English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 02 December 2016, 19:16   #21
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,542
Ok, then it is guaranteed it depends what player does or what enemies do..
Toni Wilen is offline  
AdSense AdSense  
Old 02 December 2016, 19:21   #22
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 40
Posts: 8,985
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Ok, then it is guaranteed it depends what player does or what enemies do..
Yeah sure, but just going what you're supposed to be doing in this game i.e. walking throughout the level, shooting / killing bad guys etc...
DamienD is offline  
Old 02 December 2016, 19:40   #23
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 40
Posts: 8,985
Ok, just tested with WinUAE v2.8.0 and it crashed also

...but good news; I think I know what's crashing this.

When testing I've been using "Keyboard Layout B". If I press <up arrow> then <down arrow> very quickly; freeze. Can replicate everytime

Edit: same thing happens if pressing <left arrow> then <right arrow> very quickly...

Last edited by DamienD; 02 December 2016 at 19:47.
DamienD is offline  
Old 02 December 2016, 19:48   #24
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 37
Posts: 17,538
useless trivia: you can crash Doom 1 & 2 if you hold up or down in menus
s2325 is offline  
Old 02 December 2016, 20:00   #25
Belgarath
HOL Team Member

Belgarath's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Manchester
Posts: 2,392
Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
Ok, just tested with WinUAE v2.8.0 and it crashed also

...but good news; I think I know what's crashing this.

When testing I've been using "Keyboard Layout B". If I press <up arrow> then <down arrow> very quickly; freeze. Can replicate everytime

Edit: same thing happens if pressing <left arrow> then <right arrow> very quickly...
Doesn't happen here at all. version I'm using is Arnie 2 (1993)(Zeppelin)[cr TRSI][t +22 GOD] CRC:70E4BD1E
Belgarath is offline  
Old 02 December 2016, 20:06   #26
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 40
Posts: 8,985
Quote:
Originally Posted by Belgarath View Post
Doesn't happen here at all. version I'm using is Arnie 2 (1993)(Zeppelin)[cr TRSI][t +22 GOD] CRC:70E4BD1E
I've tested all cracks Belgo; happens for me and ransom1122 with this .ADF also

Plus it happens with the .IPF and Arnie has reported it happening very soon into the game.

To be sure, just tested again using "Arnie 2 (1993)(Zeppelin)[cr TRSI][t +22 GOD].adf CRC:70E4BD1E". As soon as I change direction too quickly; freeze / guru

Anything special in your config?
DamienD is offline  
Old 02 December 2016, 20:12   #27
Belgarath
HOL Team Member

Belgarath's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Manchester
Posts: 2,392
Trying to work it out now, it didn't freeze when CE was off, as soon as I turned CE on it froze after doing the cursor key waggle. But as already mentioned the game runs too fast if CE isn't on..
Belgarath is offline  
Old 02 December 2016, 20:17   #28
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 40
Posts: 8,985
This surely doesn't happen on a real Amiga; well, I could be wrong.

It may just be a buggy game

Can anyone with a real A500 test? Just move your joystick quickly either "up / down" or "left / right" and see if it crashes / gurus...
DamienD is offline  
Old 02 December 2016, 20:27   #29
Belgarath
HOL Team Member

Belgarath's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Manchester
Posts: 2,392
Well I think I've got it working on WinUAE...

Works with an A1200 config...or even an A500 config but with a 68020 cpu..

I've not tried it for long but it no longer crashes when doing the up/down left/right
Belgarath is offline  
Old 02 December 2016, 20:27   #30
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,542
You may need modified joystick, it is possible game only gets confused if up/down state changes and also both up and down are active at the same time. This state is normally impossible when using any physical joystick or dpad.
Toni Wilen is offline  
Old 02 December 2016, 20:36   #31
Belgarath
HOL Team Member

Belgarath's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Manchester
Posts: 2,392
just played through entire first level, no freezing with a 68020 cpu selected.
Belgarath is offline  
Old 02 December 2016, 20:44   #32
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 40
Posts: 8,985
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
You may need modified joystick, it is possible game only gets confused if up/down state changes and also both up and down are active at the same time. This state is normally impossible when using any physical joystick or dpad.
Ok, just plugged in my Xbox 360 wireless controllers...

...no matter how hard or how much I jerk / waggle my joystick / d-pad it will not freeze / crash

Quote:
Originally Posted by Belgarath View Post
just played through entire first level, no freezing with a 68020 cpu selected.
Yeah all good Belgo but...

a) using the .IPF it won't load with a 68020 CPU selected.
b) using any of the cracks, it may not crash when waggling but there are obvious graphics issues when changing direction.

