English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 20 February 2017, 11:22   #1
BlankVector
Registered User
 
Join Date: Jun 2012
Location: Paris, France
Posts: 148
Benchmark: ARAnyM vs WinUAE

As WinUAE is now able to run clean Atari software with decent video modes (see fVDI driver for WinUAE), the resulting environment is similar to the one obtained with ARAnyM (Atari emulator). So I tried to run Kronos, a popular Atari benchmark. This makes sense, as ARAnyM is based on old UAE 68040 CPU emulator, with or without JIT.

See details, screenshot and comments on the MiNT Mailing List.
No big surprise: results are similar, even if there are a few differences.
Anyway, JIT results are far beyond real hardware
BlankVector is offline  
AdSense AdSense  
Old 20 February 2017, 15:32   #2
mark_k
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location:
Posts: 2,482
Could you post the WinUAE config you used for testing?
mark_k is offline  
Old 20 February 2017, 15:43   #3
BlankVector
Registered User
 
Join Date: Jun 2012
Location: Paris, France
Posts: 148
I could, but the WinUAE config file alone would not help much. I plan to publish a ready-to-use IDE disk image with all the required stuff, but first that requires to put everything together, deal with legal stuff, etc. That is not going to happen very soon.
BlankVector is offline  
Old 20 February 2017, 17:10   #4
mark_k
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location:
Posts: 2,482
I was mainly curious to see if there were any settings that could be adjusted/optimised to improve the emulation speed.
mark_k is offline  
Old 21 February 2017, 09:21   #5
BlankVector
Registered User
 
Join Date: Jun 2012
Location: Paris, France
Posts: 148
Quote:
Originally Posted by mark_k View Post
Could you post the WinUAE config you used for testing?
Here it is.
Attached Files
File Type: zip winuae-kronos.zip (2.5 KB, 22 views)
BlankVector is offline  
Old 24 February 2017, 20:57   #6
mark_k
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location:
Posts: 2,482
Some suggestions which could give you a % or two improvement, maybe...

In Chipset settings, change Collision Level to None.
In Display settings, see whether changing buffering (none/double/triple), and whether full-screen (non-vsync) makes any difference.
In Sound settings, if you're not using sound change to Disabled. Or if you are using it, to reduce CPU usage you could try changing stereo separation to 100%, interpolation to Disabled and Audio filter to Always off. WASAPI EX may have lower CPU use than other modes.
mark_k is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sorting benchmark Samurai_Crow Coders. Nextgen 17 23 April 2017 03:20
Benchmark Code marduk_kurios Coders. Asm / Hardware 3 20 February 2014 18:14
functions benchmark wawa Coders. System 2 15 April 2013 18:55
68k benchmark suggestions fishyfish Amiga scene 5 20 May 2012 16:32
Benchmark software. Johnyt request.Apps 3 21 February 2005 02:10

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 00:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.11957 seconds with 12 queries