English Amiga Board Amiga Lore

Go Back   English Amiga Board > Main > Amiga scene

Thread Tools
Old 12 February 2003, 01:12   #21
Posts: n/a
Does the Amiga emu on the xbox take the same roms as normal?

I only ask because i have to rename them to save the emu from crashing!! I have to delete the 0 from kick130.

Still cant get it too work!! All I get is a black screen with 4 green blocks in the bottom right hand side. I can get the menu up but nothing else!

Is there anyone out there that can help?!
AdSense AdSense  
Old 12 February 2003, 05:39   #22
Junior Member
turk182's Avatar
Join Date: Sep 2001
Location: london
Age: 43
Posts: 187
the directory structure should be:
disks (your adfs) not zipped .adf files
media---> fonts (some fonts)
media---> textures (some textures)
roms (kick13.rom ) make sure its kickstart 1.3 otherwise you may need to change the config
default.xbe (file)
and also recommend running off the xboxes HD so copy the files onto it , and away you go
turk182 is offline  
Old 12 February 2003, 15:36   #23
Registered User
Join Date: Feb 2003
Location: Manchester, UK
Posts: 97
To expand on Turks pointers...

The emulator uses .adf files but only uncompressed (no .zip, no .gz and no .dms). There must be a folder in the root of the dirctory called disks and it's here where the .adf's go.

The media folder you don't have to change.

The roms folder refers to the Amiga's kickstart roms.

The default.xbe is the actual emulator program.

The default.uae is the emulators config file.


.....all your disk images.adf (Max of about 4000)

The default.uae file can be edited using any text editor.

If you want to emulate an A1200 then rename default.uae to default.uae.bak and then rename default.uae.aga to default.uae
You can't emulate both systems using the same disk. Only one set-up per disk!

Use a program like xISO or ISOmaker to create an xBox disk image.

Boot the disk on the xBox. You should see the Amiga boot screen now with the Amiga power indicator and the four drive indicators in the bottom right of your screen.

To enter the menu press the start button. This is what you'll see...

Insert Floppy
Reset Amiga
Map Keys
Simulate Keypress
Load State
Save State

Highlight options using the D-Pad and press A. Adjust as per your requirements. To return to the main menu press B.

Highlight insert floppy and press A.

Insert disk in df0:
Insert disk in df1:
Insert disk in df2:
Insert disk in df3:
Nb of floppies: 1

Highlight the Insert disk in df0: and press A. You will now be presented with a list of all those great Amiga games and stuff you placed into the disks folder. Use the dpad or the left and right trigger buttons to scroll through. Press A to select a disk image.

If you want to use more than 1 floppy drive then you have to change the Nb of floppies option.

When you have selected your disk(s) then press B. Press B again and the disk should now load.

You can return to the main menu at any time by pressing start. The emulated amiga will expect you to press a few keys everynow and then so just press Start, select simulate keypress and then scroll to the required keyboard key. Alternatively if you know a game or app uses a keypress frequently then you can map any keyboard key to upto 5 xBox pad buttons.

During emulation, the pad behaves like so...

Control mouse > Left thumbstick
Left mouse button > B
Right mouse button > X

Control Joystick - D-Pad
Fire button > A

Definable keys
White, Black, Right trigger, Left trigger, Y

Hope this info helps!

BTW, it is better if you can copy over the files to your xBox hard-drive (disks load that bit faster!) but it runs fine just running straight from disk.
andyr is offline  
Old 15 February 2003, 19:35   #24
Posts: n/a
Hi Guys!

I still cant get the emu to bloody work! Ive done eveything thats said, but still no luck!! I was wondering whether the roms I have will work with the emu?! The ones Ive been using are the ones which came with Cloantos Amiga Forever, aren't these protected so you cant use them with anything else?! Why do you need ones called 13.rom, the ones I have are called 130.rom! Theres nothing else I can think of! I dont even get to see the Amiga boot screen! Id love to see the hand with the disk come up! I can see the 4 green blobs in the bottom right hand corner & a little red blob next to them but thats it! I can also get into the menu but no more!!
Some people say you have to run the emu of disk, others have said you can run everything off the Xbox HD, I hope its the latter as I dont have a DVD writer, dont even have a CD writer anymore!!
HELP!!!!! Please!!
Old 15 February 2003, 22:11   #25
Registered User
Join Date: Feb 2003
Location: Manchester, UK
Posts: 97
The only reason the rom has to be called kick13.rom is because that is the filename called from the default.uae configuration file.

If you want you can edit the default.uae file (it's only a text file) and change the name of the kickrom it calls or just change the name of the kickrom in the roms folder to kick13.rom.

There's no problem ftp'ing the files over to HD if that's what you prefer. It runs off both HD or disc without problems!
andyr is offline  
AdSense AdSense  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amiga Emu on iOS4 Oscar Castillo Amiga scene 0 11 December 2010 03:56
Amiga emu on mac? Kola New to Emulation or Amiga scene 11 23 November 2009 22:34
C64 Boulder Dash: any online emu ? or standalone emu? keropi Retrogaming General Discussion 5 13 November 2007 13:03
Anyone using the new GP2X amiga emu? mrbob2 Retrogaming General Discussion 34 09 August 2007 18:45
New Amiga emu in the works dreamkatcha Amiga scene 11 15 August 2003 21:15

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 20:11.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.12153 seconds with 11 queries