English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 09 January 2017, 12:12   #1
bobrpggamer
Registered User

 
Join Date: Jan 2017
Location: USA
Posts: 3
Winuae Sound Options

Hey, I am new here, but I swear I had an account before.

I don't want to bore you with my amiga 500 in the old years. So right to the point. I love Winuae, its my favorite emulator, MAME being second. That said I always have an Issue with Winuae (every other emulator I have no problem with), I cannot share my sound card with a music player, say Winamp. I go though the options and find one that works then somehow it stops working.

Here are the specs:
Winuae 3.3.0.0
HT Omega Claro 2 - Excellent card by the way
The Audio Controller on my card is C-Media Audio Controller
Digital Optical out to Sony 5.1 Cordless headphones, and / or Logitech 5.1 Digital coax out.

I just tried using analog input on my headphones, Still the same.

Last edited by bobrpggamer; 09 January 2017 at 12:14. Reason: forgot something
bobrpggamer is offline  
AdSense AdSense  
Old 09 January 2017, 17:08   #2
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,561
It shouldn't happen unless you selected WASAPI EX (exclusive) sound mode.
Toni Wilen is online now  
Old 10 January 2017, 02:27   #3
bobrpggamer
Registered User

 
Join Date: Jan 2017
Location: USA
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
It shouldn't happen unless you selected WASAPI EX (exclusive) sound mode.
OK I see this in another config:

win32.soundcard=7
win32.soundcardname=WASAPIX:Speakers (CLARO II)
win32.soundcard_exclusive=false

My original config - That already works now due to trial and error:

win32.soundcard=2
win32.soundcardname=WASAPIefault Audio Device

So I added this to the original config:

win32.soundcard=2
win32.soundcardname=WASAPIX:Speakers (CLARO II)
win32.soundcard_exclusive=false

Just to make sure I do not go fumbling around with the settings and screw thing up.

Thank You.

win32.soundcardname=WASAPIX:Speakers (CLARO II) - Did not work. So I went to OpenOL and sound works as wanted, except I have to alt-tab to start winamp.

Last edited by bobrpggamer; 10 January 2017 at 03:11. Reason: new update to problem
bobrpggamer is offline  
Old 10 January 2017, 09:19   #4
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,561
soundcard_exclusive is obsolete option, it is ignored in recent versions. Always do load and save of old config first to get rid of obsolete entries.

EDIT: WASAPI (without ex) is now the recommended default (If Windows 7 or newer), WASAPI enables lowest audio latency since 3.4.

Last edited by Toni Wilen; 10 January 2017 at 09:34.
Toni Wilen is online now  
Old 11 January 2017, 05:34   #5
bobrpggamer
Registered User

 
Join Date: Jan 2017
Location: USA
Posts: 3
Quote:
EDIT: WASAPI (without ex) is now the recommended default (If Windows 7 or newer), WASAPI enables lowest audio latency since 3.4.
This works without having to Alt-Tab to start Winamp. I had this config setup once and forgot it, Probably due to the Winuae version. I am also using Windows 7.

Thank You
bobrpggamer is offline  
Old 12 January 2017, 10:54   #6
Tomislav
Registered User

 
Join Date: Aug 2014
Location: Zagreb / Croatia
Posts: 74
Quote:
Originally Posted by bobrpggamer View Post
Hey, I am new here, but I swear I had an account before.
Maybe you had less than 10 posts or... actually read at least first part of EAB FAQ:
http://eab.abime.net/faq.php?faq=eab...aq_eab_account
Tomislav is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Options in Amigaforever/Winuae Zildjianmeister New to Emulation or Amiga scene 6 30 October 2009 15:33
a few options when starting winuae ? kirk support.WinUAE 2 11 April 2009 04:46
Interpolation new Sound options Paul support.WinUAE 9 16 August 2006 00:34
Q: How to save options in WinUAE configuration Aegothis support.WinUAE 3 20 February 2005 03:25
Misc. Chipset options in WinUAE? MheAd support.WinUAE 3 04 July 2004 07:06

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 11:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.22290 seconds with 11 queries