English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 13 November 2016, 16:58   #1
honx
Registered User

 
Join Date: Oct 2014
Location: Klagenfurt / Austria
Posts: 697
ancient configuration - uaegfx problem

today i wanted to revisit my very first amiga emulation setup from 1999, made with winuae 0.8.8r3.
it used to work without any problem 17 years ago, but today i get following strange error attached.
what went wrong? has anything changed respectively emulating rtg since 0.8.8? how can i fix this?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	uaegfx.card.PNG
Views:	132
Size:	5.8 KB
ID:	50847  
honx is online now  
AdSense AdSense  
Old 13 November 2016, 19:51   #2
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,561
Multiple uaegfx files (with different names) in devs:monitors?
Toni Wilen is online now  
Old 13 November 2016, 20:52   #3
honx
Registered User

 
Join Date: Oct 2014
Location: Klagenfurt / Austria
Posts: 697
no, only one file in devs:monitors
honx is online now  
Old 14 November 2016, 02:32   #4
Saghalie
Registered User

Saghalie's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: FT Lewis, WA
Posts: 104
Check the info on the icon. You might have double entries in there (on one icon).
Saghalie is offline  
Old 15 November 2016, 13:49   #5
honx
Registered User

 
Join Date: Oct 2014
Location: Klagenfurt / Austria
Posts: 697
no tooltypes at all are contained in uaegfx icon. only "icon by martin huttenloher"
anyway, i managed to download an old winuae 0.8.8 release 3 for test purposes.
i had to run this old piece of emulator on an old windows 98 pc for it to work.
booting old 1999 configuration in its original home environment works no problem.
there is no uaegfx error or similar in winuae 0.8.8 r3, workbench 3.1 just boots.
something in emulation must have changed along the long journey of winuae.
before toni wilen there were matthias ortman and brian king and who else?
where can i read development history of uae/winuae? curious about beginnings.
and i'm interested in "milestones" each version of the emulator had to offer.
for example, when was aga implemented, when rtg, when was 030 added, etc.

Last edited by honx; 15 November 2016 at 16:08.
honx is online now  
Old 15 November 2016, 15:48   #6
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,561
Probably something must have required something manual in early days but now it loads automatically. Perhaps there is something in startup-sequence.

I don't know where to find old not-official UAE changelogs..
Toni Wilen is online now  
Old 15 November 2016, 21:57   #7
prowler
Global Moderator

prowler's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sidcup, England
Posts: 10,200
Quote:
Originally Posted by honx View Post
...anyway, i managed to download an old winuae 0.8.8 release 3 for test purposes.
i had to run this old piece of emulator on an old windows 98 pc for it to work.
booting old 1999 configuration in its original home environment works no problem.
there is no uaegfx error or similar in winuae 0.8.8 r3, workbench 3.1 just boots.
something in emulation must have changed along the long journey of winuae.
before toni wilen there were matthias ortman and brian king and who else?
where can i read development history of uae/winuae? curious about beginnings.
and i'm interested in "milestones" each version of the emulator had to offer.
for example, when was aga implemented, when rtg, when was 030 added, etc.
It sounds like you could use a compilation of old WinUAE versions before Toni Wilen became the sole developer.

I shall compile one if there is both sufficient interest and no objection.
prowler is offline  
Old 15 November 2016, 22:00   #8
honx
Registered User

 
Join Date: Oct 2014
Location: Klagenfurt / Austria
Posts: 697
i would be interested indeed! but how can i run such old version like 0.8.8r3 on win7 64bit?
honx is online now  
Old 15 November 2016, 22:12   #9
prowler
Global Moderator

prowler's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sidcup, England
Posts: 10,200
Quote:
Originally Posted by honx View Post
i would be interested indeed! but how can i run such old version like 0.8.8r3 on win7 64bit?
Your Win98 PC will run most of them, and certainly all those from 0.8.x onwards, though you may have to update the DirectX drivers for the later ones.
prowler is offline  
Old 15 November 2016, 22:39   #10
honx
Registered User

 
Join Date: Oct 2014
Location: Klagenfurt / Austria
Posts: 697
so not possible to run all versions on my recent pc?
i was going to bury the win98 pc in basement again.
honx is online now  
Old 15 November 2016, 23:13   #11
prowler
Global Moderator

prowler's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sidcup, England
Posts: 10,200
Quote:
Originally Posted by honx View Post
so not possible to run all versions on my recent pc?
No; not if version 0.8.8 r3 didn't work.

