English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 13 May 2017, 20:02   #1
Glen M
Registered User

 
Join Date: May 2017
Location: Belfast
Posts: 76
How do I stop winuae booting from hdd

For the last few hours I've been smashing my head off the wall that is classic workbench. I'm trying to set up my 5gb ide in winuae for use on my 1200. So far I've used the install adf to partition and format the hdd. I've installed classic workbench as I want it on the hard file but each time I then mount the real hdd again winuae always tries to boot to it were l really just need it to boot to the hardfile. If I change the ide to device 1 it boots to the hardfile but the ide partitions don't appear (dh0, dh1 & dh2).

I've tried following guides but they all seem to be focused on using cf cards rather than real drives, all be it I don't see how that makes a difference.

Any idea what I'm doing wrong?
Glen M is offline  
AdSense AdSense  
Old 13 May 2017, 21:34   #2
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,508
Connect both harddrives and boot from the install ADF. Click on the first one and if it comes up with "harddrives have been added or removed", let it save the changes. Then go to Partition Drive and change the boot priority of your preferred boot partition above all other bootable partitions.
thomas is offline  
Old 13 May 2017, 23:35   #3
Glen M
Registered User

 
Join Date: May 2017
Location: Belfast
Posts: 76
Thanks

Got sorted but now face a checksum error from the drive and it's started making weird noises. Maybe a day of sitting spinningnhas found a weak spot in the 18 year old disk.
Glen M is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Booting an A1200 from internal HDD. CMcK New to Emulation or Amiga scene 9 04 January 2012 19:56
'clone' virtual HDD in winuae to real Amiga HDD? gizmomelb support.Other 1 11 December 2009 09:13
Problem booting into workbench with HDD SupahFlyRetard support.Hardware 52 22 April 2009 23:23
Winuae stop starts! stainy support.WinUAE 1 14 November 2001 01:36

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 19:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.09993 seconds with 11 queries