English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 03 February 2016, 03:32   #41
TjLaZer
Registered User
TjLaZer's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Tacoma, WA USA
Age: 46
Posts: 1,171
Is that a modified Locale prefs where it shows that high color map?
TjLaZer is offline  
AdSense AdSense  
Old 03 February 2016, 04:36   #42
gulliver
BoingBagged

 
Join Date: Aug 2007
Location: The South of nowhere
Age: 39
Posts: 1,498
Where can I download the Picasso96 drivers for the Vampire 2?

Thanks
gulliver is offline  
Old 03 February 2016, 14:22   #43
grond
Registered User

 
Join Date: Jun 2015
Location: Germany
Posts: 385
Quote:
Originally Posted by wawa View Post
cmon, i dont see any much of that.
Not a lot but it would have been different if there had been an opportunity.


Quote:
btw. im back in berlin in my studio. i see you are being busy, but the coffe offer still stands.
I haven't forgot you. Right now I'm really quite busy.


Quote:
Originally Posted by mr.spiv View Post
Out of curiosity.. I presume this converter does good job showing 50Hz modes i.e., no tearing etc things while scrolling?
I haven't tried that particular model. One of mine outputs 5V through the hdmi cable which could hurt the vampire and also has a very weak power supply, the other shows some artefacts in movements that seem to be a misled attempt to deinterlace a non-interlaced screenmode. So, yes, they leave a bit to be desired. Scrolling doesn't look very nice in my setup but I consider this an effect of my LCD.


Quote:
Originally Posted by gulliver View Post
Where can I download the Picasso96 drivers for the Vampire 2?
The licensing problem hasn't been sorted out yet so right now there are no public P96 drivers for the vampire2.
grond is offline  
Old 03 February 2016, 14:32   #44
TuKo
Apollo Team

TuKo's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: Switzerland
Posts: 184
Quote:
Originally Posted by gulliver View Post
Where can I download the Picasso96 drivers for the Vampire 2?

Thanks
They are not yet available until P96 and Apollo team have an agreement and every technical part has been sorted out.
TuKo is offline  
Old 03 February 2016, 18:21   #45
Davka
Registered User

Davka's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Poland
Posts: 14
Videos of DOOM, ScummVM ECS and Karateka working on Vampire 2 on my blog:
Davka.pl - Vampire 2 testing and benchmarking

Davka is offline  
Old 03 February 2016, 19:19   #46
wawa
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Location: berlin/germany
Posts: 892
Quote:
Originally Posted by grond View Post
Not a lot but it would have been different if there had been an opportunity.
if there was an opportunity, it would be justified
as its stands, its all right.
wawa is offline  
Old 04 February 2016, 05:50   #47
lantus360
Registered User
 
Join Date: Feb 2013
Location: Olathe, Kansas
Posts: 159
I received mine yesterday - amazing piece of kit. Check out my review of the unit with some benchmarks and other fun stuff

[ Show youtube player ]
lantus360 is offline  
Old 04 February 2016, 09:30   #48
matthey
Banned
 
Join Date: Jan 2010
Location: Kansas
Posts: 1,284
Quote:
Originally Posted by lantus360 View Post
I received mine yesterday - amazing piece of kit. Check out my review of the unit with some benchmarks and other fun stuff

[ Show youtube player ]
Nice professionally done video review Lantus. You should have put ADoom in a higher resolution to stress it. My CSMK3 68060@75MHz can do 512x384x8 RTG before it starts to feel too slow. The larger caches of the Apollo core seem to be smoothing out the performance.
matthey is offline  
Old 04 February 2016, 13:17   #49
cgugl
Registered User

 
Join Date: Dec 2013
Location: italy
Posts: 46
Quote:
Originally Posted by matthey View Post
Nice professionally done video review Lantus. You should have put ADoom in a higher resolution to stress it. My CSMK3 68060@75MHz can do 512x384x8 RTG before it starts to feel too slow. The larger caches of the Apollo core seem to be smoothing out the performance.
please can you run adoom in this way an post here the result?

> adoom -nosfx -forcedemo -timedemo demo3 -cpu 68060 -fps -width 640 -height 480

i got 18,6 fps on my dev vampire, with the last dev core (i'm slow, but i can still increase the mhz)

Last edited by cgugl; 04 February 2016 at 15:17.
cgugl is offline  
Old 04 February 2016, 16:21   #50
PortuguesePilot
The Son of Luso
PortuguesePilot's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Setúbal, Portugal
Posts: 368
This seems to be awesome and somewhat revolutionary. I'd like to have one but I do not own an A600.

Sorry for the question, but does anyone know approximately when will the A1200 version be ready? And the A500 one? Any dates? Don't need to be exact dates, just approximations ("3rd quarter of 2017", for instance. something like that) so that I can make some math here. I'm in dire (i.e., immediate) need of an accelerator board for my A1200 and I'd like to know if it's worth the wait or not.

Thanks.
PortuguesePilot is offline  
Old 04 February 2016, 16:46   #51
grond
Registered User

 
Join Date: Jun 2015
Location: Germany
Posts: 385
A500/1000/2000 probably in spring/summer of this year and A1200 perhaps in autumn/winter.
grond is offline  
Old 04 February 2016, 16:47   #52
PortuguesePilot
The Son of Luso
PortuguesePilot's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Setúbal, Portugal
Posts: 368
Quote:
Originally Posted by grond View Post
A500/1000/2000 probably in spring/summer of this year and A1200 perhaps in autumn/winter.
Thank you for the answer.
PortuguesePilot is offline  
Old 04 February 2016, 17:07   #53
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 18,304
I'm really glad I stockpiled on A600s :P



Quote:
Originally Posted by lantus360 View Post
I received mine yesterday - amazing piece of kit. Check out my review of the unit with some benchmarks and other fun stuff
Sorry to be OT, love that review and checked out more of your videos, good stuff.

