English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Main > Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 17 April 2017, 19:55   #1
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 40
Posts: 9,251
[AmigaCD] Genetic Species - .LHA (for real Amiga users)

Heya guys,

Well it had to be done... just to completed the Vulcan Software MegaSeries Vol. 1-4" collection

Others can be found here:

... [AmigaCD] The Strangers - .HDF & .LHA (for real Amiga users)
... [AmigaCD] Final Odyssey: Theseus Verses the Minotaur - .HDF & .LHA
... [Amiga CD] UropaČ: The Ulterior Colony - .LHA (for real Amiga users)

So, today I've installed another "AmigaCD" game... Genetic Species

Of course, it no longer requires the CD-ROM anymore...



...given the original CD has 8 x audio tracks; not much use to anyone that can't access / run the files without the CD inserted. Of course you won't hear these audio tracks with this package...

I also didn't add the patch "GSAddOn_Engine.lha" as that requires the CD to be inserted all the time so is against the point really...

Extract to anywhere that you like. It requires roughly 302MB of space...

Grab this new file on the EAB File Server under the directory "~Uploads/DamienD/LHAs"

Regarding a .HDF, I will created a bare bones one for emulator users shortly...
DamienD is online now  
AdSense AdSense  
Old 17 April 2017, 20:09   #2
spudje
Registered User

 
Join Date: Dec 2014
Location: Netherlands
Posts: 576
You're on a roll. Great work again!
spudje is offline  
Old 17 April 2017, 20:15   #3
liviux76
Registered User

liviux76's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: BO/Italy
Posts: 702
You're great Damien!

I've just tried your other games and they all worked perfectly on my system!

I am going to try this as soon as possible...
Thanks!!!
liviux76 is offline  
Old 17 April 2017, 20:23   #4
Havie
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: UK
Posts: 257
I might try this as I have never got the sound effects to work using the CD version.
Havie is offline  
Old 17 April 2017, 23:39   #5
liviux76
Registered User

liviux76's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: BO/Italy
Posts: 702
@DamienD
Hi mate!
I've downloaded the .lha file twice but I am not able to extract all the files both on my Linux PC and on my Amiga.
I receive an error that says that the archive is corrupted or something like that... could you please check it and let me know? Thanks!!!
liviux76 is offline  
Old 17 April 2017, 23:50   #6
Aladin
Registered User
 
Join Date: Nov 2016
Location: France
Posts: 108
Genetics species need AHI for sound (ahi has a drivers "paula" if you have no sound carte)
Aladin is offline  
Old 18 April 2017, 00:20   #7
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 40
Posts: 9,251
Quote:
Originally Posted by liviux76 View Post
@DamienD
Hi mate!
I've downloaded the .lha file twice but I am not able to extract all the files both on my Linux PC and on my Amiga.
I receive an error that says that the archive is corrupted or something like that... could you please check it and let me know? Thanks!!!
Heya my friend,

Sorry to hear that you're having issues

All is good in WinUAE but I do need to set at least "2MB Chip & 8MB Fast RAM" to extract successfully...

Problem is that the main video file is 200MB and then rest of the files are another 120MB or so...

Ok, guess I'll try to split this...

a) Just the large 200MB video file compressed into one .LHA file.
b) The rest of the 120MB compressed into another .LHA file.

Stand by
DamienD is online now  
Old 18 April 2017, 00:48   #8
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 40
Posts: 9,251
Nope, still no good....

Can any Amiga gurus please tell me the exact command line for LHA to compress all 300MB into say 10 equal parts (which I think will solve the issue)?

Otherwise I'll need to use split and then write a batch file to re-join...

