English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > New to Emulation or Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 12 June 2016, 09:07   #1
fpmpaolo
Registered User
fpmpaolo's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Bologna / italy
Age: 37
Posts: 105
Hardware test software

Hello people, what HW software test can I use to test if everyhthing works on my A600?

I had it recapped few days ago, I have a 3.1 Kickstart ROM + ACA620 + KA47 IDE SD Adapter IDE to SD + 2gb Transcend with CLassicWB Full on it (3 PFS3 partitions, DH0 is 350mb, DH1 and 2 are 750)

Sometimes amiga boot, sometimes doesn't and it stuck at a black screen.
And I noticed Caps Lock blinks FAINTLY...it's almost invisible.

What could have happened?
fpmpaolo is offline  
AdSense AdSense  
Old 15 June 2016, 18:17   #2
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 37
Posts: 6,290
Send a message via Skype™ to Jope
Bad PSU? Short circuit somewhere?
Jope is online now  
Old 25 June 2016, 11:43   #3
fpmpaolo
Registered User
fpmpaolo's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Bologna / italy
Age: 37
Posts: 105
Quote:
Originally Posted by Jope View Post
Bad PSU? Short circuit somewhere?
Uhm...the PSU "whistles" when I switch it off.
I know I had it recapped when my A600 was. At least, that's what the recapper told me.
I'm totally noob on electronics. I don't know how to test a shortage
fpmpaolo is offline  
Old 26 June 2016, 11:42   #4
AlfaRomeo
A1200 040 SAM440EP 667
AlfaRomeo's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Lisbon / Portugal
Posts: 774
If the malfunction started after the recap it was probably a bad recap work but to be certain, at first you should disconnect the ACA620 and the IDE adapter and boot the bare A600 some times (could boot with a WB disk or game disk) to see if the malfunction continues.
If the A600 boots normally the recap work was well done and the fault should be from a bad PSU or from ACA or IDE adapter.
To be certain you should connect a piece of hardware at a time and try to boot or try the hardware bits in other working A600.
AlfaRomeo is offline  
Old 28 June 2016, 10:05   #5
fpmpaolo
Registered User
fpmpaolo's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Bologna / italy
Age: 37
Posts: 105
Thanks for your reply AlfaRomeo, but I managed to fix everything.
First of all, I unplugged both the ACA and the SD2ide and my A600 booted correctly, but some Keys weren't working.
A friend had another mainboard so I tried to connect my kbd on his mainboard...and some Keys weren't working.
So I thought it could be a kbd problem: I just cut a little piece of kbd flat - just 1 mm - and polished the green membrane...Everything works now.
Recap was done perfectly by a specialist.
fpmpaolo is offline  
Old 28 June 2016, 15:37   #6
AlfaRomeo
A1200 040 SAM440EP 667
AlfaRomeo's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Lisbon / Portugal
Posts: 774
Glad to ear your A600 itīs healthy now

Anyway, the procedure is always the same when a computer fails:
Try to boot the bare computer and, if it boots, connect a piece of hardware at a time so could know which is the malfunction hardware
AlfaRomeo is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help us test our new game on real hardware alpine9000 Retrogaming General Discussion 26 08 June 2016 09:21
PPC68k20 did anyone test this on real hardware? Michael Sykes Amiga scene 0 21 January 2016 00:07
ALWAYS test your code on real hardware!! h0ffman Coders. General 32 16 July 2015 21:02
Reliable memory test software alexh support.Hardware 2 26 May 2011 04:17
SX-1 Paravision Software Test Rod_cl support.Apps 0 03 July 2007 01:59

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 20:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.19593 seconds with 11 queries