michael's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Moscow / Russia
Posts: 597
Chris Young's 3.7 version misbehaves here on real OS3/060/CGX

1. Some buttons are rendered black, in any 8, 15, 16, 24 bit modes, but some are shown ok
2. Takes it's time to startup (if network is down, 30 secs of stalled gui)
3. GUI does not refresh on window resize (empty top part of window) but page is rendered ok
4. Opening prefs generates a lot of enforcer hits
Michael is offline  
Old 25 October 2017, 21:15   #15
utri007
mä vaan
 
Join Date: Nov 2001
Location: Finland
Posts: 670
Quote:
Originally Posted by Michael View Post
Chris Young's 3.7 version misbehaves here on real OS3/060/CGX

1. Some buttons are rendered black, in any 8, 15, 16, 24 bit modes, but some are shown ok
2. Takes it's time to startup (if network is down, 30 secs of stalled gui)
3. GUI does not refresh on window resize (empty top part of window) but page is rendered ok
4. Opening prefs generates a lot of enforcer hits
What version of guigfx and render libraries you have?

These?
http://aminet.net/package/dev/misc/guigfxlib
http://aminet.net/package/dev/misc/renderlib31

Develobment has been stalled mostly because only few has send error reports to Chris. Or has send error reports of wrong versions of Netsurf. Chris is nice guy and he fixes bugs when he found / gets informed.

So if you plese could send you error report to Chris :

chris at unsatisfactorysoftware.co.uk

Or pop up to amiga.org

You can generate log starting Netsurf from shell netsurf -v *>ram:nslog.txt remember to add some stack berofe you start it. It is slow when it is loggin to text file. You can also redirect log to somewhere else than ram. I would recomd partition with sfs or pfs filesystem.
utri007 is offline  
Old 25 October 2017, 21:43   #16
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 2,148
Quote:
Originally Posted by Michael View Post
Chris Young's 3.7 version misbehaves here on real OS3/060/CGX

1. Some buttons are rendered black, in any 8, 15, 16, 24 bit modes, but some are shown ok
2. Takes it's time to startup (if network is down, 30 secs of stalled gui)
3. GUI does not refresh on window resize (empty top part of window) but page is rendered ok
4. Opening prefs generates a lot of enforcer hits
Strange with WinUAE no problem either with the Picasso IV 24Bit

Last edited by AMIGASYSTEM; 11 November 2017 at 22:59.
AMIGASYSTEM is online now  
Old 25 October 2017, 22:08   #17
Michael
A1260T/PPC/BV/SCSI/NET

Michael's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Moscow / Russia
Posts: 597
Using RenderLib 40.8, with v31 even the page is rendered wrongly :-(
Preparing a direct report...
Michael is offline  
Old 25 October 2017, 23:15   #18
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 2,148
You must have a well-updated system, made a flight test with my old OS 3.9 and NetSurf started without problems

Last edited by AMIGASYSTEM; 11 November 2017 at 22:59.
AMIGASYSTEM is online now  
Old 26 October 2017, 01:19   #19
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,638
Send a message via Skype™ to Retrofan
I just wonder if he could make something about not using an FPU just like the NetSurf-AGA version of Arti does.
Retrofan is offline  
Old 26 October 2017, 01:25   #20
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 2,148
Quote:
Originally Posted by Retrofan View Post
I just wonder if he could make something about not using an FPU just like the NetSurf-AGA version of Arti does.
NetSurf does not require FPU, read HERE
AMIGASYSTEM is online now  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (1 members and 1 guests)
amikid
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NetSurf 3.6 web browser released! utri007 News 55 29 March 2017 05:07
Netsurf fo OS3.5/9 released utri007 News 14 01 May 2016 19:14
Boing Bag #3 for OS3.9 released Minuous News 112 04 March 2016 00:17
NetSurf 3.3 Dev 2 68k released arti News 0 11 January 2015 22:56
Netsurf 2.8 released for OS4 utri007 News 0 23 September 2011 22:07

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 14:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.19635 seconds with 12 queries