English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 20 August 2016, 22:52   #21
amigapd
Registered User
amigapd's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: london / uk
Posts: 378
Ok - it seems there may be a bug when the game reaches level 9 or 10 which causes the game to crash - it doesn't seem to be a problem with level map or level data as if you change the name and play the level earlier in the game they work fine but the game still crashes when it gets to the consecutive 9th or 10 the level - perhaps it keeps some data in the memory and causes it to crash - the game is compiled so I can't look at the AMOS source code.

As a fix the game is now completed when you reach the end of your eighth level - I have added some more exits in the first four levels which enables you to choose different routes to access the different zones.

I have also changed the main sprite for Castle world so when he goes up ladders it is the same as moving left and right.

Would like feedback on whether I should add the 2 exit option for each level so that there is lots of different ways to finish the game? The end screen isn't particularly impressive it just says well done and promotes the Dylan the Spaceman game - I may improve this screen but then I think the first mario game's end screen was just text and a picture of Mario.

Edit

To get to the different zones you need to take the following exits

Bottom exit level 1 takes you to Ghost World (I have completed the game without crashes going this route)
Bottom exit level 2 takes you to Green World
Bottom exit level 3 takes you to Dungeon World
Bottom exit level 4 takes you to Space World

one level of Cloud world follows after the second world and then the game ends
Attached Files
File Type: zip A_Robin_v2.zip (237.9 KB, 37 views)

Last edited by amigapd; 20 August 2016 at 23:00. Reason: Routes for zones
amigapd is offline  
AdSense AdSense  
Old 20 August 2016, 23:20   #22
Retro1234
5150

Retro1234's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Sycophantazia
Posts: 3,519
Is there anyway to add a exit that exits the program purposely into shell?
then in shell have script Level1-8.exe, level9.exe, level10.exe etc
Retro1234 is offline  
Old 21 August 2016, 00:12   #23
amigapd
Registered User
amigapd's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: london / uk
Posts: 378
I don't think so The game runs from a main program which I assumes loops and Loads level data and maps when needed. When it crashes it gives the message screen not open which is an Amos error.
amigapd is offline  
Old 21 August 2016, 03:25   #24
Retro1234
5150

Retro1234's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Sycophantazia
Posts: 3,519
You could maybe have level 9 and 10 as separate executables openable only by a password or something like that.
Retro1234 is offline  
Old 21 August 2016, 11:30   #25
hipoonios
Amiga Hardcore Gamer

hipoonios's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Sweden
Age: 38
Posts: 855
It really sucks not being able to play all zones in maingame. But better this than the game crashes

Have you tried to redesign the level? Make the part there the game crash solid so you can not walk there?
hipoonios is offline  
Old 21 August 2016, 13:50   #26
amigapd
Registered User
amigapd's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: london / uk
Posts: 378
Yes I ve tried changing the level design and removing the baddie. I think it is something to do with the scroll routine and possible memory issue. The one thing I haven,t tried is using the exit option for falling from the bottom of the screen. The guy who wrote the skeleton disk did post on Eab a few years back He wrote the Egor in toyland game and has done some youtube videos The best bet is probably trying to make contact with him He might also know how to add the moving platforms into the game too. He also updated the engine to tun at 60 fps rather than the 50 for the skeleton disk.

Update

The programmer is mentioned in this EAB thread and did make a few posts back in 2007 - http://eab.abime.net/showthread.php?t=28684

He also made these youtube videos

[ Show youtube player ]

[ Show youtube player ]

Last edited by amigapd; 21 August 2016 at 14:55. Reason: Extra info on original programmer
amigapd is offline  
Old 23 August 2016, 09:41   #27
dvallet
Registered User

 
Join Date: Feb 2016
Location: Nord / France
Posts: 2
Hello, i'm trying your game on my PC first. It's a good dev despite it's too heavy for a poor A500. Within a couple of weeks, i'll have my a1200 ready to play.
Thanks for your dev.
dvallet is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Reality Game Engine Solid Snake request.Apps 7 22 August 2015 01:47
Super Stardust CD32 in-game music oneshotdead support.Games 5 15 May 2008 15:19
Reality Game Engine :) ElectroBlaster request.Apps 4 05 October 2006 11:38
Super Street Fighter 2; US GOLD CD32 version Deaths_Head Retrogaming General Discussion 6 15 February 2006 21:54
looking for a game called MULE and also Robin Hood -ky- request.Old Rare Games 11 03 August 2002 13:09

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 11:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.14472 seconds with 12 queries