English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > New to Emulation or Amiga scene > Member Introductions

 
 
Thread Tools
Old 15 August 2016, 16:30   #1
Frostie
Registered User
 
Join Date: Aug 2016
Location: UK
Posts: 11
Hi from uk

Hi fellow Amiga fans,

I was late to the Commodore party, I did want a C64 as a kid but parents couldn't afford it so they got me a Sharp MZ-700 instead (don't even go there!! lol). Wasn't until 1988 that I finally brought a C64, I remember the next day I was up bright and early loading afterburner, wanted to buy airborne ranger instead but the store didn't have it, what a novelty it was to finally have my own C64 instead of having to go round friends houses to play on them.

About 4 years later I joined the Amiga party with an A600, upgraded the following year to the A1200 and used that right up to 2001 when I did an awful thing and got a pc

Still got all my Amiga stuff stored away in the loft, got a few blizzard accelerators, had the Blizzard 68060 in my A1200, that beast really transformed that machine I can tell you. If I had the room I think I'd have all my commodore gear set up, C64 and Amiga, emulators are great and all but they don't compare to using the real thing.

First checked out winuae years ago but never really bothered with it because it just didn't feel right trying to play games with pc joypads or game controllers, I've really got back into the emulation scene now though since buying a Retrofun db9 to usb adaptor, had a blast playing through Last ninja 2 last night using a quickshot 2 turbo joystick (I'd forgotten how load those microswitches are) , been so long since I last played that I had to search online for some player guides as I got stuck on a few levels.
Frostie is offline  
AdSense AdSense  
Old 15 August 2016, 18:17   #2
crazyc
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: Gravesend - UK
Posts: 408
Welcome back!

Sounds like you have some good kit there just waiting to be unpacked and setup again! Go on - you know you want to!
crazyc is offline  
Old 15 August 2016, 21:57   #3
supaduper
Registered User
supaduper's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Birmingham UK
Posts: 702
10 Open loft
20 Remove Amiga hardware
30 Unpack hardware
40 insert WB
50 Power on
60 Say "Ooooh"
70 GOTO 40

Welcome back
supaduper is offline  
Old 16 August 2016, 00:50   #4
crazyc
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: Gravesend - UK
Posts: 408
Quote:
Originally Posted by supaduper View Post
10 Open loft
20 Remove Amiga hardware
30 Unpack hardware
40 insert WB
50 Power on
60 Say "Ooooh"
70 GOTO 40

Welcome back

Last edited by prowler; 16 August 2016 at 21:26. Reason: Direct signature not allowed.
crazyc is offline  
Old 16 August 2016, 12:07   #5
Frostie
Registered User
 
Join Date: Aug 2016
Location: UK
Posts: 11
Quote:
Originally Posted by supaduper View Post
10 Open loft
20 Remove Amiga hardware
30 Unpack hardware
40 insert WB
50 Power on
60 Say "Ooooh"
70 GOTO 40

Welcome back
I like that lol, I'm hoping all my amiga equipment still works after being stored away for so long. I couldn't use my real a1200 without the blizzard 1260 accelerator, I wonder if they can be repaired if they ever go faulty, same goes for any amiga hardware.

Last edited by prowler; 16 August 2016 at 21:29. Reason: Direct signature not allowed.
Frostie is offline  
Old 16 August 2016, 13:03   #6
Anubis
Maj. Voodoo

Anubis's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Vega Sector
Age: 45
Posts: 2,285
Hi UK!

So not everyone in UK had ZX Spectrum or BBC B?! How strange...
Anubis is offline  
Old 16 August 2016, 16:48   #7
Frostie
Registered User
 
Join Date: Aug 2016
Location: UK
Posts: 11
Quote:
Originally Posted by Anubis View Post
Hi UK!

So not everyone in UK had ZX Spectrum or BBC B?! How strange...
No I ended up with the Sharp mz-700 instead, where the graphic capabilities were the symbols shown on the keys lol

Last edited by prowler; 16 August 2016 at 21:30. Reason: Direct signature not allowed.
Frostie is offline  
Old 16 August 2016, 17:29   #8
Nobby_UK
Registered User
Nobby_UK's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Liverpool
Posts: 829
Quote:
Originally Posted by Anubis View Post
Hi UK!

So not everyone in UK had ZX Spectrum or BBC B?! How strange...
Should have said "ZX Spectrum or Commodore"

Hardly anybody had a BBC.
Nobby_UK is offline  
Old 16 August 2016, 19:24   #9
Belgarath
HOL Team Member

Belgarath's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Manchester
Posts: 2,392
A few people had Electrons but BBC's were pretty much confined to schools.
Belgarath is offline  
Old 16 August 2016, 19:46   #10
nogginthenog
Amigan

 
Join Date: Feb 2012
Location: London
Posts: 472
I had a Dragon 32. Pretty average 6809 based micro (you could say it's the 68000's little brother).
nogginthenog is offline  
Old 17 August 2016, 13:15   #11
crazyc
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: Gravesend - UK
Posts: 408
Quote:
Originally Posted by Frostie View Post
I like that lol, I'm hoping all my amiga equipment still works after being stored away for so long. I couldn't use my real a1200 without the blizzard 1260 accelerator, I wonder if they can be repaired if they ever go faulty, same goes for any amiga hardware.
Get the a1200 recapped (and probably a couple of other mods perhaps) and then if the 1260 doesn't work you could send it to Stan to fix.
crazyc is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 01:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.14364 seconds with 10 queries