English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 29 May 2016, 16:13   #221
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,520
I optimized one RTG function a bit and then forgot about it (not in changelog either)..

http://www.winuae.net/files/b/winuae.7z should fix it.
Toni Wilen is online now  
AdSense AdSense  
Old 29 May 2016, 16:21   #222
Diz_57
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Location: Lancashire / England
Posts: 62
I was just about to post a crash log... DOpus5 as WB replacement crashed WinUAE with an access violation when i had a background picture set... but that new beta fixed it just seconds before i was gonna post! lol
Diz_57 is offline  
Old 29 May 2016, 21:31   #223
jotd
Cat freak
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 45
Posts: 1,883
And the french keyboard is now automatic for me in HRTMon thanks!!
jotd is offline  
Old 29 May 2016, 23:11   #224
emufan
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: #DrainTheSwamp
Posts: 3,620
I think I also have an issue related to RTG scaling.
the result of the following are not very good readable texts under icons or in the shell - on that rtg screen:

I made two screenshots - one from within winuae ( print key )
and the second just some seconds later windows screenshot (alt + print key)

the left one from within winuae looks good, protection lines all look the same.
the right one - windows-screenshot - you can see the lines are different size.
also the numbers and letters are different rendered.

what i see, when i use workbench on rtg is what the windows screenshot looks like.
while the internal screenshot of winuae looks very good.

scale the image in a pixel paint program to see it better

just wanted to report, is it worth to make some more tests?

the more improtant thing :
Wb size is 800x600 and windowed it larger: 1216x 958
but whatever values i try larger than the workbench's 800x600 it does not looks crisps, allways blurry.

forgive my ignorance - if this is normal - then ignore.
just scaled the window to me needs.

windowed size is 1216x989
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	winuae-screenshot.png
Views:	142
Size:	1,009 Bytes
ID:	48672   Click image for larger version

Name:	winuae-windows-screenshot.png
Views:	140
Size:	1.2 KB
ID:	48673  

Last edited by emufan; 29 May 2016 at 23:25.
emufan is online now  
Old 30 May 2016, 00:05   #225
Dunny
Registered User

Dunny's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Scunthorpe/United Kingdom
Posts: 737
Have you seen what happens when you move the window up and down, emufan? You'll need full-window dragging enabled of course.
Dunny is offline  
Old 30 May 2016, 01:06   #226
emufan
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: #DrainTheSwamp
Posts: 3,620
Quote:
Originally Posted by Dunny View Post
Have you seen what happens when you move the window up and down, emufan? You'll need full-window dragging enabled of course.
not sure, if i understood, but i made a little video. it is the region from my images above.
Workbench 800x600 and the Windowed size starts with 800x600 as well.
when you see lines moving up or down, I do move the workbench shell window.
after a short black image i was scaling the winuae window, and make it a bit larger
several times.
at the end i scale the winuae window again to 800x600.

here is the link to the video at sendvid - is a cool and fast videohoster, no need to make an account.

#1) if these are known scaling/aspectratio problems, then tell me and all is ok

Last edited by emufan; 30 May 2016 at 02:23.
emufan is online now  
Old 30 May 2016, 08:32   #227
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,520
Quote:
Originally Posted by emufan View Post
Wb size is 800x600 and windowed it larger: 1216x 958 but whatever values i try larger than the workbench's 800x600 it does not looks crisps, allways blurry.
It is normal. Any non-integer scaling value equals blurriness or sharp image with missing/doubled pixels. (Depending on filter settings)

(Guaranteed nothing to do with 3.3 betas!)
Toni Wilen is online now  
Old 30 May 2016, 15:24   #228
AlexC
Registered User

 
Join Date: Jun 2015
Location: Los Angeles / California
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
I optimized one RTG function a bit and then forgot about it (not in changelog either)..

http://www.winuae.net/files/b/winuae.7z should fix it.
Yes it did :-)
AlexC is offline  
Old 30 May 2016, 17:16   #229
mark_k
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location:
Posts: 2,476
There seems to have been some regression in shared directory support on Kickstart 1.2.

The attached config is A500/Kick1.2/512K+512K with a shared directory configured, which is read-only and not bootable.

For testing I booted from a WB 1.2 disk, pressed Ctrl-D to interrupt the startup-sequence, then typed these CLI commands:
> CD SHARE:Work/TST.L_test (that dir exists and there are a couple of files in it)
> Dir

3.2.2: seems to work OK
3300b2: seems to work OK

3300b3: on typing Dir, get a Software failure requester. Log output:
Illegal instruction: 00c0 at 00000004 -> 00FC07E0

3300b4 and later: does not begin to boot from floppy, get flashing power LED then alert #00000004.00C01570
Log output:
filesystem: diagentry 00c04628 configdev 00000000
Illegal instruction: 00c0 at 00C04682 -> 00FC07E0
Attached Files
File Type: zip A500_1.2_shared_test.uae.zip (2.5 KB, 47 views)
mark_k is offline  
Old 30 May 2016, 17:45   #230
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,520
Quote:
Originally Posted by mark_k View Post
There seems to have been some regression in shared directory support on Kickstart 1.2.
Fixed. New resident list injection (b4) overwrote pre-KS1.3 hack data and code.
Toni Wilen is online now  
Old 30 May 2016, 19:56   #231
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,520
http://www.winuae.net/files/b/winuae_3300b17.7z
http://www.winuae.net/files/b/winuae64_3300b17.7z

Beta 17: (Perhaps last or second to last beta)

- Pre-KS1.3 boot hack code and data was overwritten by new resident structure update in b4.
- PlanarToDirect RTG optimization fixed. (b16 included forgotten borken version).

