English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 29 November 2015, 17:38   #1
midimax
Registered User

 
Join Date: Aug 2014
Location: Germany
Posts: 11
WinUAE 3.2.1 32bit and Nvidia 3D dispiay

Every time I start WinUAE 3.2.1 32bit, regardless of the config I use, the Display switches to 3D mode (The Display flickers and the Nividia 3D LED turns on).
This strange behavior even happened sometimes with older WinUAE 32bit versions but I got always easy rid of it by simply changing randomly one of the settings, saving configuration, change it back to the old setting and save again. This “Trick” does not work any longer. Unfortunately I have not used/tried any of the 3.2.0 betas.

WinUAE 3.2.1 64bit with same config works fine without activating 3D.

Log files attached.

Btw. Trying to “Save all” WinUAE 3.2.1 64bit log-files WinUAE crashes.

Problemsignatur:
Problemereignisname: APPCRASH
Anwendungsname: WinUAE64.exe
Anwendungsversion: 3.2.1.0
Anwendungszeitstempel: 564de375
Fehlermodulname: ntdll.dll
Fehlermodulversion: 6.3.9600.18007
Fehlermodulzeitstempel: 55c4c16b
Ausnahmecode: c0000005
Ausnahmeoffset: 000000000003092d
Betriebsystemversion: 6.3.9600.2.0.0.256.103
Gebietsschema-ID: 1031
Zusatzinformation 1: f4a0
Zusatzinformation 2: f4a023cac0305f7e17c177faa8745ed2
Zusatzinformation 3: 49d6
Zusatzinformation 4: 49d6a1090b2f294e1fd162b931b51ddf
Attached Files
File Type: zip winuae_debug.zip (11.7 KB, 38 views)
File Type: zip winuae-x64_debug.zip (5.8 KB, 29 views)
midimax is offline  
AdSense AdSense  
Old 29 November 2015, 18:19   #2
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,513
Have you checked NVidia control panel? It should have some method to select executable names that enable 3D mode. WinUAE uses Direct3D by default which probably triggers 3D mode by default. (Uselessly but display driver can't know if program is "real" 3D or not..)

You can switch to DirectDraw (misc panel) but it is legacy API and not supported by all features.

Log crash fixed. (It was not specifically 64-bit only issue)
Toni Wilen is offline  
Old 29 November 2015, 19:52   #3
midimax
Registered User

 
Join Date: Aug 2014
Location: Germany
Posts: 11
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Have you checked NVidia control panel? It should have some method to select executable names that enable 3D mode.
I cannot disable 3D for a single executable, only set everything from anisotopic filtering to vertikal synchronize.
There is a additional list with "Games" and their 3D compatibility but it is not editable, says: "you can edit it in-game" .
Okay i can disable stereoscopic 3D completely.
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
WinUAE uses Direct3D by default which probably triggers 3D mode by default. (Uselessly but display driver can't know if program is "real" 3D or not..)

You can switch to DirectDraw (misc panel) but it is legacy API and not supported by all features.
DirectDraw works (with this A1200 config). Maybe I use WinUAE x64 in the future (only used 32bit Version so far) because for a strange reason it does not trigger 3D mode.

Thanks

Edit: Okay, i am a idiot, after removing WinUAE from the Nvidia 3D settings list it works.
The only strange thing is, i am sure, i never added it to that list.

Last edited by midimax; 29 November 2015 at 20:03.
midimax is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Latest working Winuae Version for XP 32bit (SSE1)? Nova support.WinUAE 60 21 November 2015 16:31
WinUAE 2.3.0 (32bit & 64bit): HDF not working... MazinKaesar support.WinUAE 7 02 October 2010 19:20
Winuae 2.2.0 slow after nvidia driver update Miracle support.WinUAE 8 04 July 2010 09:03
16bit RAM Vs 32bit manicx support.Hardware 9 18 March 2005 08:58
WinUAE in 32bit mode Unregistered support.WinUAE 1 20 August 2004 15:17

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 15:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.11072 seconds with 12 queries