English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 17 March 2016, 04:23   #1
powrslave
A1200
powrslave's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: USA-East Coast
Posts: 90
Amiga 3.1wb A1200 HDD mounting under winuae-Solved

I have a working 2.5" Amiga drive that boots to wb for my a1200.

I've added it to a usb connector and win7 sees it in dev manager.
Winuae sees a usb 1tb drive I have but refuses to see the amiga formatted.

I'm about ready to give up. I just need to copy some files to the a1200 drive (nic driver etc)

Any ideas?

Running latest winuae

฿.01 bounty

Last edited by powrslave; 20 March 2016 at 00:27. Reason: bounty
powrslave is offline  
AdSense AdSense  
Old 17 March 2016, 05:59   #2
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 17,678
Are you running Winuae as admin?
Akira is offline  
Old 17 March 2016, 07:26   #3
Arnie
R.I.P Smudge 18-08-16

Arnie's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Leicester/UK
Age: 59
Posts: 3,861
When you connect the Amiga drive to the PC do you get a message, "This drive needs formatting"?
Arnie is offline  
Old 17 March 2016, 08:39   #4
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,542
"Refuses to see" is not very useful description. Details! Config? Attach winuaebootlog.txt after clicking "add harddrive".
Toni Wilen is offline  
Old 17 March 2016, 15:42   #5
powrslave
A1200
powrslave's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: USA-East Coast
Posts: 90
Quote:
Originally Posted by Akira View Post
Are you running Winuae as admin?
yes
powrslave is offline  
Old 17 March 2016, 15:43   #6
powrslave
A1200
powrslave's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: USA-East Coast
Posts: 90
Quote:
Originally Posted by Arnie View Post
When you connect the Amiga drive to the PC do you get a message, "This drive needs formatting"?
yes
powrslave is offline  
Old 17 March 2016, 15:46   #7
powrslave
A1200
powrslave's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: USA-East Coast
Posts: 90
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
"Refuses to see" is not very useful description. Details! Config? Attach winuaebootlog.txt after clicking "add harddrive".
Toni,

Thanks. I will try to find the log files you mentioned. I am novice.

Also I will be trying another HDD cradle although I doubt it matters.

When I select to add a HDD, I see all of my systems HDD's (several sata drives, my c: ssd drive, and my external 1TB drive) I do not see the 130meg amiga hdd connected to usb, but windows 7 devmanager sees it and disk manager wants to initialize it.
powrslave is offline  
Old 17 March 2016, 20:30   #8
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,542
GUI Paths panel shows log path.

Does Windows disk management detect correct disk size? Incorrect size (usually zero) is one common side-effect of hardware incompatibility when using very old and very small drives with USB adapters.
Toni Wilen is offline  
Old 18 March 2016, 01:03   #9
powrslave
A1200
powrslave's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: USA-East Coast
Posts: 90
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
GUI Paths panel shows log path.

Does Windows disk management detect correct disk size? Incorrect size (usually zero) is one common side-effect of hardware incompatibility when using very old and very small drives with USB adapters.
I think this is problem

BPS=512 Cyls=243201 TPC=255 SPT=63 MediaType=12
device size 2000398934016 (0x1d1c1116000) bytes
IOCTL_DISK_GET_DRIVE_LAYOUT failed with error code 1.
opening device '\\?\usbstor#disk&ven_asmt&prod_2105&rev_0#00000000000000000000&0#{53f56307-b6bf-11d0-94f2-00a0c91efb8b}'
device id string: 'ASMT 2105 0 00000000000000000000'
IOCTL_DISK_GET_LENGTH_INFO returned size: 0 (0x0)
BPS=512 Cyls=0 TPC=1 SPT=1 MediaType=12
device size is zero!


this is model
Seagate ST9385AG, 340MB
\Device\000000FF

Disk Manager is seeing it as 99 MB and it's a 340MB drive

Last edited by powrslave; 18 March 2016 at 01:27. Reason: .
powrslave is offline  
Old 18 March 2016, 18:35   #10
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,542
Quote:
IOCTL_DISK_GET_LENGTH_INFO returned size: 0 (0x0)
BPS=512 Cyls=0 TPC=1 SPT=1 MediaType=12
device size is zero![/CODE2]
Quote:
Disk Manager is seeing it as 99 MB and it's a 340MB drive
This seems to be the most common hardware incompatibility with USB adapters. Drive gets detected but size is wrong and also all read and write commands fail.

For some reason USB adapters don't want to work with ancient drives.
Toni Wilen is offline  
Old 19 March 2016, 01:36   #11
powrslave
A1200
powrslave's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: USA-East Coast
Posts: 90
Toni,

Thanks for solving the mystery.

Next I tried adding it to an old ide mb system with a converter and ended up frying the drive. It doesn't spin up now at all.
powrslave is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mounting Amiga HDD Win (winuae) or OSX Wasagi support.Hardware 11 18 June 2010 19:41
'clone' virtual HDD in winuae to real Amiga HDD? gizmomelb support.Other 1 11 December 2009 09:13
Amiga Commodore A1200 Cannot boot HDD Reper support.Hardware 3 09 June 2009 21:52
Amiga HDD to WinUAE NoX1911 support.WinUAE 20 20 February 2009 21:14
Linux mounting hdd AliasXZ New to Emulation or Amiga scene 8 06 February 2008 23:36

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 03:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.27446 seconds with 11 queries