English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Main > Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 30 January 2003, 15:10   #1
Zeewolf
 
Posts: n/a
Amiga Emu for the Xbox?

Hi Guys!

I was wondering if anybody here could help me out?
Im looking at putting the Amiga emu onto my xbox, Ive just got a few questions that I need help with before I do it.

1.. Where can I actually get the Amiga emu for the Xbox? I take it, its not the same one we all have on our pc's? Is it modified for just the xbox?

2.. Can I use the roms I have on Cloanto's Amiga Forever?

3.. How easy is it to put onto the Xbox?

4.. Percentage wise, how many games would you say it could play? Ive heard that it only plays a few games, is this true?

5.. Can you get the Xbox controller to work as a mouse?

6.. Is it possible to save games with the emu?

7.. How do you go about changing disks when prompted?

I thinks thats all the questions I have for now!!

Any help is gratefully appreciated!!
 
AdSense AdSense  
Old 30 January 2003, 15:16   #2
oldpx
 
Posts: n/a
http://uaex.sourceforge.net/
 
Old 31 January 2003, 02:05   #3
Zeewolf
 
Posts: n/a
Ive managed to get an emu onto the xbox, but its not working!! I cant seem to be able to get a game working!! To be totally honest, it looks crap, it may be me, but it looks bloody awful. I hope Im proved wrong as theres nothing id like more than playing sensi on the big screen with a few m8's around!! (The other half wont let me have the amiga downstairs!!)
I wish it was like the SNES emu I have on it!! So easy to use & really nice looking!
 
Old 31 January 2003, 02:14   #4
oldpx
 
Posts: n/a
Well, it's not an easy task to emulate an Amiga computer.
 
Old 31 January 2003, 02:20   #5
Zeewolf
 
Posts: n/a
Unhappy

Unfortunately you're right Burseg!! it would be nice if the emu on the xbox was as easier to run as its pc counterpart!! or is it just me?! Im probably doing things wrong but hey im sure i'll get there in the end!!
 
Old 31 January 2003, 06:40   #6
th4t1guy
Registered User
th4t1guy's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Kansas City
Age: 33
Posts: 452
Send a message via AIM to th4t1guy Send a message via MSN to th4t1guy
Now I'm confused.....
I thought the Xbox was a PC?
th4t1guy is offline  
Old 31 January 2003, 10:39   #7
oldpx
 
Posts: n/a
One that doesn't run the same os AFAIK
 
Old 31 January 2003, 14:53   #8
turk182
Junior Member
turk182's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: london
Age: 41
Posts: 187
what version do you have ? latest is 0.7 , Its supposed to use the winuae source tree as a point of reference ,so what works on that should work uaex. I have managed to run a lot of games with no problems (including sensible soccer). And I dont understand what you mean by its looks crap? , do you mean the menu interface or the emulation view? , The interface is 'better' on 0.7 but admitedly not great.
turk182 is offline  
Old 31 January 2003, 15:04   #9
Bad Mr Frosty
Junior Member
Bad Mr Frosty's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Praha / Ceska Republika
Age: 35
Posts: 107
I too have not had any problems. The default config that comes with the emu is crap though which may be the cause of your problems.

It looks great to me, the same if not better as a real amiga connected to the same tv.
Bad Mr Frosty is offline  
Old 02 February 2003, 23:11   #10
Zeewolf
 
Posts: n/a
Does anybody know where I can the full compiled 0.7 version they could email me? I had a corrupted version of 0.6 & I downloaded 0.7 from the address Burseg kindly gave out but unfortunately I dont have the Xbox XDK to compile it. Bloody typical!!
 
Old 03 February 2003, 12:19   #11
Zeewolf
 
Posts: n/a
Bloody Hell why are things never simple for me!!!

Ive been looking for version 0.7 fully compiled now for the past 2 days but have had no joy in locating it!!

Do you have to compile everything on the Xbox with the XDK?

Cheers guys for putting up with my moaning!!
 
Old 03 February 2003, 12:31   #12
turk182
Junior Member
turk182's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: london
Age: 41
Posts: 187
http://www.xbox-emulation.co.uk
should guide you into the right direction.good luck
turk182 is offline  
Old 03 February 2003, 13:07   #13
Echo
Registered User
Echo's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: South-West Wales
Posts: 382
If your PC's graphics card has tv-out, it's possible to use this in conjunction with UAE in fullscreen mode.