Last edited by Toni Wilen; 31 May 2016 at 13:43. Reason: 64-bit url fixed
Toni Wilen is online now  
Old 30 May 2016, 21:05   #232
emufan
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: #DrainTheSwamp
Posts: 3,620
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
It is normal. Any non-integer scaling value equals blurriness or sharp image with missing/doubled pixels. (Depending on filter settings)

(Guaranteed nothing to do with 3.3 betas!)
ok, I understand - I thought I found something special :]
emufan is online now  
Old 31 May 2016, 11:20   #233
Mclane
Old fart!

Mclane's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Northolt, West London
Age: 56
Posts: 517
Quote:
Originally Posted by emufan View Post
ok, I understand - I thought I found something special :]
You presumed to know better than the great Wilen!

He shall cast you into the soul less dungeons

Happens to us all, you think you have found something and then Toni brings you back to earth with a bump..
Mclane is offline  
Old 31 May 2016, 12:47   #234
AlexC
Registered User

 
Join Date: Jun 2015
Location: Los Angeles / California
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
http://www.winuae.net/files/b/winuae_3300b17.7z
http://www.winuae.net/files/b/winuae64_3300b16.7z

Beta 17: (Perhaps last or second to last beta)

- Pre-KS1.3 boot hack code and data was overwritten by new resident structure update in b4.
- PlanarToDirect RTG optimization fixed. (b16 included forgotten borken version).
The second link probably was meant to be:

http://www.winuae.net/files/b/winuae64_3300b17.7z
AlexC is offline  
Old 31 May 2016, 16:16   #235
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 40
Posts: 8,979
Hello Toni,

Another post that I wasn't sure where to place; I think it's beta related... it's also a little hard to describe...

Anyway; as a test with one of my configs I have selected 800% floppy drive emulation speed. The disks I'm testing extract files from an .LZX archive.

With WinUAE v3.2.2 all works perfectly but if I use the latest beta when extracting the .LZX it will fail at the last file I guess. If I then set to 400% floppy drive emulation speed in the latest beta it works again.

Nothing in terms of the floppy drive emulation speed / process has changed in the betas has it?

Last edited by DamienD; 31 May 2016 at 16:41.
DamienD is offline  
Old 31 May 2016, 18:55   #236
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 40
Posts: 8,979
Heya Toni,

Don't worry about looking into the above...

When I tested on another Windows 7 computer the issue is as above.

I'm now home and have tested on my own Windows 7 laptop with the latest beta 17 and all is good

Anyway; I think the issue is really with .LZX extraction and not WinUAE. It doesn't always like 800% floppy drive emulation...

Of course in the real world you wouldn't set this and even if you did I know that it can sometimes cause issues.
DamienD is offline  
Old 31 May 2016, 20:02   #237
emufan
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: #DrainTheSwamp
Posts: 3,620
Quote:
Originally Posted by Mclane View Post
You presumed to know better than the great Wilen!

He shall cast you into the soul less dungeons

Happens to us all, you think you have found something and then Toni brings you back to earth with a bump..
hehe, I keep trying, one way or the other
emufan is online now  
Old 31 May 2016, 22:52   #238
James
Registered User

 
Join Date: Mar 2010
Location: Beckenham/England
Posts: 448
With betas 12-17 WinUAE crashes on reset with my main config (No crash with a simpler config). Betas 2-11 crash on boot with this config. It boots and resets OK with beta 1.

winuaelogs.zip
James is offline  
Old 01 June 2016, 08:28   #239
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,520
Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
Anyway; I think the issue is really with .LZX extraction and not WinUAE. It doesn't always like 800% floppy drive emulation...
You need to find repeatable test case. (LZX decruncher is reverse-engineered one so it can have unknown corner cases)

Quote:
Originally Posted by emufan View Post
hehe, I keep trying, one way or the other
But don't try too hard

Quote:
Originally Posted by James View Post
With betas 12-17 WinUAE crashes on reset with my main config (No crash with a simpler config). Betas 2-11 crash on boot with this config. It boots and resets OK with beta 1.
Looks like timing sensitive (not that rare) Amiga-side bug (some utility/patch/etc). It has the usual signs, first accesses of non-existing memory and finally CPU jumps to non-existing memory that JIT don't always like and b2 changes are too minimal.

Usual test: Try without JIT. Try with more compatible ticked. Try without Z3 fast, only mainboard fast. Attach your config.
Toni Wilen is online now  
Old 01 June 2016, 13:15   #240
James
Registered User

 
Join Date: Mar 2010
Location: Beckenham/England
Posts: 448
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Usual test: Try without JIT.
WinUAE did not crash, but I got an 80000003 guru followed by an 80000006, and then an 80000003 again. Screen then went black and did not boot.

Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Try with more compatible ticked. Try without Z3 fast, only mainboard fast.
Makes no difference.

Config.zip
James is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WinUAE 2.7.0 beta series Toni Wilen support.WinUAE 326 03 December 2013 23:37
WinUAE 2.6.0 beta series Toni Wilen support.WinUAE 271 14 May 2013 16:51
WinUAE 2.4.1 beta series Toni Wilen support.WinUAE 223 09 May 2012 16:16
WinUAE 2.3.1 beta series Toni Wilen support.WinUAE 90 23 February 2011 21:17
WinUAE 2.0.0 beta series Toni Wilen support.WinUAE 445 13 December 2009 14:46

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 14:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.24442 seconds with 12 queries