I was wondering, what arcade cabinet is this one behind you on this video? [ Show youtube player ]

Last edited by Akira; 04 February 2016 at 17:16.
Akira is offline  
Old 04 February 2016, 17:21   #54
Lord Aga
MI clan prevails
Lord Aga's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Belgrade, Serbia
Posts: 901
Quote:
Originally Posted by grond View Post
A500/1000/2000
Is it this easy ? Same model for A500 and A2000 ? I was under the impression that big box Amigas were a little bit more complicated with the way they handled accelerators.
Lord Aga is offline  
Old 04 February 2016, 17:22   #55
lantus360
Registered User
 
Join Date: Feb 2013
Location: Olathe, Kansas
Posts: 159
Quote:
Originally Posted by matthey View Post
Nice professionally done video review Lantus. You should have put ADoom in a higher resolution to stress it. My CSMK3 68060@75MHz can do 512x384x8 RTG before it starts to feel too slow. The larger caches of the Apollo core seem to be smoothing out the performance.
hey Matt, i can try but i dont have access to the newest core that supports that screenmode. I can only run in EHB modes for now
lantus360 is offline  
Old 04 February 2016, 17:25   #56
lantus360
Registered User
 
Join Date: Feb 2013
Location: Olathe, Kansas
Posts: 159
Quote:
Originally Posted by Akira View Post
I'm really glad I stockpiled on A600s :P




Sorry to be OT, love that review and checked out more of your videos, good stuff.

I was wondering, what arcade cabinet is this one behind you on this video? [ Show youtube player ]
hey Akira! - that is the Capcom Mini Cute Japanese Candy cabinet

http://wiki.arcadeotaku.com/w/Capcom_Mini_Cute
lantus360 is offline  
Old 04 February 2016, 17:28   #57
IanP
Registered User

 
Join Date: Mar 2015
Location: Bristol/UK
Posts: 121
The A500 version could be ready very quickly if it was the main focus i.e. next month but Majsta has a backlog of V600 V2 boards to build and post. The team also have the Gold Core to finish. So I expect the first public deliveries for the V500 V2 won't be before April at the very earliest and when it is available expect orders to take some time. Kipper2k is likely to take V500 V2 orders but will also be busy with V600 V2 orders and building each board is time consuming. Majsta will be busy designing the V1200 I expect so when we might actually get a V500 V2 or V1200 in our hands is difficult to predict as I expect demand to be high. Interest in the Vampire seems to be picking up a lot as word is spreading about how good it is.
IanP is offline  
Old 04 February 2016, 17:38   #58
lantus360
Registered User
 
Join Date: Feb 2013
Location: Olathe, Kansas
Posts: 159
Quote:
Originally Posted by IanP View Post
The A500 version could be ready very quickly if it was the main focus i.e. next month but Majsta has a backlog of V600 V2 boards to build and post. The team also have the Gold Core to finish. So I expect the first public deliveries for the V500 V2 won't be before April at the very earliest and when it is available expect orders to take some time. Kipper2k is likely to take V500 V2 orders but will also be busy with V600 V2 orders and building each board is time consuming. Majsta will be busy designing the V1200 I expect so when we might actually get a V500 V2 or V1200 in our hands is difficult to predict as I expect demand to be high. Interest in the Vampire seems to be picking up a lot as word is spreading about how good it is.
honestly, its a game-changer. I've always been a 68000 hardware fan and never really payed much attention to the previous iterations. I admit in the past i snubbed my nose at FPGA in favor of real hardware but im sold. I'll definitely pick up an A500 version. I've never liked all the bits of hardware hanging off the side of my A500
lantus360 is offline  
Old 04 February 2016, 17:41   #59
grond
Registered User

 
Join Date: Jun 2015
Location: Germany
Posts: 385
Quote:
Originally Posted by Lord Aga View Post
Is it this easy ? Same model for A500 and A2000 ? I was under the impression that big box Amigas were a little bit more complicated with the way they handled accelerators.
The v500 is supposed to be inserted into the 68000 socket which is the same for all of the OCS Amigas.
grond is offline  
Old 04 February 2016, 17:41   #60
IanP
Registered User

 
Join Date: Mar 2015
Location: Bristol/UK
Posts: 121
Quote:
Originally Posted by Lord Aga View Post
Is it this easy ? Same model for A500 and A2000 ? I was under the impression that big box Amigas were a little bit more complicated with the way they handled accelerators.
I don't think it will be a problem with the 68000 processor based systems as the Vampire 500 (1000/2000/CDTV) connects through the CPU socket (assuming a mechanical fit to a given motherboard can be achieved) and not via a slot it looks electrically just like a normal 68000, the FPGA takes care of the extras on board the card. The '32 bit' Amigas (A1200, A3000, A4000, CD32) are more complicated.
IanP is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Newly received A1200 zerohour1974 New to Emulation or Amiga scene 13 12 March 2015 03:35
Received a fake and copied OS 3.9 D4Ni3L3 support.Other 5 26 June 2010 13:38
The Omega of hardware p0rn..? Charlie Hardware pics 11 12 September 2009 03:42
Hey Zetr0! some p0rn Charlie Hardware pics 1 16 August 2008 13:15
Just Received SWOOPER in the mail stainy HOL contributions 0 05 May 2006 11:55

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 03:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.35346 seconds with 12 queries