Quote:
Originally Posted by honx View Post
i was going to bury the win98 pc in basement again.
Keep it handy, and watch this space.
prowler is offline  
Old 16 November 2016, 13:28   #12
Tomislav
Registered User

 
Join Date: Aug 2014
Location: Zagreb / Croatia
Posts: 74
WinUAE 1.4.6 is last version that I know that work on Win9x.
UAEGfx* files are unchanged from WinUAE 0.8.8 to now.

Maybe you need to copy p96refresh and rtg.library from "*\WinUAE\Amiga Programs"!?!? I don't know if they are changed from when 0.8.8 is released. There is none of them in 0.8.8 installation.
Tomislav is offline  
Old 16 November 2016, 19:03   #13
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,510
Quote:
Originally Posted by honx View Post
no, only one file in devs:monitors
Check if Devs:Picasso96Settings exists and if yes, delete it.
thomas is offline  
Old 16 November 2016, 21:13   #14
prowler
Global Moderator

prowler's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sidcup, England
Posts: 10,200
Quote:
Originally Posted by Tomislav View Post
WinUAE 1.4.6 is last version that I know that work on Win9x.
Versions from 0.8.24 onward are available from Toni's website.

For testing purposes and nostalgia, my proposded compilation will include at least the following versions, complete with documentation where applicable, when I have located them on my old hard drives:

Quote:
0.6.3
0.6.6 pr2
0.6.8 r7
0.6.8 r10
0.6.8 r11
0.6.8 r14 (68000 CPU version)
0.6.8 r14 (68020 CPU version)
0.6.9 r7
0.6.9 r12
0.6.9 r12a
0.6.9 r13 b7
0.6.9 r13 b9
0.6.9h r1
0.7.0b2 r5
0.7.0 r1
0.7.2 r1
0.7.2 r2
0.7.5b r1
0.8.6 r1
0.8.6 r2
0.8.6 r3
0.8.6 r4
0.8.6 r5
0.8.6 r6
0.8.8 r1
0.8.8 r2
0.8.8 r3
0.8.8 r4
0.8.8 r5
0.8.8 r6
0.8.8 r7
0.8.8 r8
0.8.8 r8 Screenshots
0.8.8 r9
0.8.14 r1
0.8.14 r2
0.8.14 r3
0.8.14 r4 b1 AVI
0.8.14 r4 b1 Kaillera b1
0.8.14 r4 b1 Kaillera r1
0.8.15 r0
0.8.15 r1 b2
0.8.15 r1 b3
0.8.16 r1
0.8.16 r2
0.8.16 r2 DE
0.8.16 r3
0.8.16 r4
0.8.16 r4 AVI
0.8.16 r4 CD32
0.8.16 r4 SND
0.8.17 r1
0.8.17 r2
0.8.17 r3
0.8.17 r3 AVI
0.8.17 r3 CD32/CDTV
0.8.21 r1
0.8.21 r2
0.8.21 r2 eXPerience 1
0.8.21 r2 eXPerience 1.1
0.8.21 r2 eXPerience 1.3
0.8.21 r3
0.8.21 r3 fix
0.8.21 r4
0.8.21 r4 SND
0.8.22 r1
0.8.22 r1 P4
0.8.22 r1 XP2 b2 Kaillera
0.8.22 r2
0.8.22 r3
0.8.22 r4
0.8.22 r5
0.8.22 r6
0.8.22 r7
0.8.22 r8
0.8.22 r9
0.8.23
0.8.23 FR
prowler is offline  
Old 17 November 2016, 14:23   #15
Tomislav
Registered User

 
Join Date: Aug 2014
Location: Zagreb / Croatia
Posts: 74
0.6.4 is last version that works on 386 machines. 0.6.5 uses bswapl instruction which is 486+ CPU instruction.
I think that 0.8.8 is first that have AGA.
Tomislav is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
new sound problem in old configuration honx support.WinUAE 4 06 November 2016 20:46
scsi emulation configuration problem shutter support.WinUAE 4 11 April 2013 08:31
WinUAE keyboard configuration problem bllpla support.WinUAE 2 29 August 2011 19:38
Loading configuration files problem in 1.5.0 trackah123 support.WinUAE 4 29 July 2008 17:12
Saving configuration problem NewDeli support.WinUAE 13 10 July 2008 12:50

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 11:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.23713 seconds with 12 queries