English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 11 September 2016, 12:31   #201
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 1,942
OK, you confirm with Beta 3-4 works HD Amiga OS, "hardisk PC" It is not seen and nothing XTIDE Universal Bios
AMIGASYSTEM is offline  
AdSense AdSense  
Old 11 September 2016, 12:37   #202
AnnaWu
Registered User
AnnaWu's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 429
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
OK, you confirm with Beta 3-4 works HD Amiga OS, "hardisk PC" It is not seen and nothing XTIDE Universal Bios
OK, you have problems with the XTIDE Universal Bios too.

I like to test the NE2000 ISA in x86 bridgeboard emulation.

P.S. Hopefully see a sound card (AdLib/Sound Blaster) support in x86 bridgeboard emulation too.

Last edited by AnnaWu; 11 September 2016 at 12:47.
AnnaWu is offline  
Old 11 September 2016, 13:56   #203
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,523
Quote:
Originally Posted by AnnaWu View Post
OK, you have problems with the XTIDE Universal Bios too.

I like to test the NE2000 ISA in x86 bridgeboard emulation.

P.S. Hopefully see a sound card (AdLib/Sound Blaster) support in x86 bridgeboard emulation too.
Logs missing.
Toni Wilen is online now  
Old 11 September 2016, 14:08   #204
AnnaWu
Registered User
AnnaWu's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 429
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Logs missing.
b5
Attached Files
File Type: txt winuaebootlog.txt (14.8 KB, 22 views)
File Type: txt winuaelog.txt (15.3 KB, 20 views)
AnnaWu is offline  
Old 11 September 2016, 14:22   #205
AnnaWu
Registered User
AnnaWu's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 429
b1 (Amiga/PC working)
Attached Files
File Type: txt winuaebootlog.txt (14.8 KB, 20 views)
File Type: txt winuaelog.txt (29.0 KB, 24 views)
AnnaWu is offline  
Old 11 September 2016, 14:25   #206
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,523
Did "not working" mean Amiga not booting? winuae.7z probably fixes it now.
Toni Wilen is online now  
Old 11 September 2016, 14:28   #207
AnnaWu
Registered User
AnnaWu's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 429
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Did "not working" mean Amiga not booting? winuae.7z probably fixes it now.
Yes

b5 = not booting (Amiga/PC)
b4 = not booting (PC side only)

I will check new winuae.7z
AnnaWu is offline  
Old 11 September 2016, 14:32   #208
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 40
Posts: 8,981
On the off chance today I tried "Cannon Fodder" with winuae_3400b5.

Using the exact same .ADFs / config that I always have since WinUAE v1.0.0 and the game gurus when loading...

Doesn't happen with v3.3.0 (or previous versions over the years).

Logs and config attached for you Toni
Attached Files
File Type: rar Logs & Config.rar (9.5 KB, 29 views)
DamienD is offline  
Old 11 September 2016, 14:32   #209
AnnaWu
Registered User
AnnaWu's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 429
New winuae.7z

Looks great.

It is now booting (Amiga/PC)
No problems with hard disk images and AT IDE Primary/XTIDE Universal controllers

Thank you!

Last edited by AnnaWu; 11 September 2016 at 15:20.
AnnaWu is offline  
Old 11 September 2016, 14:49   #210
AnnaWu
Registered User
AnnaWu's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 429
New winuae.7z

OK, I think still problems (DH0 device only) exist.
Built-in controller problem?

The hard disk image is not fully bootable.

No problems with b1

Attached Files
File Type: uae A2386SX Color.uae (12.8 KB, 24 views)
File Type: txt winuaebootlog.txt (14.6 KB, 18 views)
File Type: txt winuaelog.txt (18.6 KB, 22 views)

Last edited by AnnaWu; 11 September 2016 at 15:13.
AnnaWu is offline  
Old 11 September 2016, 15:39   #211
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,523
Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
On the off chance today I tried "Cannon Fodder" with winuae_3400b5.

