English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Games

 
 
Thread Tools
Old 29 March 2017, 22:53   #1
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 40
Posts: 9,268
Super Street Fighter II Turbo [AGA] & [CD32] - Bug with Ryu's "Super" fireball

Heya guys,

Ransom1122 brought this to my attention

Unfortunately there seems to be a bug with both the [AGA] & [CD32] versions of "Super Street Fighter II Turbo"

This occurs when playing as Ryu and doing his "Super" fireball. See below:
a) AGA version:

[ Show youtube player ]

@ roughly 31 minutes, 40 seconds.

b) AGA version:

[ Show youtube player ]

@ roughly 1 minute, 54 seconds.
To test it's best to:
  • Start a "Versus Game".
  • Select / play with Ryu as Player 1, select anyone for Player 2.
  • Build up the "Super" bar by doing dragon punches etc.
  • Initiate the "Super" fireball by doing 2 x fireball movements and then any strength punch.
Of course I can only test both versions via WinUAE these days...

I've tried Quickstart settings and anything else I can in order to try to resolve this without success...

I'm pretty certain this is a game bug and not an emulation bug but you never know.

People with real A1200's / CD32 consoles; does this occur for you?
DamienD is online now  
AdSense AdSense  
Old 29 March 2017, 23:40   #2
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 40
Posts: 7,092
Send a message via MSN to dlfrsilver
That's a game bug. You'll find it with Ken too. I remember Deejay had a bug with its super attack.
dlfrsilver is offline  
Old 29 March 2017, 23:43   #3
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 40
Posts: 9,268
Cheers for confirming Denis; I thought as much but had to ask just in case
DamienD is online now  
Old 01 April 2017, 18:25   #4
Seiya
Registered User

Seiya's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Italy
Posts: 314
It is not a bug.
Amiga vesion miss so many frame on Super moves, that you see something of, maybe, initizal combo.
Seiya is offline  
Old 01 April 2017, 19:47   #5
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 40
Posts: 7,092
Send a message via MSN to dlfrsilver
Quote:
Originally Posted by Seiya View Post
It is not a bug.
Amiga vesion miss so many frame on Super moves, that you see something of, maybe, initizal combo.
It is a bug. Basically the amiga coder has ported the frame skipper they had to insert in the PC release, otherwise the game would have not run correctly on it.

The problem is that this frame skipper is unsuited to the Amiga. It makes it skip and jump a tons of frames.

I put my nose inside the data files of SSF2T AGA, and everything is in it.
dlfrsilver is offline  
Old 02 April 2017, 18:00   #6
Seiya
Registered User

Seiya's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Italy
Posts: 314
ah ok, i look again..it is a little graphic mess..
Seiya is offline  
Old 02 April 2017, 18:44   #7
Seiya
Registered User

Seiya's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Italy
Posts: 314


not the same exactly frames, but it seems that amiga mess try to replicate the flash explosion (the colors in this distored graphics is yellow, red, orange)
or also to replicate the punch effects.
Seiya is offline  
Old 02 April 2017, 18:46   #8
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 40
Posts: 7,092
Send a message via MSN to dlfrsilver
Thanks. This is data corruption..... not a bug
dlfrsilver is offline  
Old 02 April 2017, 19:33   #9
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 40
Posts: 9,268
Hold on, now I'm confused...

Both the [AGA] & [CD32] versions have this issue. Now you're saying it's data corruption and not a game bug Denis?

For the [AGA] version I used the .IPFs to install. For the [CD32] version I used an image of a friend's original CD-ROM.

If it is data corruption then it exists in the Amiga originals...
DamienD is online now  
Old 02 April 2017, 20:31   #10
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 40
Posts: 7,092
Send a message via MSN to dlfrsilver
Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
Hold on, now I'm confused...

Both the [AGA] & [CD32] versions have this issue. Now you're saying it's data corruption and not a game bug Denis?

For the [AGA] version I used the .IPFs to install. For the [CD32] version I used an image of a friend's original CD-ROM.

If it is data corruption then it exists in the Amiga originals...
It's exactly that. The problem lies inside the original data. The guys behind the Amiga AGA version have done something wrong.

The problem is in the original disks, ipfs, copies, CD32 data files, etc....
dlfrsilver is offline  
Old 02 April 2017, 20:35   #11
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 40
Posts: 9,268
Gotcha. No way for us mere mortals to fix then...
DamienD is online now  
Old 02 April 2017, 20:39   #12
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 40
Posts: 7,092
Send a message via MSN to dlfrsilver
Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
Gotcha. No way for us mere mortals can fix then...
We would need a programmer to check the program code anyway.....

We need to remove the frameskipper. In fact, the Amiga main code is locked at 60 frames per seconds.

The game would need to use a variable frameskipping.

I have found the information inside the PC readme file.

The Amiga version is mostly a C port from the PC version, and i'm sure they have not made it cleanly......

The worst is that SSF2T use all the new AGA specific registers..... that's what i discovered when hacking the game.
dlfrsilver is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Big box of CD32 games (inc Super Street Fighter 2 Turbo) on NZ Auction site earok MarketPlace 0 06 July 2014 12:41
HELP: Super Street Fighter II Turbo Edi (FZ2D) request.Old Rare Games 13 26 October 2010 21:29
Super Street Fighter II Turbo AGA DamienD support.Games 5 17 September 2005 14:49
Super Street Fighter II Turbo Lukyan support.Games 6 24 April 2005 22:54
Super Street Fighter 2 Turbo CD32 - Any Good ? sut Retrogaming General Discussion 20 08 September 2004 01:02

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 01:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.22913 seconds with 11 queries