English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 15 October 2017, 14:56   #81
Al82
Registered User
Al82's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: UK
Posts: 58
I've tested the new build and the cropping issue appears to be fixed

I recorded multiple clips by loading a state multiple times and recording from clean start and whilst the emulator was running; no cropping was visible.

Unfortunately, the missing frame at the start of the second clip is still evident.
Al82 is offline  
AdSense AdSense  
Old 15 October 2017, 15:27   #82
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,785
Quote:
Originally Posted by Al82 View Post
Unfortunately, the missing frame at the start of the second clip is still evident.
You mean your test case where statefile is first saved and then loaded? (I haven't bothered with this yet)

And loading same state twice won't cause any lost frames? (at least I can't duplicate this)
Toni Wilen is offline  
Old 16 October 2017, 19:02   #83
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,785
Another (not really tested) update. Saving state didn't record last frame. It was rendered after GUI was exited which of course was too late.
Toni Wilen is offline  
Old 17 October 2017, 00:03   #84
Al82
Registered User
Al82's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: UK
Posts: 58
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Another (not really tested) update. Saving state didn't record last frame. It was rendered after GUI was exited which of course was too late.
Apologies for the delay in getting round to testing it; I'm back at work this week.

I think you've solved it!!!

Need to do some further testing...

* Edit *
Uploaded a video showing joining 2 clips together - the frames are all there!!

[ Show youtube player ]

I'll try something that has continuous audio playing and see how that performs.

So the problem was actually that the last frame of the first clip (prior to the save state) was missing rather than the first frame in the second?

Last edited by Al82; 17 October 2017 at 00:18.
Al82 is offline  
Old 17 October 2017, 00:14   #85
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 2,565
This sounds promising.. which winuae version has the fix?
ransom1122 is offline  
Old 17 October 2017, 00:31   #86
Al82
Registered User
Al82's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: UK
Posts: 58
Just tested it with Shadow of the Beast's scrolling intro and joined 2 clips together - video and audio appear to be seamless!

I'm sure some of the other guys will want to test it, but huge thanks to Toni for spending the time in fixing this issue!

Reposting link to current fixed version: http://download.abime.net/winuae/files/b/winuae.7z
Al82 is offline  
Old 17 October 2017, 06:33   #87
hipoonios
Amiga Hardcore Gamer

hipoonios's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Sweden
Age: 39
Posts: 1,087
Great to hear! This fix was important to me, so another donation earned I guess...

Will try it after work.
hipoonios is offline  
Old 17 October 2017, 11:38   #88
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 2,565
I tried the new version Al82 provided above of winuae, and I get the same pops, and frame skips, frame drops and new speed up issues. when using savestates




after using a savestate. I stopped recording. deleted the existing AVI. loaded the same savestate and re recorded the avi. I did this 6 times with the game Shadow Warriors with music on. And results are poor.

Here is a short video if anyone is interested seeing how 6 joined avis look at my end.

If Al82 or hipoonios can test the game and see if they get same results would be great..

Test purposed should include using savestates,
Method..

Create savestate
Record
Stop recording
Delete avi
Load savestate
Record avi

http://uptobox.com/j9jo8ozg69o3
ransom1122 is offline  
Old 17 October 2017, 14:46   #89
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,785
What about attaching your config file? (sounds like using fastest possible cpu or vsync or similar when recording)
Toni Wilen is offline  
Old 17 October 2017, 22:16   #90
Al82
Registered User
Al82's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: UK
Posts: 58
Quote:
Originally Posted by ransom1122 View Post
If Al82 or hipoonios can test the game and see if they get same results would be great..
I tried Shadow Warriors and didn't have any problems - perfect recording as far as I can tell. I joined about 4 avi clips together recorded from a loaded state and it was fine.
Al82 is offline  
Old 17 October 2017, 23:41   #91
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 2,565
Ill attach my config later today
ransom1122 is offline  
Old 18 October 2017, 08:30   #92
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 2,565
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
What about attaching your config file? (sounds like using fastest possible cpu or vsync or similar when recording)
Attached config file for Shadow Warriors.