I do this for MAME32 and Snes9x, works a treat.

I have a real A1200 so haven't actually tried UAE on tv-out, but everything else I've tried works so far. Just make sure you match UAE's output resolution to the same as the desktop in tv mode (800x600 in my case).

Useful link for Nvidia owners with tv-out cards: www.tvtool.de (contrast/overscan/hotkeys manipulation - far better than the NV detonator tv tab.)
Echo is offline  
Old 04 February 2003, 01:35   #14
Zeewolf
 
Posts: n/a
Thanks for the link Turk182!! Ive just tried to download the emu from the sites mirc channel but unfortunately wasnt able to get in!! I get this message:-

connecting to irc.webmaster.com (6667)

unable to connect (connection time out)

Ive tried to quite alot of time tonight, but have had no luck!!

Looks like I'll have to live without the Xbox Amiga Emu!!!!

Never mind I'll have to make do with the emu on my laptop!
 
Old 04 February 2003, 04:06   #15
crank
 
Posts: n/a
UAE-X 0.7

What's your e-mail addy Zeewolf? I'll send the compiled one (0.7)

I don't actually own an X-box, but a friend sent it so I could do a dvd disc with the emulator and loads of games.
 
Old 09 February 2003, 03:42   #16
Zeewolf
 
Posts: n/a
Thanks to help from Turk182 I now have version 0.7!! but it doesnt seem to have done me any good as I cant get the bugger to work!! I manage to get it on the xbox alright but then I come unstuck!!

I insert the floppies ok, then I click on reset Amiga but nothing happens!! Where am I going wrong?!!! Please can somebody help me?!
 
Old 11 February 2003, 03:44   #17
CHiEF
Captain

CHiEF's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Sheffield / England
Age: 33
Posts: 205
i've been looking for this and the xSnes9x for ages, but it seems everyone's stopped distributing it because they were compiled with an illicit version of the XDK. (gutted) where did you find uaex 0.7??? the only reason i bought the xbox was for the emulation!
CHiEF is offline  
Old 11 February 2003, 21:29   #18
andyr
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Location: Manchester, UK
Posts: 97
Try

www.toofan.tk

EDIT
Just noticed the above site's file server is offline. The site is still there though so it's worth keeping the link here.

http://www.dcemulation.com/xbox/downloads.shtml

is another place to download the emulator. I've just checked it and it's fine.

END EDIT


Personally I think the emulator is pretty well executed considering the limitations of the controller compared an Amiga's mouse, joystick and keyboard input devices!

Everything I've tried runs full speed and sounds great but I've only tried A500 stuff. It runs off CDRW no problem so you don't have to copy to your xbox's HD if you don't want.

I like the screen sizing and positioning feature along with the opportunity to have everything anti-aliased but it really could do with an option to be able to change the buttons into joystick movements and not just keyboard key emulation. Pressing up on the D pad to jump in platform games just isn't natural!
andyr is offline  
Old 11 February 2003, 21:48   #19
CHiEF
Captain

CHiEF's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Sheffield / England
Age: 33
Posts: 205
thanks man, you just saved my xbox from the skip
CHiEF is offline  
Old 11 February 2003, 21:54   #20
andyr
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Location: Manchester, UK
Posts: 97
Don't bin it m8!!!!!

The DVD playback on an xBox is brilliant!

My A500 CDRW for xbox is just perfect though!
andyr is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amiga Emu on iOS4 Oscar Castillo Amiga scene 0 11 December 2010 04:56
Amiga emu on mac? Kola New to Emulation or Amiga scene 11 23 November 2009 23:34
C64 Boulder Dash: any online emu ? or standalone emu? keropi Retrogaming General Discussion 5 13 November 2007 14:03
Anyone using the new GP2X amiga emu? mrbob2 Retrogaming General Discussion 34 09 August 2007 19:45
New Amiga emu in the works dreamkatcha Amiga scene 11 15 August 2003 22:15

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 14:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.26056 seconds with 11 queries