Saying that, real Amiga user can't mount .HDFs can they? I could provide all files on a .HDF and you could then copy across...
DamienD is online now  
Old 18 April 2017, 00:59   #9
indigolemon
Bit Copying Bard

indigolemon's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: Kelty, Fife, Scotland
Age: 35
Posts: 171
A bit hazy, but I think you can do this if you add the -Vxxx switch, where xxx is the split size in kilobytes. So maybe -V30000 in this case?
indigolemon is offline  
Old 18 April 2017, 10:04   #10
idrougge
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Stockholm
Posts: 3,020
Real Amigas can mount HDFs, but they can equally easily mount .ISOs, making any other solution a moot point.
idrougge is offline  
Old 18 April 2017, 12:03   #11
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 2,041
Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
Nope, still no good....
.
Damiano the "GeneticSpeciesAGA.lha" the archive is corrupt (side PC side Amiga) while the two pieces LZX they are perfect
AMIGASYSTEM is offline  
Old 18 April 2017, 12:48   #12
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 2,041
Quote:
Originally Posted by idrougge View Post
Real Amigas can mount HDFs, but they can equally easily mount .ISOs, making any other solution a moot point.
Mount the HDF on Real Amigas it's more simple to mount a CD, see my video !

[ Show youtube player ]
AMIGASYSTEM is offline  
Old 18 April 2017, 12:52   #13
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 40
Posts: 9,251
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
Damiano the "GeneticSpeciesAGA.lha" the archive is corrupt (side PC side Amiga) while the two pieces LZX they are perfect
Thanks for testing

I did very quickly last night, could extract the .LZX files without issues but then got an error when running the game which doesn't happen with my original .HDF...

It was late so; will try again tonight when home from work.
DamienD is online now  
Old 18 April 2017, 13:00   #14
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 2,041
GeneticSpecies on some systems AMiGA in particular those RTG You do not start because animation or intro not supported, It is resolved by disabling to script/start intro and animation.

My old videos
[ Show youtube player ]
AMIGASYSTEM is offline  
Old 18 April 2017, 13:12   #15
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 40
Posts: 9,251
I think you've misunderstood me AMIGASYSTEM, the game works perfectly on my .HDF. I'm not using RTG...

Archived up the "Genetics" folder, extracted the .LZX files to a clean "Classic WB 3.1 Lite" .HDF but then the game errors when starting.

If I just copy the files from one .HDF to another .HDF then all is ok... To me this means something is wrong with the files inside the .LZX archives, yes they extract ok but the main video file has to be corrupt.

Anyway, will continue with this tonight when home. I will find a solution
DamienD is online now  
Old 18 April 2017, 13:45   #16
idrougge
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Stockholm
Posts: 3,020
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
Mount the HDF on Real Amigas it's more simple to mount a CD, see my video !
a) You're not using a "real Amiga".
b) It is not simpler the way you're doing it.
idrougge is offline  
Old 18 April 2017, 14:09   #17
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 2,041
a) I used WinUAE but on AMiGA Real it's the same nothing changes
b) what is difficult to mount a script?
AMIGASYSTEM is offline  
Old 18 April 2017, 14:36   #18
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 40
Posts: 9,251
Guys please don't derail my thread with real vs. emulation stuff...
DamienD is online now  
Old 18 April 2017, 17:01   #19
idrougge
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Stockholm
Posts: 3,020
a) The fact remains that you're using an emulator and also some "Afa OS" that hardly any real Amiga uses. This thread is about real Amigas.
b) What is more difficult about using the same script to mount an ISO?
idrougge is offline  
Old 18 April 2017, 17:53   #20
Neil79
Registered User
Neil79's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Kent
Age: 38
Posts: 2,473
Neil79 is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[AmigaCD] The Strangers - .HDF & .LHA (for real Amiga users) DamienD Amiga scene 24 06 October 2017 01:52
[AmigaCD] The Big Red Adventure - .HDF & .LHA (for real Amiga users) DamienD Amiga scene 40 09 August 2017 00:49
[AmigaCD] onEscapee - .HDF & .LHA (for real Amiga users) DamienD Amiga scene 49 26 May 2017 02:46
[AmigaCD] UropaČ: The Ulterior Colony - .LHA (for real Amiga users) DamienD Amiga scene 2 18 April 2017 17:53
[AmigaCD] Foundation & Foundation Gold - .LHAs (for real Amiga users) DamienD Amiga scene 44 18 April 2017 17:16

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 00:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.28696 seconds with 11 queries