English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 04 January 2017, 17:14   #1
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 1,944
WinUAE: OS4.1 File copying problems

Ciao Toni, i found that with OS4.1 copy a large amount of data folder PC shared, in addition to being very slow happens that copying is blocks,in some cases also WinUAE goes to block.
Example if i try to copy the files in AISS (8.931 file) the times are very long, and then it stops copying, with the same PC (Dual Core Win7 32Bit 4GB RAM) and OS3 (AFA OS) i can copy all 8.931 file in 2 minutes.
AMIGASYSTEM is offline  
AdSense AdSense  
Old 05 January 2017, 13:35   #2
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 1,944
No one has this problem? someone tried to make a copy of AISS?
AMIGASYSTEM is offline  
Old 05 January 2017, 20:37   #3
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,542
I don't think anyone bothers to do any testing without more details.
Toni Wilen is offline  
Old 05 January 2017, 21:00   #4
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 1,944
It is simply trying to copy the contents of the folder AISS on HD OS4.1, very long time with probable copy block. Same operation on OS3 2 minutes

I saw my bad english, if you need a good video demonstration
AMIGASYSTEM is offline  
Old 06 January 2017, 11:05   #5
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 1,944
I enclose two screenshots exhaustive of copying between test between OS4.1 and OS3 AFA OS. The block only happens with Dopus4 and if in the meantime the PC uses Windows.

Last edited by AMIGASYSTEM; 18 January 2017 at 09:44.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 07 January 2017, 12:16   #6
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 1,944
Toni confirm with even more tests done by another user of Italian forum that copying directories with many files as of AISS from Dopus4 or from Workbench (windows shared directory) almost always crashes corrupting the filesystem (NODOS), filesystem used SFS.
Before the update in many years had never bribed a Hardfile, I add that with a PC with multiple cores does with more memory not suffer from these problems, now I do not know if the problem is only on older PCs, I use a dual core.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 07 January 2017, 20:45   #7
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 1,944
Did other tests configured Hardfile as HD Controller "SCSI Accelerator". Copying slowness equals, from the workbench you can copy AISS folder in 20 Minutes. With Dopus4 there is always the copy block, but there are no corruptions, repeated several times the test.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 08 January 2017, 09:30   #8
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,542
I think this may be same problem that I noticed long time ago but it happens far too rarely (practically never) which makes it impossible to debug.

Sorry but "buy a better PC" is the only current workaround. Until someone finds a way to duplicate it 100% reliable with single operation, without random wait times.
Toni Wilen is offline  
Old 08 January 2017, 13:41   #9
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 1,944
You confirm rare if you use the Filesystem "SCSI Accelerator" but if you copy the folder "ASIS" with File System "UAE" It happens almost always, I made other test with my Laptop to 64Bit (Dual Core 4GM RAM); with OS3 never happened in many years.
AMIGASYSTEM is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WinUAE 3.1. / OS4.1FE Classic - Remount install iso problems esc support.WinUAE 4 20 June 2015 16:19
Data corruption problems copying files Calgor support.Hardware 23 27 April 2012 11:41
File copying on amiga formatted CF card fgh support.Hardware 6 19 June 2011 11:41
Colour/other graphical problems when copying to HDD Muzer support.Games 5 17 December 2009 18:10
Copying multiple .adf's to one file Unregistered support.WinUAE 1 03 July 2001 12:01

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 03:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.16926 seconds with 11 queries