English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 27 November 2015, 17:00   #41
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 1,944
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Can you still see on screen leds? Does the blank background change from black to grey and back to black when boot sound starts?
The screen does no change, remains black and only starts the music, tested many versions, and it is strange to happen only with the 3.2.1, if you want to attach log!
AMIGASYSTEM is offline  
AdSense AdSense  
Old 27 November 2015, 17:48   #42
AnnaWu
Registered User
AnnaWu's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 429
Quote:
Originally Posted by Sandro View Post
ok master I found the beta which introduced AGA bugs

was this one

http://www.winuae.net/files/b/winuae_3100b3.zip

look at the Aladdin screenshot in b3

until winuae 3100b2 everything worked fine
I can see the difference between a older and newer version (same config, WHDLoad) too.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	old.png
Views:	147
Size:	47.8 KB
ID:	46397   Click image for larger version

Name:	new.png
Views:	138
Size:	44.2 KB
ID:	46398  
AnnaWu is offline  
Old 27 November 2015, 17:51   #43
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,535
Quote:
Originally Posted by Sandro View Post
ok master I found the beta which introduced AGA bugs

was this one

http://www.winuae.net/files/b/winuae_3100b3.zip

look at the Aladdin screenshot in b3

until winuae 3100b2 everything worked fine
But this has nothing to do with topic's problem. This happens with all configs!
Toni Wilen is online now  
Old 27 November 2015, 19:14   #44
zerohour1974
Registered User

 
Join Date: Mar 2015
Location: Swindon UK
Posts: 200
To be honest I'm not exceptionally bothered about my problem I just wondered if others had the same issue. I was just trying a few CD32 games. My playing moment is over I have moved on.
zerohour1974 is offline  
Old 27 November 2015, 19:29   #45
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,535
Quote:
Originally Posted by zerohour1974 View Post
To be honest I'm not exceptionally bothered about my problem I just wondered if others had the same issue. I was just trying a few CD32 games. My playing moment is over I have moved on.
I already said it is a bug (1 pixel horizontal movement in Fire & Ice). It is already fixed.

Then someone started to post unrelated bugs to this thread causing only confusion...

Quote:
The screen does no change, remains black and only starts the music, tested many versions, and it is strange to happen only with the 3.2.1, if you want to attach log!
Yes, winuaelog.txt needed. (Also redownload winuae.7z, does it now happen?)
Toni Wilen is online now  
Old 27 November 2015, 19:48   #46
zerohour1974
Registered User

 
Join Date: Mar 2015
Location: Swindon UK
Posts: 200
Cheers Toni
zerohour1974 is offline  
Old 27 November 2015, 19:53   #47
AnnaWu
Registered User
AnnaWu's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 429
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
I already said it is a bug (1 pixel horizontal movement in Fire & Ice). It is already fixed.
Just tried the last unofficial beta version (www.winuae.net/files/b/winuae.7z), no shakes on screen (CD32/CD image).

Last edited by AnnaWu; 27 November 2015 at 20:08.
AnnaWu is offline  
Old 27 November 2015, 20:33   #48
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 1,944
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Yes, winuaelog.txt needed. (Also redownload winuae.7z, does it now happen?)
Ok Toni, latest beta tested "winuae.7z", like the previous beta 15:55 hours Also with this beta the intro of CD32 has started perfectly. Also I have successfully tested "Fire & Ice" no shakes on screen

I attach as required of the Logs "3.2.1", I repeat that it was the only one ever to have the problem.

Last edited by AMIGASYSTEM; 23 January 2016 at 08:00.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 28 November 2015, 11:23   #49
AnnaWu
Registered User
AnnaWu's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 429
Fire & Ice (CD32, CD image)

As I said, the shakes on screen are over.
At the left margin I can see flickering sprites (?) on the screen for options.
This doesn't exist on older version (WinUAE 3.1.0 Public Beta 2 2015.01.05)

If you want, I can upload the CD image (CHD format)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	new.png
Views:	136
Size:	41.1 KB
ID:	46409   Click image for larger version

Name:	old.png
Views:	127
Size:	40.2 KB
ID:	46410  
AnnaWu is offline  
Old 28 November 2015, 13:44   #50
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,535
Quote:
Originally Posted by AnnaWu View Post
At the left margin I can see flickering sprites (?) on the screen for options.
This doesn't exist on older version (WinUAE 3.1.0 Public Beta 2 2015.01.05)
I can't duplicate. Did both 3.2.0 and 3.2.1 show those wrong colored pixels? Do they also appear during title screen or only in options screen?