@AI82, if you can test it with this config would be appreciated.

The only thing i changed in that config was window mode from fullscreen and started recording.

I tried re recording the same game again by (deleting avis, and reloading savestates, and re recording).. And getting same results, speed up issues.
Attached Files
File Type: uae Shadow Warriors.uae (11.0 KB, 13 views)

Last edited by ransom1122; 18 October 2017 at 09:00.
ransom1122 is offline  
Old 18 October 2017, 15:30   #93
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,785
Config looks fine. Does same happen if you don't load any state files?

It should be impossible to get glitches in recorded video even if emulation runs far too slowly with sound glitches as long as mode is not fastest possible.

Perhaps log file (winuaelog.txt) helps.

(Your video download is far too suspicious..)
Toni Wilen is offline  
Old 18 October 2017, 21:10   #94
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 2,565
Ive tried another game and it's doing the same thing. Looks like something is going on at my end. Ill try and work out what it is. Leave it with me.
ransom1122 is offline  
Old 18 October 2017, 22:00   #95
Al82
Registered User
Al82's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: UK
Posts: 58
Are you able to upload the video somewhere else? That link says I have to wait over an hour.
Al82 is offline  
Old 18 October 2017, 22:35   #96
mark_k
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location:
Posts: 2,616
I only had to wait 30 seconds for the download. Maybe it varies depending on time of day? Anyway, in case downloading is faster/easier I uploaded it to (remove ! after pasting into your browser's URL bar)
Code:
https://www.media!fire.com/file/f7to81lkk75g317/shadowwarriorpopjoin.avi
mark_k is online now  
Old 19 October 2017, 00:58   #97
Al82
Registered User
Al82's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: UK
Posts: 58
Cheers - was able to grab it from that URL

Quote:
Originally Posted by ransom1122 View Post
Ive tried another game and it's doing the same thing. Looks like something is going on at my end. Ill try and work out what it is. Leave it with me.
Does the actual game speed up in the emulator, or is it only in the actual video recording that you're seeing/hearing the issues?
Al82 is offline  
Old 19 October 2017, 01:22   #98
Al82
Registered User
Al82's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: UK
Posts: 58
OK - I had a hunch that it might have been the TSCC codec compression settings and I think I've replicated the issue. I just moved the slider all the way to the right for 'Better Compression' and the frame rate and audio is all weird and speeds up, just like in the clip you uploaded.

I think the machine struggles to render and commit the frames to the output in timely fashion when set at max compression. Try setting the compression slider about half-way and see how that works - this is where I have it set.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	TSCC_Compression.png
Views:	21
Size:	36.4 KB
ID:	55075  
Al82 is offline  
Old 19 October 2017, 02:15   #99
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 2,565
Speeds up in video only.

I always left the compression slider at default. But I will change it like you said and try it out later today. Thank you forn looking.
ransom1122 is offline  
Old 19 October 2017, 04:06   #100
Rotareneg
Registered User

 
Join Date: Sep 2017
Location: Kansas, USA
Posts: 14
Sounds like the same issue I was seeing when using utvideo or magicyuv, the recorded video ran fast for a moment after saving or restoring states:
[ Show youtube player ]
Rotareneg is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Audio/Video output capture in WinUAE 3.4.0 TroyWilkins support.WinUAE 6 15 June 2017 15:30
Recording video - occasional "doubled" like frames in avi output Photon support.WinUAE 12 17 March 2008 00:06
How to create video output with WinUAE? glwxxx support.WinUAE 18 05 May 2006 17:08
08.27 AVI Output problem BippyM support.WinUAE 2 15 June 2004 20:46
Winuae with avi output turk182 support.WinUAE 16 28 November 2001 13:15

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 17:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.24925 seconds with 12 queries