English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 15 October 2017, 12:09   #1
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 2,564
Adding Boxart to WINUAE Configs

Hi Toni,

I had a thought and was wondering wether this is possible or worth your time..

I have mocked up a screenshot below, basically a boxcover to be shown when selecting through Configs

ransom1122 is offline  
AdSense AdSense  
Old 15 October 2017, 14:32   #2
Schlachtwerk
68k RULEZ
Schlachtwerk's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 178
For every Game a single Install wtf ?
Schlachtwerk is offline  
Old 15 October 2017, 15:08   #3
Dr.Venom
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Location: Netherlands
Posts: 329
Quote:
Originally Posted by ransom1122 View Post
Hi Toni,

I had a thought and was wondering wether this is possible or worth your time..

I have mocked up a screenshot below, basically a boxcover to be shown when selecting through Configs
My guess is Toni is not into building front-end features into WinUAE.

If you want something pretty that shows boxart (and much more), take a look at Launchbox

See an introduction video here: [ Show youtube player ]
Dr.Venom is offline  
Old 15 October 2017, 19:47   #4
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 9,540
It's funny you should bring this up ransom1122.

See my post here ...been thinking about requesting something similar for a long time now

I don't care about box art though. For me, my request would have been for a title & screenshot area (like your mockup, title in above half / screenshot below).

Thing is, Gamebase Amiga already does this, plus much more... but I don't use Gamebase.

Also, how would Toni implement this? My thoughts were:

... You have a game in it's own directory (like I do already).
... Title screen could be "1.png" and sitting in this directory.
... Screenshot could be "2.png" and sitting in this directory.
... WinUAE would need to read the config file when highlighted, look at the individual folder path within, then detect the above so they are displayed.

I imagine this will obviously slowdown WinUAE though...

Anyway, can't ever see Toni wanting to do this... It's not really Amiga emulation related and probably "too boring"

Last edited by DamienD; 15 October 2017 at 21:43.
DamienD is offline  
Old 15 October 2017, 21:18   #5
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 2,564
I'm aware of other front-ends. But is it possible to have added extras folder paths. 1 being boxart other being screenshots. And winuae to detect corresponding images to each game?
ransom1122 is offline  
Old 15 October 2017, 21:38   #6
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 9,540
Quote:
Originally Posted by ransom1122 View Post
But is it possible to have added extras folder paths. 1 being boxart other being screenshots. And winuae to detect corresponding images to each game?
Given what you've said, like I did above in my post, could you actually explain how you think this could be implemented?

...I'd imagine you would have to have your game folder names the same as the image names.
DamienD is offline  
Old 15 October 2017, 21:59   #7
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,785
Frontend feature but technically it is simple so it is not "instant no" feature. But someone else need to find proper design first. (Design that is already used somewhere else and is considered good!)
Toni Wilen is offline  
Old 15 October 2017, 22:03   #8
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 2,564
Anything similae to FS-UAE boxcover & screenahot layout would look nice.
ransom1122 is offline  
Old 15 October 2017, 22:05   #9
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 9,540
I'm currently away in the Dominican Republic sunning it up

I can give a few examples of the way other emulators / front-ends look / handle this but not until I'm back in London (just 2 more weeks)
DamienD is offline  
Old 15 October 2017, 22:07   #10
nobody
Registered User

nobody's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: GR
Age: 40
Posts: 953
That would be useless, this is computer configuration interface, not some game frontend like mame. Maybe then also choose an expansion card and pop a picture of the card lol

This is the proper way to do it:

nobody is offline  
Old 15 October 2017, 22:31   #11
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 2,564
FS-UAE Arcade is good. But that is a different interface.. Just somehow implementing any form of artwork into winuae.
ransom1122 is offline  
Old 15 October 2017, 22:48   #12
nobody
Registered User

nobody's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: GR
Age: 40
Posts: 953
I bet you were inspired by this. But that interface is much more minimalistic

nobody is offline  
Old 15 October 2017, 23:02   #13
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,785
You do know that I am not going to change the base GUI. It will be a separate window.