Using the exact same .ADFs / config that I always have since WinUAE v1.0.0 and the game gurus when loading...

Doesn't happen with v3.3.0 (or previous versions over the years).

Logs and config attached for you Toni
One answer missing: did it work with b1, b2, b3 and/or b4?

Quote:
Originally Posted by AnnaWu View Post
New winuae.7z

OK, I think still problems (DH0 device only) exist.
Built-in controller problem?

The hard disk image is not fully bootable.

No problems with b1

"hard disk image" = PC image or Amiga image? Not enough information.. Screenshot is mostly useless because I can't know what your HDF contains and what should happen without anything to compare against.. (log from working version for example)

If you boot without startup-sequence and manually run binddrivers, does it work or hang?

Any reason to disable DF0:? It only slows down booting.

EDIT: I think I understood what you meant. Fix soon..
Toni Wilen is online now  
Old 11 September 2016, 15:55   #212
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,523
Fixed. (ECS chip/slow ram config broke when memory allocation system was clean up)
Toni Wilen is online now  
Old 11 September 2016, 16:32   #213
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 40
Posts: 8,981
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
One answer missing: did it work with b1, b2, b3 and/or b4?
Ooops, sorry Toni. Too many games to test; I didn't try Cannon Fodder in any of the previous betas as it's a pretty standard config really and a game that doesn't usually give trouble.

Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Fixed. (ECS chip/slow ram config broke when memory allocation system was clean up)
Given this I presume that you don't need me to now test b1, b2, b3 and/or b4?

Edit: yup, just tested with the latest http://www.winuae.net/files/b/winuae.7z and Cannon Fodder is now perfect again. Thank you kindly Toni
DamienD is offline  
Old 11 September 2016, 16:42   #214
mark_k
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location:
Posts: 2,479
WASAPI and WASAPI EX (pull mode) audio with legacy vsync seems to have broken in beta 5.

Start emulation in windowed mode, anything other than legacy vsync, WASAPI EX. Run a demo and sound plays. Open settings window, change to legacy vsync and continue emulation. The current sound buffer loops, with repeated console output:
pull overflow! 1024 1024 1024 (with sound buffer size 1)
pull overflow! 65536 65536 65536 (sound buffer size 10)

You can press F12 and change various sound settings (e.g. sample frequency or buffer size) and then continue emulation again, at which point there is no sound.

With non-exclusive WASAPI the sound buffer doesn't loop, you just get silence with log messages like
pull overflow! 4224 2112 4224
mark_k is offline  
Old 11 September 2016, 16:49   #215
AnnaWu
Registered User
AnnaWu's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 429
Sorry, I was offline.

Newest winuae.7z
Good Job, Toni

All my different hard disk images (Amiga+PC, Amiga only [AB PC HD image inside]) and configs are working now in x86 bridgeboard emulation.

https://twitter.com/AnnaWu_

Last edited by AnnaWu; 11 September 2016 at 17:18.
AnnaWu is offline  
Old 11 September 2016, 18:42   #216
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,523
http://www.winuae.net/files/b/winuae_3400b6.7z
http://www.winuae.net/files/b/winuae64_3400b6.7z

Beta 6: (b5 fixes only)