If you enter debugger and disable sprites, do the pixels disappear? (some other screen elements may disappear but ignore it). shift+f12, "Ms 0", "g")


(Attach your config too)
Toni Wilen is online now  
Old 28 November 2015, 16:21   #51
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 1,944
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Did both 3.2.0 and 3.2.1 show those wrong colored pixels? Do they also appear during title screen or only in options screen?
(Attach your config too)
Toni is the problem seems to be only on the Menu, it is occurs both in the version 3.2.1 e 3.2.0, it is not present instead on versions 3.0.0 e 3.1.0.

Last edited by AMIGASYSTEM; 23 January 2016 at 08:00.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 28 November 2015, 16:35   #52
AnnaWu
Registered User
AnnaWu's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 429
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
I can't duplicate. Did both 3.2.0 and 3.2.1 show those wrong colored pixels? Do they also appear during title screen or only in options screen?

If you enter debugger and disable sprites, do the pixels disappear? (some other screen elements may disappear but ignore it). shift+f12, "Ms 0", "g")


(Attach your config too)
Thanks for your feedback, Toni
If you meant the wrong colored sprites inside the marked yellow rectangle following:
The last unofficial Beta (2015.11.27 19:24) show me the wrong colored pixels in options screen and later* screens (later* = more or less visible].
This not exist on a older Beta version (WinUAE 3.1.0 Public Beta 2 2015.01.05)
If I disable sprites via debugger, the wrong colored pixels are still available.
I think the "full logging" makes no sense with the unofficial Beta version.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	new.png
Views:	108
Size:	35.4 KB
ID:	46415  
Attached Files
File Type: uae Amiga CD32 Fire & Ice.uae (24.1 KB, 29 views)

Last edited by AnnaWu; 28 November 2015 at 17:09.
AnnaWu is offline  
Old 28 November 2015, 16:47   #53
AnnaWu
Registered User
AnnaWu's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 429
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
Toni is the problem seems to be only on the Menu, it is occurs both in the version 3.2.1 e 3.2.0, it is not present instead on versions 3.0.0 e 3.1.0.
Thank you for your confirmation, AMIGASYSTEM
AnnaWu is offline  
Old 29 November 2015, 12:00   #54
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,535
http://www.winuae.net/files/b/winuae.7z should really fix it. (AGA subpixel scroll related, water affect at the bottom uses subpixel scrolling, also Banshee small jittery in left edge of bitplane is now fixed)
Toni Wilen is online now  
Old 29 November 2015, 12:43   #55
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 1,944
Ok Toni Fire & Ice is fine now, thanks
AMIGASYSTEM is offline  
Old 29 November 2015, 17:30   #56
AnnaWu
Registered User
AnnaWu's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 429
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
http://www.winuae.net/files/b/winuae.7z should really fix it. (AGA subpixel scroll related, water affect at the bottom uses subpixel scrolling, also Banshee small jittery in left edge of bitplane is now fixed)
Nice job, Toni

Problem solved (Fire & Ice)
AnnaWu is offline  
Old 29 November 2015, 18:51   #57
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,535
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
Ok Toni Fire & Ice is fine now, thanks
Quote:
Originally Posted by AnnaWu View Post
Nice job, Toni

Problem solved (Fire & Ice)
There still could be some AGA games/demos that use subpixel horizontal scrolling and still don't work exactly right. (Only Fire & Ice and Banshee are known so far..)
Toni Wilen is online now  
Old 29 November 2015, 19:17   #58
AnnaWu
Registered User
AnnaWu's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 429
That was the reason that I called "Fire & Ice" and not Aladdin as example.
AGA support:
I guess still some differences exist between version 3.1.x and 3.2.x

Last edited by AnnaWu; 29 November 2015 at 19:23.
AnnaWu is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
cf question gntavelis project.WHDLoad 7 24 July 2014 15:57
Amiga 1200...board revisions question / wire link modification question voyager_1701e support.Hardware 3 20 February 2014 12:32
cf question trydowave support.Hardware 4 18 July 2013 00:14
question nnever2000 project.SPS (was CAPS) 2 16 July 2003 17:15
3D or not 3D that is the question? BippyM Retrogaming General Discussion 28 28 February 2002 06:29

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 16:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.21347 seconds with 12 queries