English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 14 December 2015, 20:44   #1
AnnaWu
Registered User
AnnaWu's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 429
CD32 blank screen (Was: Quickstart - CDTV-CR)

It seems, the indicator for the CD is not working.
No problems with CDTV (no CDTV-CR) emulation.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	CDTV-CR.png
Views:	221
Size:	18.4 KB
ID:	46602  
Attached Files
File Type: uae Amiga CDTV-CR.uae (27.0 KB, 35 views)
AnnaWu is offline  
AdSense AdSense  
Old 15 December 2015, 11:47   #2
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 1,956
With WinUAE 3.2.2 in addition to CDTV, i also have some problems on CD32 in load ISO, in addition to not see the intro (i hear only the music), the problem with the intro he was also the case with the 3.2.1, okay rather well with the 3.2.0 and earlier.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 15 December 2015, 12:49   #3
AnnaWu
Registered User
AnnaWu's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 429
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
With WinUAE 3.2.2 in addition to CDTV, i also have some problems on CD32 in load ISO, in addition to not see the intro (i hear only the music), the problem with the intro he was also the case with the 3.2.1, okay rather well with the 3.2.0 and earlier.
About which game (CD image file) are you talking?
Can you upload your config file?
AnnaWu is offline  
Old 15 December 2015, 13:52   #4
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 1,956
Then take the test with Kick Off Collection CD32 .

I tried my CD "Original" CD32 "real" "The Chaos Engine" and i have the same problem, with 3.2.1 e 3.2.2 does not start "Intro loading the CD" you do not see the animation of the game, you only hear the audio, with 3.2.0 and earlier instead all OK.

Last edited by AMIGASYSTEM; 15 December 2015 at 14:30.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 15 December 2015, 14:17   #5
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,565
- Don't hijack threads. (CD32 is not CDTV-CR, CD led not working is not black screen)
- Videos are useless in 99.99% problem cases.
- No logs and config from working and non-working version = NO HELP as usual!

Last edited by Toni Wilen; 15 December 2015 at 14:23.
Toni Wilen is online now  
Old 15 December 2015, 14:42   #6
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 1,956
Ok Toni, i thought that the video alone were sufficient to understand the problem, here is the log of version 3.2.2, , about the config file i used the QuickStart Default

Last edited by AMIGASYSTEM; 23 January 2016 at 07:58.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 15 December 2015, 15:29   #7
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,565
Quote:
It seems, the indicator for the CD is not working.
Fixed.

Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
Ok Toni, i thought that the video alone were sufficient to understand the problem, here is the log of version 3.2.2, , about the config file i used the QuickStart Default
Video vs saying "I get black screen": not much difference.. Technical details are required.
Toni Wilen is online now  
Old 15 December 2015, 15:32   #8
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,565
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
Ok Toni, i thought that the video alone were sufficient to understand the problem, here is the log of version 3.2.2, , about the config file i used the QuickStart Default
Do you also get black screen if you run last working version (3.2.0?), load your config and set Display panel buffer setting to "double buffering", then start emulation?

Do you only get black screen in windowed mode?
Toni Wilen is online now  
Old 15 December 2015, 15:52   #9
AnnaWu
Registered User
AnnaWu's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 429
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Fixed.
Wonderful, it is working now. Thanks for the fix, Toni.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	cdtv-cr.png
Views:	158
Size:	19.3 KB
ID:	46613  
AnnaWu is offline  
Old 15 December 2015, 17:07   #10
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 1,956
Tried FIX today and now everything works perfectly, okay the intro, okay ISO, it's OK CD real perfect animations.

-3.2.2 Native Windowed also with double buffering -> black screen

-3.2.2 Native Full-Window, Working no problem
-3.2.2 Native Full Screen, Working no problem

-3.2.0 Native Windowed, Native Full Working no problem

-3.2.2 Fix (15-12) -> Native Windowed, Native Full Working no problem
AMIGASYSTEM is offline  
Old 15 December 2015, 18:06   #11
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,565
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
Tried FIX today and now everything works perfectly, okay the intro, okay ISO, it's OK CD real perfect animations.
There was nothing "fixed" today..

