English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 13 January 2016, 08:20   #1
lolafg
Registered User

lolafg's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Tours/France
Age: 44
Posts: 1,225
Happiga

JBAM from HAPPI-GAME-CENTER has made HAPPIGA

HAPPIGA is for the PI2B and is a distrib wich boot directly the PI in an Amiga

Go here to download it : http://www.happi-game-center.com/

There is a forum and everyone is welcome !!

Don't miss to thank JBAM for his work !!

A video presentation : [ Show youtube player ]
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	happiga.jpg
Views:	295
Size:	55.5 KB
ID:	46952  

Last edited by lolafg; 13 January 2016 at 19:12. Reason: video link
lolafg is offline  
AdSense AdSense  
Old 14 January 2016, 06:07   #2
Knoeki
Princess Knoeki

Knoeki's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Amsterdam
Age: 26
Posts: 38
Send a message via Skype™ to Knoeki
Quote:
Originally Posted by lolafg View Post
There is a forum and everyone is welcome !!
...as long as you speak french apparently, since that's the language this entire site uses.
Knoeki is offline  
Old 14 January 2016, 07:45   #3
lolafg
Registered User

lolafg's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Tours/France
Age: 44
Posts: 1,225
Quote:
Originally Posted by Knoeki View Post
...as long as you speak french apparently, since that's the language this entire site uses.
There is an English section....
lolafg is offline  
Old 14 January 2016, 08:05   #4
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 2,080
This is REALLY nice. Can't wait to try it. Thank you very much and thanks to JBAM

Last edited by ransom1122; 14 January 2016 at 09:30.
ransom1122 is offline  
Old 24 March 2016, 13:45   #5
Anubis
Maj. Voodoo

Anubis's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Vega Sector
Age: 44
Posts: 2,263
Before I download, let me ask everyone who uses it - what key calls emulation GUI?

If is F9, makes me wonder why - why not F12 or F11 - keys not used in any game/program as amiga did not have them..
Anubis is offline  
Old 24 March 2016, 13:54   #6
Arnie
R.I.P Smudge 18-08-16

Arnie's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Leicester/UK
Age: 58
Posts: 3,863
From the site:

"Change config key: F9 = return to the menu"

Does that make sense to you?
Arnie is offline  
Old 24 March 2016, 14:12   #7
gulliver
BoingBagged

 
Join Date: Aug 2007
Location: The South of nowhere
Age: 38
Posts: 1,351
Great!

From the video:

It takes 30 seconds to boot directly into AmigaOS 3.9 with this config:
Raspberry Pi 2B emulating:
Amiga 1200
68040 + FPU (JIT enabled)
AGA chipset
8 MB Chipram
64 MB Fastmem
16 MB RTG

Of course, this can easily be changed.

I wonder how well it performs on the Raspberry pi 3 and Zero.
And does bsdsocket.library support work? (Is it possible to have the Amiga connect to the internet?).
Is it possible to change the bootlogo (Happiga in blue) for one I already have? How?

It would be also interesting to see how it performs with normal Amiga applications & workbench.
BTW, what does it report on SysInfo mips tests?

Really great work.
gulliver is offline  
Old 24 March 2016, 14:38   #8
Anubis
Maj. Voodoo

Anubis's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Vega Sector
Age: 44
Posts: 2,263
Quote:
Originally Posted by Arnie View Post
From the site:

"Change config key: F9 = return to the menu"

Does that make sense to you?
No, it does not, as F9 can be used by games, for example F/a-18 Interceptor. (Thrust @ 90%)

Sure, they might have plants to salvage RPi2/3 into an amiga case, but in that case, make additional button to enable emulation GUI key and/or key combination.

