English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 14 June 2016, 19:33   #1
esc
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Location: Palo Alto, California, USA
Posts: 372
WinUAE 3.3.0 - uaegfx in OS 4.1 FE Classic

Hi Toni,

I have recently done a fresh install of WinUAE 3.3.0 and have also installed OS 4.1 FE Classic. I copied the uaegfx from an OS 3 install and placed it in DEVS:Monitors on OS 4.1. Screenmodes appear in Prefs:Screenmode. However, changing the screen mode has random behavior, none of it is expected behavior.

For example, sometimes I will get brightly colored artifacts. Sometimes the WinUAE window will grow but the actual emulated environment is still constrained to a small size (screenshot attached).

I can't get a decent sized Workbench. Logs are attached. Interestingly enough when I try to do verbose logging, it crashes entirely while loading workbench and produces a .dmp file.

** I take that last part back, this time it worked for some reason without crashing. But it still frequently crashes and produces the .dmp.

I'm using Windows 10, my graphics card is an NVidia GTX 970 (if that makes a difference). No onboard graphics.

Thanks!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	winuae1.PNG
Views:	145
Size:	317.7 KB
ID:	48845  
Attached Files
File Type: dmp winuae_3.3.0_R_2016.06.14_10.24.14.dmp (143.5 KB, 46 views)
File Type: dmp winuae_3.3.0_R_2016.06.14_10.25.25.dmp (144.0 KB, 45 views)
File Type: txt winuaebootlog.txt (12.3 KB, 43 views)
File Type: txt winuaelog.txt (53.1 KB, 37 views)
esc is offline  
AdSense AdSense  
Old 14 June 2016, 19:41   #2
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,561
Does anything change if you switch off RTG panel hardware sprite emulation?

EDIT: also attach your config file.
Toni Wilen is offline  
Old 14 June 2016, 19:56   #3
esc
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Location: Palo Alto, California, USA
Posts: 372
There appears to be less graphical corruption when I do that (no bright colors, however there do appear to be ghosted icons here and there when I change screenmodes).

Config attached.
Attached Files
File Type: uae OS 4.1 Classic - Final Edition.uae (12.9 KB, 73 views)
esc is offline  
Old 14 June 2016, 20:07   #4
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,561
Hardware sprite emulation is broken under OS4, was not fully converted to indirect traps. (It probably has never worked)

Try increasing VRAM size, I get same glitches with only 4M VRAM.
Toni Wilen is offline  
Old 14 June 2016, 20:15   #5
esc
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Location: Palo Alto, California, USA
Posts: 372
Oh man, I figured it out. The uaegfx that I moved over had screenmodes available but under the modes, the Width and Height never changed values. So it was still stuffing everything in the original 800x600 (or smaller) box.

Thanks for the help regardless, much appreciated. I didn't realize I could increase VRAM size. Neat!
esc is offline  
Old 14 June 2016, 21:13   #6
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,561
Quote:
Originally Posted by esc View Post
I didn't realize I could increase VRAM size. Neat!
That was the whole point of uaegfx support: can have lots of vram, "unlimited" resolutions.
Toni Wilen is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS-UAE 2.6 and UAEGFX clebin support.FS-UAE 5 01 September 2015 23:30
uaegfx and Picasso96 Heiden support.WinUAE 2 02 January 2015 21:27
S-L-O-W Picasso96 uaegfx on WinUAE? bernstbj support.WinUAE 3 05 May 2011 23:11
Picasso96, how to activate uaegfx driver ? Maverick357 support.WinUAE 7 21 February 2011 14:36
WinUAE 0.9.90 UAEgfx not working icreadence support.WinUAE 3 03 August 2004 17:33

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 00:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.17863 seconds with 12 queries