English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Retrogaming General Discussion

 
 
Thread Tools
Old 05 January 2003, 18:38   #1
oldpx
 
Posts: n/a
Kickstart 1.2 games

Having found out that one of my A500s I got recently have a kickstart 1.2 I wonder if there are games that run with this version of the rom and nothing else. I'd like to run what majority can not.

It would be nice to know if there are any other kick1.2 owners on eab. RetroMan?
 
AdSense AdSense  
Old 05 January 2003, 19:29   #2
RetroMan
Registered User
RetroMan's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Germany
Age: 44
Posts: 3,704
Sure Got Kick 1.2 on my A1000 as Disk

One game that is Kick 1.2 only is Archon
RetroMan is offline  
Old 05 January 2003, 20:16   #3
Jan
Junior Member
Jan's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: here
Posts: 140
In a 1987 issue of a German computer magazine they tested a game that was only working on the A1000, because it needed the Kickstart 1.1. It did not work with any other Kickstart version. Can't remember the name, though, but it was a game from USA.
Jan is offline  
Old 05 January 2003, 22:42   #4
oldpx
 
Posts: n/a
Kick 1.1? That's HARDCORE
 
Old 05 January 2003, 23:15   #5
Exodus
Registered User
 
Join Date: Sep 2001
Location: Melbourne/Australia
Posts: 89
At the end of last year, I submitted some system requirements for Qwak , stating that the minimum OS requirement is Kickstart 1.3. It was put in a "work-in-progress" state, which asked me to modify these requirements so it says that the minimum OS requirements is Kickstart 1.2.

So basically, Qwak can run on Kickstart 1.2.
Exodus is offline  
Old 06 January 2003, 00:02   #6
oldpx
 
Posts: n/a
Surely many games can run on ks1.2 but games that run only on ks 1.2 put my miggy to really good use
 
Old 06 January 2003, 01:05   #7
rgen
Registered User
rgen's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Aachen/Germany
Age: 40
Posts: 190
Send a message via ICQ to rgen
Games ? Don't know about games but there are a lot of viruses that only run on kick 1.2
rgen is offline  
Old 06 January 2003, 01:15   #8
RetroMan
Registered User
RetroMan's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Germany
Age: 44
Posts: 3,704
I may be wrong on this one, but I think One on One is also Kick 1.2 only
RetroMan is offline  
Old 06 January 2003, 02:42   #9
LordBug
Registered User
LordBug's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Someplace
Posts: 88
To complicate it a bit more, I can get Archon to run ONLY on Kick 1.2, version 33.180. 33.166 Gurus
LordBug is offline  
Old 06 January 2003, 08:26   #10
jmmijo
Junior Member
jmmijo's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: PDX
Age: 55
Posts: 2,355
Quote:
Originally posted by Nazgūl
In a 1987 issue of a German computer magazine they tested a game that was only working on the A1000, because it needed the Kickstart 1.1. It did not work with any other Kickstart version. Can't remember the name, though, but it was a game from USA.
Was this perhaps that title that was co-published by CBM and Broderbund. I think the name was Mindbreaker or something like this. Seems to me this was one of the first games published along with the release of the A1000. I'm sure that Cody knows what title I'm referring to

Correction, just checked the HOL, the title I was thinking of was called Mind Walker and was published by Synapse
jmmijo is offline  
Old 06 January 2003, 13:07   #11
maddog
Registered User
maddog's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: .au
Posts: 60
I think Wicked and/or Twylyte could only run under 1.2.
Strangely it seems to run OK with 1.3 on UAE now..... but I could only get it to run on the A600 when I softkicked 1.2 and not 1.3.
Maybe they are OK with the real 1.3?


But if you're trying to put your Amiga to good use you should probably avoid them both anyway
maddog is offline  
Old 07 January 2003, 05:09   #12
RetroMan
Registered User
RetroMan's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Germany
Age: 44
Posts: 3,704
Just found another one here Phantasm only works with Kick 1.2 (33.180 .... NOT 33.166)
RetroMan is offline  
Old 07 January 2003, 05:36   #13
Twistin'Ghost
Give up the ghost
 
Join Date: Apr 2001
Location: U$A
Age: 26
Posts: 4,662
Quote:
Originally posted by jmmijo
Was this perhaps that title that was co-published by CBM and Broderbund. I think the name was Mindbreaker or something like this. Seems to me this was one of the first games published along with the release of the A1000. I'm sure that Cody knows what title I'm referring to

Correction, just checked the HOL, the title I was thinking of was called Mind Walker and was published by Synapse
Actually, it was published by Commodore and developed by Synapse. I have updated HOL.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	mindwalker.jpg
Views:	503
Size:	46.0 KB
ID:	4405  
Twistin'Ghost is offline  
Old 10 November 2003, 21:58   #14
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 43
Posts: 5,858
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Evil grin

Ironically though, Mind BREAKER exists too!