Still beats Ctrl used by emulator's default.
Anubis is offline  
Old 07 April 2016, 03:29   #9
jediknight
Registered User

 
Join Date: Feb 2016
Location: bolton
Posts: 46
no good site they don't like English people ,they used to have happygamecentre in English but after some hate preechers on retropie they got rid of the English version aint that right so they no like us.
jediknight is offline  
Old 07 April 2016, 04:01   #10
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 2,080
Invalid video signal when trying to run this on a 1080i screen?
ransom1122 is offline  
Old 07 April 2016, 04:12   #11
BuZz
Registered User
 
Join Date: May 2002
Location: Oxford / UK
Age: 40
Posts: 579
Send a message via ICQ to BuZz
There was no "hate preeching" - he previously took RetroPie, made some changes, called it happigamecenter, but wouldn't release sources etc. He also at one point required a payment before you could download it (at that point we had a non commercial licence, although we gave up in the end trying to enforce it, and went GPL - just covers our setup code etc of course).

You can understand this may have made him somewhat unpopular on the RetroPie forum.
BuZz is offline  
Old 07 April 2016, 04:53   #12
gulliver
BoingBagged

 
Join Date: Aug 2007
Location: The South of nowhere
Age: 38
Posts: 1,351
Here, in the first attachment, they fixed the keyboard (it was the french AZERTY) to english QWERTY and changed keys F11 for mouse/joy switching and F12 for menu.


http://www.va-de-retro.com/foros/vie...tart=60#p74764
gulliver is offline  
Old 07 April 2016, 21:19   #13
jediknight
Registered User

 
Join Date: Feb 2016
Location: bolton
Posts: 46
well buzz I still think its why they have taken the English out of it ,if only the world could get on ,happygamecentre is much better than retropie without a doubt.
jediknight is offline  
Old 21 September 2016, 09:11   #14
wobbly
Registered User
wobbly's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Australia
Posts: 103
ive got Happiga set up great ... one thing i cant work out.. is if try and play a mod file they play slow ... everything else works great whdload fine ...
its just playing mods on workbench is the only problem ... any help would be great
wobbly is offline  
Old 21 September 2016, 11:56   #15
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 2,080
Is there an english tutorial on getting this to run, and what to do?
I see it starts off french, and finally found out how to change it to english from the happiga main menu.

I launched Amiga emulator without doing anything else and get a black screen?
DO i need to do more work like kickstarts adfs, hdfs? etc etc before i launch the emulator?
ransom1122 is offline  
Old 21 September 2016, 12:48   #16
AJCopland
Registered User

 
Join Date: Sep 2013
Location: Beeston, Nottinghamshire, UK
Posts: 49
You could also try Amibian

Amibian: http://gunkrist79.wixsite.com/amibian

Facebook: https://www.facebook.com/groups/1628461327432398/
AJCopland is offline  
Old 21 September 2016, 13:09   #17
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 2,080
Quote:
Originally Posted by AJCopland View Post
Already tried it and like it a lot.

Just want to give some love to Happiga. But it's not giving any back
ransom1122 is offline  
Old 21 September 2016, 14:51   #18
wobbly
Registered User
wobbly's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Australia
Posts: 103
Quote:
Originally Posted by ransom1122 View Post
Already tried it and like it a lot.

Just want to give some love to Happiga. But it's not giving any back
what do you need know ? i may be ably to help
wobbly is offline  
Old 21 September 2016, 15:46   #19
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 2,080
Quote:
Originally Posted by wobbly View Post
what do you need know ? i may be ably to help
Like to see possibly on youtube a tutorial on installation and launching the emulator. Configuring it. Etc etc.

All I see on youtube is demos of games running happiga. Not the behind the scenes in setting up everything.

Does Banshee AGA work slow on uae4arm on raspberry pie 2? It seems much slower then rubbing 2 it on pc?
ransom1122 is offline  
Old 21 September 2016, 20:02   #20
lolafg
Registered User

lolafg's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Tours/France
Age: 44
Posts: 1,225
Well ,

at first you mut see Happiga in the pc side (by wifi or ethernet) , then just put your kickstarts , adf , hdf etc in the right folders.
Restart Happiga , it should detect you have a kickstart , then hit F9 to go to uae menu and make your config , save it and restart.

That should be ok.
lolafg is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 10:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.20870 seconds with 11 queries