English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 13 August 2016, 09:27   #1
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 1,956
HardFile Maximum File Size

What is the maximum Hard File Size to install OS4 on WinUAE?
There is a difference Use between a UAE Device (uaehf.device) And Accelerator Cyberstorm PPC (cybppc).
I ask this because I created a bigger hardfile (6 Giga) to install OS4.1, and I'm getting the Guru when I start the new Hardfile created, But I do not know if this depends on the size hardfile or other factor.

Last edited by AMIGASYSTEM; 13 August 2016 at 09:37.
AMIGASYSTEM is offline  
AdSense AdSense  
Old 13 August 2016, 09:52   #2
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,564
If it crashes before OS4 boot color changes, it probably is pure m68k OS3.x 4G limit issue.

RDB installed filesystem MUST be >4G capable if boot partition is not fully inside first 4G.

I don't know which access modes CSPPC SCSI driver supports. I assume it supports TD64 but not necessarily NSD. DirectSCSI is guaranteed to be fully supported.

You need to find matching RDB installed filesystem.

(In other words, not my problem )
Toni Wilen is online now  
Old 13 August 2016, 10:13   #3
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 1,956
Then I explain the quick procedure that I wanted to try:

OS4.1 started my system on Hard File (uae.device), added a second Hard File 6 Giga virgin, with HDToolBox I initialized the hard 6 Giga files, and I created:

- First partition (SFS) from 2 Giga for the system
- Second Partition (SFS) 3,5 Giga per from 2 Giga for the Dati
- Third Partition (SFS) 500 Mega for the SWAP

Restart System, i quickly formatted partitions, and with DOpus 4 I copied the contents of the old system to the new Hardfile (first partition). I try to start the new system and immediately exits Guru (first color)


I also tried installing with the OS4.1 CD, but everything hangs just start the installation!
Now let me try to install from a CD with a whole based configuration Accelerator Cyberstorm PPC (cybppc).
AMIGASYSTEM is offline  
Old 13 August 2016, 11:24   #4
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,510
You forgot to put 68k SFS into the RDB of the new hardfile.
thomas is offline  
Old 13 August 2016, 12:08   #5
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 1,956
Hello thomas thanks for your intervention, you're referring to the creation of hardfile WinUAE (see screenshot), If so I have not forgotten HDToolBox otherwise would not have seen unless other procedure.

Last edited by AMIGASYSTEM; 05 October 2016 at 20:07.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 13 August 2016, 14:41   #6
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,510
No, I mean in HDToolbox. If you use a foreign file system, you have to use the add/update page to add it to the harddisk.

thomas is offline  
Old 13 August 2016, 15:41   #7
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 1,956
Ok Thomas, i had already solved, my 62 years are felt all, I forgot to update the DosTypes SFS

Last edited by AMIGASYSTEM; 08 December 2016 at 00:50.
AMIGASYSTEM is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CF Adapter (through PCMCIA) Maximum Size on A1200 (Recommend Brand) c0dehunter support.Hardware 30 05 October 2011 13:53
Maximum Hard Drive Size Limit On A Cyberstorm MK3 CU_AMiGA support.Hardware 9 29 November 2010 10:07
Whats the MAXIMUM card size to be used with PCMCIA ? Kakaboy support.Hardware 13 11 May 2010 00:03
Maximum partition size for a 1.3 setup coze support.Hardware 2 23 August 2006 17:26
Savestate file size JayParker support.WinUAE 2 22 March 2006 17:59

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 20:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.22012 seconds with 11 queries