- Workaround for possible NCR53C720+ emulation bug when read is shorter than command's allocation size. CSPPC SCSI driver gets confused if it causes phase mismatch error. (b5 REQUEST SENSE fix caused this side-effect)
- CSMK3/CSPPC/BPPC without UAE Boot ROM: accelerator boot ROM didn't work very well.
- Picasso IV enabled + reset: always caused hard reset.
- If extended ADF's track space is smaller than write length, ignore first bits in sector buffer (it is most likely part of the gap).
- Fill REQUEST SENSE Information Bytes (if SCSI) or Address bytes (if SASI) if error was LBA related.
- x86 VGA board didn't correctly skip autoconfig. (It is technically shared with normal autoconfig boards)
- b5 memory bank update broke ECS 0.5M+0.5M config.
- Compiled again with pre-release MSVC compiler. Does speed now match 3.3.0? (Few reported that 3.4 betas have slower performance) This breaks most SHIFT+<something> shortcuts.. (It appears to be optimizer bug related to 64-bit variables in 32-bit mode) Temporary change, either I'll add workaround or I'll use official version or final/fixed version will be released soon. Only confirming if this helps with performance. (3.3.0 was accidentally compiled with pre-release version..)
Toni Wilen is online now  
Old 11 September 2016, 19:30   #217
mark_k
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location:
Posts: 2,479
In hardfile.cpp around line 1220, you have:
Code:
int d_head = cmdbuf[1] & 31;
int d_cyl = cmdbuf[3] | ((cmdbuf[2] >> 6) << 8) | ((cmdbuf[1] >> 7) << 10);
int d_sec = cmdbuf[2] & 63;

*lba = ((cmdbuf[1] & (0x1f | 0x80 | 0x40)) << 16) | (cmdbuf[2] << 8) || cmdbuf[3];
Not sure I understand the *lba = line, especially cmdbuf[1] & (0x1f | 0x80 | 0x40) and || as opposed to |.
mark_k is offline  
Old 11 September 2016, 19:32   #218
AnnaWu
Registered User
AnnaWu's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 429
Thanks for the new Beta 6

NE2000 ISA

Windows 3.11 for Workgroups doesn't work (it is working on the original hardware).
Windows 3.11 (not WfW) works in standard mode.
I have to find a older third party driver for DOS to test the NE2000 ISA adapter in x86 bridgeboard emulation.

Last edited by AnnaWu; 11 September 2016 at 19:45.
AnnaWu is offline  
Old 11 September 2016, 19:44   #219
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,523
Quote:
Originally Posted by AnnaWu View Post
Thanks for the new Beta 6

NE2000 ISA

Windows 3.11 for Workgroups doesn't work.
Windows 3.11 (not WfW) works in standard mode.
I have to find a older third party driver for DOS to test the NE2000 ISA adapter in x86 bridgeboard emulation.
It probably needs something better than dosbox (which isn't really designed for emulating hardware accurately), like pcem. Someday, maybe (I probably said the same about 1 year ago..)

Quote:
Originally Posted by mark_k View Post
In hardfile.cpp around line 1220, you have:
Code:
int d_head = cmdbuf[1] & 31;
int d_cyl = cmdbuf[3] | ((cmdbuf[2] >> 6) << 8) | ((cmdbuf[1] >> 7) << 10);
int d_sec = cmdbuf[2] & 63;

*lba = ((cmdbuf[1] & (0x1f | 0x80 | 0x40)) << 16) | (cmdbuf[2] << 8) || cmdbuf[3];
Not sure I understand the *lba = line, especially cmdbuf[1] & (0x1f | 0x80 | 0x40) and || as opposed to |.
That happens when there is no test case and not enough interest
Toni Wilen is online now  
Old 11 September 2016, 19:51   #220
AnnaWu
Registered User
AnnaWu's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 429
Thanks for the info, Toni.

The official version (source) of PCem doesn't have any network support.

http://pcem-emulator.co.uk/phpBB3/vi...7&p=3742#p3742

Last edited by AnnaWu; 11 September 2016 at 19:57. Reason: Link added
AnnaWu is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WinUAE 3.0.0 beta series (was 2.8.2/2.9.0) Toni Wilen support.WinUAE 1012 15 December 2014 13:41
WinUAE 2.7.0 beta series Toni Wilen support.WinUAE 326 03 December 2013 23:37
WinUAE 2.5.0 Beta series (Was 2.4.2) Toni Wilen support.WinUAE 310 01 December 2012 18:02
WinUAE 2.3.3 beta series Toni Wilen support.WinUAE 124 17 September 2011 15:48
WinUAE 1.5.3 beta series Toni Wilen support.WinUAE 58 09 November 2008 13:46

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 10:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.29342 seconds with 12 queries