More tests:

- Boot without CD. Does CD32 title screen appear normally? (Removal of one unknown variable)
- When screen blanks, does screenshot still work correctly? "Before filtering" checkbox checked and not checked.
- Does on screen leds also disappear? (misc -> native on-screen display)

NOTE: Do not change any options after emulation has been started. Always do single test, quit emulator completely, run next test. This is very important!
Toni Wilen is online now  
Old 15 December 2015, 18:38   #12
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 1,956
Excuse Toni only made the first test you asked, for others i did not understand what should I do.

Regarding the fix today, I do not know what to say,but I can assure you that it works perfectly, while the old version continues to have problems,remade repeatedly tests, without change options and always starting a new emulation; i attach screenshot showing the two versions I've done the test.

-3.2.2 Windowed "Boot without CD" -> Audio Yes, No Intro black screen

-3.2.2 Full-Window "Boot without CD" Working no problem
-3.2.2 Full Screen "Boot without CD" Working no problem

-3.2.2 Fix (15-12) -> Windowed and Full Working "Boot without CD"no problem

Last edited by AMIGASYSTEM; 23 January 2016 at 07:58.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 15 December 2015, 19:22   #13
AnnaWu
Registered User
AnnaWu's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 429
Off-Topic

Quickstart - CD32 (CD image only added, no other changes)

Just tried "The Chaos Engine" (CHD image format) and it is working well.
Also the FMV support (Cannon Fodder) is still fine.

Tested with the last unofficial Beta version on WinXP SP3 32-bit OS.
AnnaWu is offline  
Old 15 December 2015, 19:24   #14
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,565
Retry your test using current winuae.7z. Still working?

If not, open Miscellaneous panel, tick "native on-screen display", does on screen leds appear on bottom of screen? (While everything else is blank)

Also run with log window open ("winuae.exe -log"), wait 30 seconds, does any extra log messages appear?

EDIT: Obviously it has nothing to do with games. Don't bother with games.
Toni Wilen is online now  
Old 15 December 2015, 19:32   #15
AnnaWu
Registered User
AnnaWu's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 429
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Retry your test using current winuae.7z. Still working?
The question was for AMIGASYSTEM or for me?
AnnaWu is offline  
Old 15 December 2015, 19:51   #16
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,565
Quote:
Originally Posted by AnnaWu View Post
The question was for AMIGASYSTEM or for me?
AMIGASYSTEM.

You obviously don't have any black screen problems
Toni Wilen is online now  
Old 15 December 2015, 19:52   #17
AnnaWu
Registered User
AnnaWu's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 429
Ah ok.
AnnaWu is offline  
Old 15 December 2015, 20:12   #18
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 1,956
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Retry your test using current winuae.7z. Still working?
No last fix does not go, Windowed "Boot without CD" -> Audio Yes, No Intro black screen

I hope you understand, if you're referring to Led Green then become Red, you will see

I enclose winuaebootlog

Last edited by AMIGASYSTEM; 23 January 2016 at 07:58.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 15 December 2015, 20:15   #19
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,565
winuaebootlog is useless. winuaelog.txt is more useful but wait at least 1 minute while the screen is black before ending emulation.

Difference seems to be optimization level. If full optimization = black screen.

Of course it works fine here and because I am going to release next update this week, it probably won't get fixed unless someone finds the real reason or I can duplicate it.

EDIT: attach also config file.

Last edited by Toni Wilen; 15 December 2015 at 20:35.
Toni Wilen is online now  
Old 15 December 2015, 20:37   #20
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 1,956
OK Toni, done winuaelog.txt, if the problem is only my, i will also try emulation of My other PC, i would not think the problem is caused from my video card or its drivers.

Thank you for the patience that you have

Last edited by AMIGASYSTEM; 23 January 2016 at 07:58.
AMIGASYSTEM is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amiga 2000 Blank screen tomead support.Hardware 5 29 April 2014 22:50
3.1 ROMs fitted = blank screen JohnnyD support.Hardware 22 25 June 2010 08:58
CDTV Keyboard blank keys Canyon Matt support.Hardware 6 15 December 2008 12:31
blank screen - doing something stupid? billytf support.WinUAE 0 09 February 2006 04:36
Blank Screen with games Mike support.WinUAE 0 12 May 2004 20:13

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 22:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.40333 seconds with 12 queries