English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 05 June 2017, 21:38   #1
MikeyG
Registered User

MikeyG's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: UK
Posts: 29
way to directly run whdload games in WinUAE?

Hi,

I normally use FS-UAE emulator to run WHDload games as it has some nice integration where I can just double click on a config and it will run the whdload game straight away.

I wish to try out some filtering settings that are available in WinUAE but wondering if there is the function in WinUAE to make a config that just runs the WHDload game zip file or mount the directory as a hard drive and boot straight into the WHDload game. I know about ClassicWB setup to run WHDLoad games there but I would like a config that just loads a game and therefore having a config for each whdload game.
MikeyG is offline  
AdSense AdSense  
Old 05 June 2017, 21:57   #2
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 45
Posts: 10,745
Gamebase Amiga is what you are looking for.

http://eab.abime.net/showthread.php?t=80820
Retro-Nerd is offline  
Old 07 June 2017, 14:21   #3
MikeyG
Registered User

MikeyG's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: UK
Posts: 29
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd View Post
Gamebase Amiga is what you are looking for.

http://eab.abime.net/showthread.php?t=80820
Thanks. Where can I download this? And any guides on how to set it up. The thread you linked to isn't clear.
MikeyG is offline  
Old 07 June 2017, 14:32   #4
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 45
Posts: 10,745
It's on the EAB File Server.

http://eab.abime.net/showthread.php?t=43633

Quote:
I've put the games/music/extras etc onto the eab fileserver (edit: now under /commodore_amiga/gamebase amiga 2/).
There's a help.html file inside the GameBase Amiga 2.0.rar.
Retro-Nerd is offline  
Old 09 June 2017, 09:04   #5
Foebane
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Location: Cardiff, UK
Posts: 598
Quote:
Originally Posted by MikeyG View Post
Hi,

I normally use FS-UAE emulator to run WHDload games as it has some nice integration where I can just double click on a config and it will run the whdload game straight away.

I wish to try out some filtering settings that are available in WinUAE but wondering if there is the function in WinUAE to make a config that just runs the WHDload game zip file or mount the directory as a hard drive and boot straight into the WHDload game. I know about ClassicWB setup to run WHDLoad games there but I would like a config that just loads a game and therefore having a config for each whdload game.
I use the WHDLoad that's part of the ClassicWB setups, although there is a complicated step concerning the Kickstarts that are needed by many WHDLoad games. Obviously, the creator of ClassicWB cannot include them as they are copyrighted and commercial, but if you've bought Amiga Forever from Cloanto, you can simply take the required Kickstarts from there, rename them according to what WHDLoad requires and put them in the required folder. More info here: http://www.whdload.de/docs/en/need.html

Amiga Forever also includes the official Workbench install ADFs that are needed for ClassicWB to be set up.

Last edited by Foebane; 09 June 2017 at 09:10.
Foebane is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Running WHDLoad games directly from PCMCIA daznic support.Hardware 3 08 January 2016 19:17
Do games run slower under WHDLoad? stu232 support.Hardware 4 17 April 2014 03:59
is ti possible to run whdload slave directly turrican3 support.WinUAE 3 08 June 2013 19:25
WHDLoad registration to run games Dagon support.Games 5 28 February 2011 16:41
Some WHDLoad games won't run alkis21 support.Games 18 20 September 2002 02:04

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 13:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.13101 seconds with 11 queries