English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 05 June 2017, 22:54   #1
Retro1234
5150

Retro1234's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Sycophantazia
Posts: 3,702
Early Boot Menu

On My laptop pressing both Mouse buttons I cant access the early boot menu is there anyway WinUae can simulate this with a key press like F6 etc?
Retro1234 is offline  
AdSense AdSense  
Old 06 June 2017, 11:31   #2
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,561
Try ticking "1 second boot delay" misc panel option. Especially in JIT modes it can be really difficult to press buttons quickly enough but also not too early. (too early = button press events missed because window was not open yet/input captured)

There is no default key shortcut. (and there will be never anything like F6=both buttons because Amiga keyboad has F6 key. WinUAE will never override by default any keys or combinations that can be used with real hardware. EDIT: except optional joystick keyboard keys)

Last edited by Toni Wilen; 06 June 2017 at 11:58.
Toni Wilen is online now  
Old 06 June 2017, 11:53   #3
ross
Vae victis!

ross's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Crossing the Rubicon
Posts: 457
And also on misc panel remember to unselect "Untrap = middle button".
On some Laptop the left+right button combination on pad mean "middle button" so you lost focus from WinUAE

Bye,
ross
ross is offline  
Old 06 June 2017, 12:46   #4
zipper
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Location: finland
Posts: 1,374
I'm used to click twice, fast - 95% success.
zipper is offline  
Old 06 June 2017, 12:55   #5
Retro1234
5150

Retro1234's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Sycophantazia
Posts: 3,702
infact pressing both mouse buttons doesn't work that well on this laptop I don't know how to test this outside WinUae? Because Workbench pull down menus arnt that easy to use.

Also if I select Joystick Keyboard Setup W=Up S=Down etc witch button is second fire button?
Retro1234 is offline  
Old 06 June 2017, 15:37   #6
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 17,693
Quote:
Originally Posted by Retro1234 View Post
Also if I select Joystick Keyboard Setup W=Up S=Down etc witch button is second fire button?
Try LSHIFT
Akira is offline  
Old 06 June 2017, 18:55   #7
kolla
Registered User
kolla's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Trondheim, Norway
Posts: 704
If you have a 3.9 kickstart, you can instead of using two mouse buttons, press HELP, aka.... F11?
kolla is offline  
Old 06 June 2017, 22:17   #8
Retro1234
5150

Retro1234's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Sycophantazia
Posts: 3,702
3.9 not a option for booting old games on CD32

Quote:
Originally Posted by Akira View Post
Try LSHIFT
Yep that's done it i'm in the Early boot menu
Retro1234 is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
File systems, PFS3, FFS and Early boot menu Gilloo support.Apps 7 19 June 2015 16:22
File systems PFS3, FFS and Early boot menu Gilloo request.Other 0 15 June 2015 20:42
Amiga early startup menu keyboard shortcuts gulliver support.Hardware 10 31 August 2012 16:58
Early Startup menu screen -A600 kipper2k support.Hardware 11 28 June 2009 18:02
Unable to access early startup menu Akira support.WinUAE 4 20 February 2009 18:20

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 13:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.13203 seconds with 11 queries