I just didn't mean layout, file structure must be also logical that fits with current config file structure. Direct copies from some other program are always wrong!
Toni Wilen is offline  
Old 15 October 2017, 23:16   #14
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 9,540
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
You do know that I am not going to change the base GUI. It will be a separate window.
And why should you, it's great how it is

Keep it simple... just add an extra "snapped" on window to the right of the current GUI which could contain say 2 panels:

Panel #1:
- Is divided into 2 equal parts.
- Top part is for "title" image.
- Bottom part is for "screenshot" image.

Panel #2:
- Is for "boxart" (I'm assuming most if not all boxart is vertical?).

Would be cool if you could select whether to include any of the three (title / screenshot / boxart) and the panel / image is then not displayed.

For me I would remove the 2nd "boxart" panel

Last edited by DamienD; 15 October 2017 at 23:48.
DamienD is offline  
Old 15 October 2017, 23:17   #15
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 2,564
No i didnt know about the layout change.. in terms of file structure.. couldn't each image just be named the same as the config file itself. Example.. Lethal Weapon.jpg
ransom1122 is offline  
Old 15 October 2017, 23:39   #16
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 9,540
So how do you differentiate betwen title, screenshot or boxart given what you've said above?

...from what I've suggest in post #4, this will work for titles / screenshots and boxart. You don't need to name the files "1", "2" and "3" though; they could be 'title'", ''sshot" and "boxart".

Also, everything is contained within your individual game directories; no need for any additional folders elsewhere.

Anyway, Toni has said it's a possibility (which I'm very surprised at, hence why I never asked). Let's leave it to him to work out the file structure part, we all just need to provide different suggestions for layout

Last edited by DamienD; 16 October 2017 at 01:08.
DamienD is offline  
Old 15 October 2017, 23:44   #17
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 2,564
Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
So how do you differentiate betwen title, screenshot or boxart given what you've said above?

...from what I've suggest in post #4, this will work for titles / screenshots and boxart. Also, everything is contained within your individual game directories; no need for any additional folders elsewhere.

Anyway, Toni has said it's a possibility (which I'm very surprised at, hence why I never asked). Let's leave it to him to work out the file structure part, we all just need to provide different suggestions for layout
Config_name001.jpg Boxcover
Config_name002.jpg Title
Config_name003.jpg Screenshot 1
Config_name004.jpg Screenshot 2

And so on.

Last edited by ransom1122; 16 October 2017 at 05:30.
ransom1122 is offline  
Old 16 October 2017, 18:31   #18
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,785
I didn't instantly reject it because this is very trivial, no complex code needed. (Open window, show image, press some key or button = next image)

a) Image file must be in same path (at least the drive part) as some other file (config file, disk image path etc that winuae needs to load anyway to run emulation) so that there is no image paths that points to non-existing network filesystem (which would cause delays).

b) Image files must be not be in same location as config files. (too messy)

c) Directory scanning for images is also not good idea, directory may have hundreds of even thousands of files. Again it would cause delays.
Toni Wilen is offline  
Old 17 October 2017, 21:26   #19
Dunny
Registered User

Dunny's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Scunthorpe/United Kingdom
Posts: 840
Quote:
Originally Posted by nobody View Post
This is the proper way to do it:

Nobody, am I right in thinking that this is FS-UAE? If so, could you elaborate on what disk images are needed? I have a full set of WHDLoad from the ftp archive which I can use, but they're in folders and not hard disk images - and I've no clue as to where FS-UAE Arcade gets its ADF images from...

I'd like to make a complete set as a second menu item in Amilator.
Dunny is offline  
Old 17 October 2017, 21:58   #20
nobody
Registered User

nobody's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: GR
Age: 40
Posts: 953
Should be FS-UAE-arcade now. I don't use it but:

http://www.vintageisthenewold.com/fs-uae-game-center/
http://openretro.org/fs-uae-launcher
[ Show youtube player ]
nobody is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with winUAE Configs - GameBase Amiga Critic support.WinUAE 0 13 November 2013 08:17
a list of configs for speeding up winuae load turrican3 request.UAE Wishlist 9 27 May 2008 23:46
winuae configs change within the game sareks support.Games 1 08 September 2005 01:27
Cloanto Vs Winuae CDTV configs stainy support.WinUAE 0 05 July 2004 00:02
WinUAE configs... Excelle support.WinUAE 2 16 May 2002 11:36

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 08:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.18692 seconds with 11 queries