I guess if you want to play this game in WinUAE without freezing / crashes then you need to use a proper joystick and not keyboard emulation
DamienD is offline  
Old 02 December 2016, 20:53   #33
Belgarath
HOL Team Member

Belgarath's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Manchester
Posts: 2,392
ipf does work with 68020 but not with CE on, the graphics issues I was getting sporadically regardless of config.

Just need to confirm ransom was using keyboard controls when it was crashing for him.

Horrendous game anyway, not worth the trouble
Belgarath is offline  
Old 02 December 2016, 21:10   #34
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 40
Posts: 8,985
Quote:
Originally Posted by Belgarath View Post
ipf does work with 68020 but not with CE on
...but as has been noted, you need "Cycle Exact" on or the game runs way too fast. I'd imagine, especially if using a 68020 CPU.

Quote:
Originally Posted by Belgarath View Post
the graphics issues I was getting sporadically regardless of config.
No graphics issues here if using a standard OCS or ECS Agnus A500 configuration

Quote:
Originally Posted by Belgarath View Post
Just need to confirm ransom was using keyboard controls when it was crashing for him.
Yeah; I'd assume he was and waggling too fast

Quote:
Originally Posted by Belgarath View Post
Horrendous game anyway, not worth the trouble
Yup, totally agree

...wasted way too much time on this trying to figure out what's causing the issue
DamienD is offline  
Old 02 December 2016, 21:47   #35
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 2,522
Yes I was using keyboard controls. What is the result? I can't play with keyboard?
ransom1122 is online now  
Old 02 December 2016, 21:56   #36
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 40
Posts: 8,985
Quote:
Originally Posted by ransom1122 View Post
Yes I was using keyboard controls. What is the result? I can't play with keyboard?
You can but if you waggle too fast i.e. press "<up arrow> then <down arrow>" or "<left arrow> then <right arrow>" too quickly it will crash in WinUAE...

...so no jerky movements when using keyboard as joystick emulation.
DamienD is offline  
Old 02 December 2016, 22:12   #37
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 2,522
It is a tough game to play without jerking too fast

Its like playing for example quik n silva but slowly. Impossible? Some games are designed to play with quick jerking as they can get so frantic at times.

After I test this game on my real a500 & gotek I will see if it freezes.

So game must be buggy and keyboard control is Impossible? Correct??
ransom1122 is online now  
Old 02 December 2016, 22:22   #38
DrBong
HOL / AMR Team Member

DrBong's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Australia
Posts: 2,139
Good detective work guys! Out of curiosity, has anyone tested the WHDLoad version of Arnie 2 and found the same problems (incl. the graphical glitches) under emulation and/or real hardware?

Last edited by DrBong; 02 December 2016 at 22:38.
DrBong is offline  
Old 02 December 2016, 22:23   #39
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 40
Posts: 8,985
Quote:
Originally Posted by ransom1122 View Post
After I test this game on my real a500 & gotek I will see if it freezes.

So game must be buggy and keyboard control is Impossible? Correct??
As Toni has mentioned this cannot happen on a real Amiga.

...and if using a joystick as opposed to keyboard it won't happen in WinUAE either. I've tested that using my Xbox 360 wireless controllers and no matter how hard I wiggle / jerk the game won't freeze / crash
DamienD is offline  
Old 02 December 2016, 22:46   #40
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 2,522
Game works ok on real Amiga even with furious jerking.

Whdload on PC seems to work with jerking. But 1. Its too fast 2. Gfx glitches on main character.

While using a USB Joystick with winuae with Cycle Exact. Game works fine no gfx glitching. Speed is ok. And I can jerk all night long.

So looks like a definite keyboard issue with winuae. While a usb joystick is working if i change control back to keyboard it freezes. Not sure if this is something Toni can fix?
ransom1122 is online now  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bubble and Squeak [AGA] - Freezes Randomly DamienD support.WinUAE 12 18 July 2016 23:40
Arnie Radertified project.Maptapper 5 18 September 2013 10:42
Amiga Explorer randomly stops transferring files Jophish support.Amiga Forever 3 01 July 2011 16:40
Gamepad randomly doesn't work puddinpops support.WinUAE 1 04 September 2010 08:04
Joypad buttons seem to change randomly draccat support.WinUAE 1 06 June 2008 06:51

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 03:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.25273 seconds with 12 queries