In the zone.
Developed by Digital Artwork, published by Softgang in 1987.
Pretty rare bat 'n' ball game. Not MIA-listed, though.

p.s. does anyone know something about that insane laugh sample played after you lose?
I heard it first in Michael Jackson's "Thriller" (at the very end of the 7''/video), but it could be taken from some other film or something before "Thriller".

Last edited by andreas; 10 November 2003 at 22:11.
andreas is offline  
Old 10 November 2003, 22:17   #15
FromWithin
Music lord
FromWithin's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Liverpool, UK
Age: 43
Posts: 595
Send a message via ICQ to FromWithin Send a message via AIM to FromWithin Send a message via MSN to FromWithin Send a message via Yahoo to FromWithin
Quote:
Originally posted by andreas

I heard it first in Michael Jackson's "Thriller" (at the very end of the 7''/video), but it could be taken from some other film or something before "Thriller".
No, it was for Thriller. Vincent Price did the voice over on it. It's his laugh.

Quote:
Darkness falls across the land
The mid-night hour is close at hand
Creatures crawl in search of blood
To terrorize your neighbourhood
And who's whoever shall be found
Without the soul for getting down
You must stand and face the hounds of hell
And rot inside a corpses shell

The demons squeal in sheer delight
Its you they spy so plump so right
For though the groove is hard to beat,
Yet still you stand with frozen feet
You try to run, you try to scream
But no more sun you'll ever see
For evil reaches from the crypt
To crush you with its icy grip

The foul stench is in the air
The funk of forty-thousand years
And grizzly ghouls from every tomb
Are closing in to seal your doom
And though you fight to stay alive
Your body starts to shiver
For no mere mortal can resist
The evil of the Thriller

Can you diggit'
(Laugh)
FromWithin is offline  
Old 10 November 2003, 22:54   #16
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 43
Posts: 5,858
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
thanks
andreas is offline  
Old 11 November 2003, 13:32   #17
fiath
Moderator
fiath's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: South East / UK
Age: 40
Posts: 1,926
AFAIK, most the first EA games were kick 1.2.

These ones are likely, but I don't know for sure:

Skyfox
Archon II: Adept
Hacker
One-on-One
Seven Cities of Gold
Arctic Fox


Update:

Archon seems to work, but crashes with 1.3 after a few seconds on the title screen.

Seven Cities of Gold is an a1000 only game, the original only works with 256k of chipram and ks1.1

Actually all of the early (original) EA games only work with ks12 and 512k of chipram only, apart from Seven Cities of Gold.
fiath is offline  
Old 11 November 2003, 14:02   #18
pcGTW_Webmaster
Senior Member
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Posts: 925
Quote:
Originally posted by andreas
Pretty rare bat 'n' ball game. Not MIA-listed, though.
Not again...
pcGTW_Webmaster is offline  
Old 13 November 2003, 05:21   #19
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 18,304
I fixed fiath's post above, he posted the updated info in another thread!! What were you drinking mate?
Akira is offline  
Old 13 November 2003, 06:42   #20
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 43
Posts: 5,858
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Quote:
Originally posted by WindowsKiller
Not again...

Well, I didn't get that one ... need some "coaching"
andreas is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HQC Kickstart 1.2 (cracked kickstart) T_hairy_bootson support.Apps 48 13 June 2016 22:24
About required kickstart ROMs for WHDLoad games [kick34005.a500, etc.] krutknut project.MAGE 10 15 October 2010 20:58
A1200 Kickstart 3.1 - Light gray screen before Kickstart Sallinen support.Hardware 7 21 November 2008 22:22
Some games won't work on kickstart 2.04!!! memothejanitor support.Apps 2 11 July 2007 20:07
[Fixed] Running old Amiga games on Kickstart 1.3 Tim Janssen support.Games 7 13 April 2001 09:19

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 17:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.38933 seconds with 12 queries