English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 24 February 2017, 20:33   #1
honx
Registered User

 
Join Date: Oct 2014
Location: Klagenfurt / Austria
Posts: 697
winuae 3.4.0 - cd playback

did something change about playback of audiocd within emulation/winuae?
because cd playback is not as smooth as it used to be in prior versions.
i like playing miniarcanoid on workbench while listening to cd with playcd.
everything within emulation, fully utilizing the emulated amiga environment.
until 3.3.0 it worked well, but since 3.4.0 i encounter some kind of lag spikes.
in form of audio-/music-faults while playback is runnning and i play the game.
cds are not the problem, there are no errors during playback if i do nothing.
these only appear as soon as i'm playing miniarcanoid on workbench.
and while cd playback my matrix blanker is very slow as well, also since 3.4.0.
configuration hasn't changed for a while now, so what could be the problem?
honx is offline  
AdSense AdSense  
Old 24 February 2017, 21:27   #2
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,542
Nothing has changed. Did you test older version just now? That is required, something that happened back in the day is not acceptable
Toni Wilen is offline  
Old 24 February 2017, 22:15   #3
honx
Registered User

 
Join Date: Oct 2014
Location: Klagenfurt / Austria
Posts: 697
i reverted back to 3.3.0, first 10 minutes of testing no audio problems.
so far cd playback in winuae is smooth and clean again as i'm used to.
of course i continue test complete duration of cd. edit in ~60 minutes.

//edit: no problem at all while testing in 3.3.0, same cd as used before.
now i'll do a cross-testing with version 3.4.0 again.

Last edited by honx; 24 February 2017 at 23:10.
honx is offline  
Old 24 February 2017, 23:17   #4
honx
Registered User

 
Join Date: Oct 2014
Location: Klagenfurt / Austria
Posts: 697
definitely having these cd issues with 3.4.0, don't know what's going wrong...
just started cd playback and miniarcanoid again in latest winuae 3.4.0 version.
and now there are these audio glitches again, right from the start.
honx is offline  
Old 25 February 2017, 12:22   #5
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,542
Config? Logs? Try all 3.4 betas to find when it was introduced. (But I suspect just being edge of not having enough CPU power)
Toni Wilen is offline  
Old 25 February 2017, 12:58   #6
honx
Registered User

 
Join Date: Oct 2014
Location: Klagenfurt / Austria
Posts: 697
okay, this might take a while... (~25 betas)
honx is offline  
Old 25 February 2017, 13:08   #7
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,542
Use binary search to speed up testing

Start from middle point. If it has same problem, halve the lower half of remaining betas and if it does not have the problem, halve the upper half of remaining betas. You'll quickly narrow it down to 3-4 betas.
Toni Wilen is offline  
Old 25 February 2017, 13:16   #8
honx
Registered User

 
Join Date: Oct 2014
Location: Klagenfurt / Austria
Posts: 697
sorry for that dumb question, what exactly is binary search?
honx is offline  
Old 25 February 2017, 13:35   #9
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,542
Internet will tell it easily and better than me
Toni Wilen is offline  
Old 25 February 2017, 14:31   #10
amilo3438
Amiga 500 User
 
Join Date: Jun 2013
Location: EU
Posts: 1,114
@honx

In short: binary search = always choose the middle of the remaining search space to discard one half or the other.
amilo3438 is offline  
Old 26 February 2017, 00:00   #11
honx
Registered User

 
Join Date: Oct 2014
Location: Klagenfurt / Austria
Posts: 697
just downloaded b1 - b20 and will start tomorrow in the middle (b10).
can anything (hardfiles/configuration) break, while using beta version?
what should i backup first?
honx is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Animation playback; Help needed! TroelsDK support.Other 21 12 February 2014 14:51
XBox 1 video playback Peter Retrogaming General Discussion 19 18 January 2011 16:33
Amiga (WinUAE) video playback? Lernatix Amiga scene 2 18 November 2007 16:17
Playback problem from recording RickyC support.Other 0 31 May 2007 13:38
DivX Playback Echo support.Hardware 10 24 January 2003 18:45

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 03:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.16032 seconds with 11 queries