English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > New to Emulation or Amiga scene > Member Introductions

 
 
Thread Tools
Old 31 August 2016, 09:29   #1
Fook42
Registered User

 
Join Date: Aug 2016
Location: germany
Posts: 34
just came to say Hello

hi,

i'm the new one here and i am glad to see that there are still some people taking care of my old / first love
back in 1988 we were lucky to be able to buy a used Amiga 1000 from a friend. it was equipped with a huge memory expansion of 1 MEGABYTE .. .. named "DRAM-EX" from Alphatron without any autoconfig, so everytime the memory wants to be used, the "addmem" command is needed before.

after years of gaming, playing with the tools ( like deluxePaint 1.0! and others ) i learned programming with that A1000 using MircoSoft AmigaBasic and later DevPac-assembler. this is where my interest for computers grew, as this Amiga was so much ahead of everything i saw on the PC market. later i was offered an Amiga 4000/ EC030... which is also still with me, like the A1000 ... i bought some more RAM and also a 68040 -CPUboard for the A4000 and even invested into a bigger harddrive ( 850 MB! enourmous compared to the stock 80MB )

now, i found time again to ressurect these 2 ... the A1000 is up and running, but sometimes the old chips are not having the best contacts anymore - so i'm thinking of replacing the sockets ... also the diskdrive drives me nut, sometimes the old disks are being read without a problem but suddenly the drives only makes this annoying noise and claims that the disk is "no DOS disk"... .. i'll have to clean the head again i guess.

my a4000 is giving me more to take care of... first of all i removed the battery (it was not leaking but to be safe) and replaced all Capacitors (mainboard and cpu-boards). then i had to fix the power supply as the voltage didnt reach the 4.5volts at all... a bad cap was the reason ..
now the 030 is running but am still having problems with the A3640... i reworked it (turning the caps, cleaning everything) and i also get some "lifesigns" but the Amiga wont boot up .. maybe i have to post the right questions here to get some new ideas where to look for "the root of evil" ;-)

so thats my story...
Fook42 is offline  
AdSense AdSense  
Old 31 August 2016, 10:03   #2
eXeler0
Registered User

eXeler0's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Sweden
Age: 43
Posts: 1,391
Welcome,
you'll see soon that there are users here with great knowledge about fixing hardware and even a few users that offer repair services.
No one here likes to throw away Amiga hardware just because it's currently not working. ;-) So good luck, I'm sure it's fixable

Last edited by prowler; 31 August 2016 at 21:16. Reason: Direct signature removed.
eXeler0 is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 20:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.14206 seconds with 10 queries