English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 03 June 2017, 17:26   #1
White
Registered User
 
Join Date: Sep 2016
Location: italy
Posts: 45
AHI audio outpout 4.1FE1 information

Hi Toni, sorry if the question can be out of place, but using with os4.1 fe1,
By testing I noticed that using MPlayer-GUI with Player No Altivec using 1.0 rc3 old version the audio is perfect in the videos.

Use these settings:

Ahidev (AHI audio outpout using high-level API (amigaOS)) <----- audio
Sdl (SDL YUV RGB / BGR render (SDL v.1.1.7 + only)) <----- video
Using MPEG Codec 3.1.1 NO Altivec

My question was this:

The audio is perfect very clean, obviously the video is out of sync and I'm aware of it.
Did I want to know if it could be improved at emulation level or used to emulate winuae?

Or I just have to make a small signal to the emotion player, maybe to implement it in Emotion Player to improve emulation sound as the videos are really fluid but have little problems with audio every now and then.

Sorry for the stupid question,
Thanks again for beta10 and your work.
White is offline  
AdSense AdSense  
Old 03 June 2017, 20:01   #2
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,531
Quite uninteresting topic as usual but..

Used sound card? Paula? Some PCI board? Toccata?
Does other programs (for example simple games) also have same delay?
Lots of reasons that no one can know in non-m68k environment..
Toni Wilen is offline  
Old 03 June 2017, 20:40   #3
White
Registered User
 
Join Date: Sep 2016
Location: italy
Posts: 45
Hi Toni thanks for the reply,
The configuration is as follows:
G-rex pci
Sound Cards ES1370 sb128.ahi
Wasapi - paula - buffer 10
Stereo 70% stereo interpolation disabled
48000 ahi stereodelay 2 audio filter OFF

In OS4.1 FE update 1
Music SB128 Hifi 16bit stereo ++ no channels
Unit 0 SB128 Hifi 16bit stereo ++ 44100hz 32 channels
Unit1 SB128 HiFi 16bit stereo ++ 44100hz 32 channels
Unit2 SB128 Hifi 16bit stereo ++ 44100hz 32 channels
Unit3 SB128 HiFi 16bit stereo ++ 44100hz 32 channels

Games like M.A.C.E demo work well with the audio here I applied the composite patch in the sound there is no delay
AmiAMP works perfectly no delay

Thank you, if you need screenshots or anything I will gladly send you

Thanks again
White is offline  
Old 04 June 2017, 00:37   #4
White
Registered User
 
Join Date: Sep 2016
Location: italy
Posts: 45
Hi Toni, I attach the config is odd but it works
Maybe it may be useful
Thanks again for your work
Attached Files
File Type: zip EmotionToni.zip (2.8 KB, 10 views)
White is offline  
Old 04 June 2017, 15:50   #5
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,531
Sorry but I don't count it as working. Some Z3 boards enabled in UAE mapping mode is not something that can happen in real world (except if hardware is broken). Probably has no effect on your problem but I won't accept bad OS4 configs.

Buffer 10? That should cause very noticeably delay.
Toni Wilen is offline  
Old 04 June 2017, 16:49   #6
White
Registered User
 
Join Date: Sep 2016
Location: italy
Posts: 45
Thanks for your response and your time, I knew the configuration was wrong,
And I understand the emulation philosophy that must be the same as the original.
Thanks anyway.
Unfortunately, even lowering the buffer, my problem remains.
My pc is an A8 3510mx notebook, maybe later I will make a new purchase
Thank you.
White is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Best Audio Config in Winuae for a Creative X-Fi Audio Card shaf support.WinUAE 2 14 June 2012 16:27
AHI uae.audio with up to 192KHz sample freq. amiga request.UAE Wishlist 4 18 March 2010 01:35
new AHI pages layout and AHI-archive Bamiga2002 Amiga scene 12 20 December 2007 14:44
new AHI! Bamiga2002 Amiga scene 1 05 April 2005 12:48
AHI 5.15 available Paul News 0 10 January 2005 16:59

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 02:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.22294 seconds with 12 queries