English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware > Hardware mods

 
 
Thread Tools
Old 05 November 2015, 23:00   #1
Fendrix
Registered User
Fendrix's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Sweden
Posts: 63
My modded A500+

Hi.
A few months ago I decided to upgrade my A500. Actually i had two A500's rev. 6a. But with the 1MB chip limit I wasn't satisfied, so I bought one A500+ with minimal to none battery leakage, threw the battery away.
The A500+ came with 1MB extra installed.

What can I say, my kids love to play games on it. So do I

Here's what I put in it.

- Bootselector (don't know way)
- Modded PC-drive
- Kickstart switch 1.3/3.1 controlled by reset buttons
- Kipper2k's A508IDE + 16GB CF partitioned 500MB/14GB
- Indivision ECS
- 68010 CPU, WHDLoad quitkey now works great (got back to the 00-CPU for more compatibility)

Added HD-LED cable from A508IDE to keyboards drive-LED, now left part of LED flash when CF-card is in use and right part of LED for diskdrive.
Click image for larger version

Name:	20151105_114923.jpg
Views:	496
Size:	544.5 KB
ID:	46127

Homemade VGA-bracket.
Click image for larger version

Name:	20151105_114955.jpg
Views:	444
Size:	490.5 KB
ID:	46128

Click image for larger version

Name:	20151105_115028.jpg
Views:	398
Size:	474.3 KB
ID:	46129

Click image for larger version

Name:	20151105_115111.jpg
Views:	390
Size:	449.9 KB
ID:	46130

Click image for larger version

Name:	20151105_115136.jpg
Views:	381
Size:	436.1 KB
ID:	46131

Click image for larger version

Name:	20151105_115148.jpg
Views:	394
Size:	495.3 KB
ID:	46132

Click image for larger version

Name:	20151105_115310.jpg
Views:	398
Size:	506.3 KB
ID:	46133

I placed the bootselector switch right beside floppydrive, accessed from trapdoor, didn't want any unnecessary holes in chassis.
Click image for larger version

Name:	20151105_115512.jpg
Views:	479
Size:	507.0 KB
ID:	46134

Hope you liked it.

Edit:
Have used that 010-CPU for a while now. Most of the time I play Whdload and that's OK, but when I switch to KS 1.3 and play floppy games the trouble starts, for most games and software aren't compatible with 010. So I'm now back with the 00-CPU and all is good ��


Last edited by Fendrix; 17 February 2018 at 18:13.
Fendrix is offline  
Old 06 November 2015, 13:50   #2
voyager_1701e
Registered User

 
Join Date: Feb 2014
Location: Maitland / AUSTRALIA
Posts: 187
Nice!

Did you make the Indivision extension yourself? Because the standard cable is just a bit tooo short!
voyager_1701e is offline  
Old 06 November 2015, 14:49   #3
Fendrix
Registered User
Fendrix's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Sweden
Posts: 63
Hi, yes I made the flat cable extension myself. It's beyond my understanding how they can include such short cable that doesn't reaches the best point of placement.

But it was an easy job, not that expensive.

Fendrix is offline  
Old 02 December 2015, 01:05   #4
ikorodu
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Location: Newark / UK
Posts: 58
Hi fendrix

nice machine!

Did you have any trouble installing the a508ide ?

I can't get it to fit in my a500 using the adapter like you show as a capacitor gets in the way

How did you do it?
ikorodu is offline  
Old 14 December 2015, 17:25   #5
Fendrix
Registered User
Fendrix's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Sweden
Posts: 63
Hi ikorodu.

Thanx

I bought new caps and soldered them lying down.

I also made 2 support-legs, that I screwed in place under the PCB of A508IDE on each side of the CF-card. So now it won't wiggle loose from CPU-socket when CF is taken in and out repeatedly.

/Fendrix
Fendrix is offline  
Old 17 February 2018, 18:13   #6
Fendrix
Registered User
Fendrix's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Sweden
Posts: 63
Edit in 1st post
Fendrix is offline  
Old 17 February 2018, 19:10   #7
Fendrix
Registered User
Fendrix's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Sweden
Posts: 63
Up and running 👍😀

Click image for larger version

Name:	IMG_20180217_180545_1.jpg
Views:	127
Size:	481.1 KB
ID:	56846
Fendrix is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Xbox console hard modded, Xbox Crystal soft modded blast MarketPlace 0 23 May 2010 20:22
Modded Sony floppy drive on A500? chaoticjelly support.Hardware 5 25 March 2008 02:53
Stuff for sale (520STFM,A500+,A600,A1200,CPC128,modded SNES,Speccy games) DrF MarketPlace 8 10 December 2007 02:41
My Modded A3000! Charlie Hardware mods 18 27 July 2007 20:36
Another modded a1200 Charlie Hardware mods 2 11 April 2007 20:30

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 09:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06906 seconds with 13 queries