English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 28 June 2016, 18:54   #1
headkase
Highly Contagious

headkase's Avatar
 
Join Date: Jun 2016
Location: Canada
Posts: 60
Looking for a step-by-step guide to install BPPC on A1200 in WinUAE

I followed this guide for CSPPC:

http://eab.abime.net/showthread.php?t=75264

And it works fine. However, I cannot adapt it to BPPC. I have managed to go through the installer once but on the reboot I got the insert floppy screen and the HD wouldn't boot. Another attempt it did boot but immediately stopped with errors about the hard drive filesystem.

Googling led me to this guide for BPPC:

http://www.amigapodcast.com/2015/01/...a1200-ppc.html

But it is utter crap. Google translate doesn't do it justice and the screenshots are missing big steps between each one.

If someone can link me a A1200 WinUAE BPPC guide I'd be eternally grateful, and along with the above A4000 CPPC guide you'd think the two should be a stickied and possibly locked thread.
headkase is offline  
AdSense AdSense  
Old 29 June 2016, 00:59   #2
headkase
Highly Contagious

headkase's Avatar
 
Join Date: Jun 2016
Location: Canada
Posts: 60
Well, I figured it out. It only took me four install attempts (with a long copy from CD for each). I was not attaching the file system library to the hard drive image. The button that pops up a file requester in L: where you choose the corrosponding driver for the layout you chose.

I also installed it as a stock Amiga, no UAE indirect, no Zorro, nothing, just Blizzard PPC and AGA. Once I had it installed I then copied over the UAEgfx libraries and chose the appropriate mode. With the Z2 being limited to 8MB of RAM on it @ 1920x1080 I'm only 16 bit color. But that's ok, 65536 colors is still fine.

The performance isn't as great as the CSPPC but I don't care too much about that: 200MB of Free RAM sitting at the desktop.

Edit: I also chose the Fast File System for the hard drive. I don't know if that was the "optimal" file system but it's working fine enough.

Edit2: I was also under the mistaken assumption that Zorro III cards didn't work on an A1200. That is incorrect. So I switched over to UAE Zorro III for the graphics and gave it 64MB of RAM to get a 24bit desktop with an alpha channel.

Last edited by headkase; 30 June 2016 at 00:41.
headkase is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Creating games with Backbone - Step by Step for beginners! Cammy project.Amiga Game Factory 142 18 November 2016 11:55
LCD Monitor mod (hardware pr0n, step by step) Shoonay Hardware pics 11 16 November 2015 21:13
ACATUNE - Step by step guide - MapRom Neil79 support.Apps 4 19 May 2013 12:53
Step by Step guide for installing WHDLoad and games for complete newbies? daro2096 support.Games 9 11 March 2013 21:59
Installing MiamiDX Step by Step A1200 Rogueraven support.Apps 1 11 April 2008 22:36

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 08:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.14450 seconds with 11 queries